e-recepty

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
donatka
Fajna Kobietka

e-recepty

Post autor: donatka »

Korzystaliście już z nich? Czy we wszystkich aptekach są realizowane? Na pewno znalazłam że w aptekach doz, zastanawiam się czy nie przejśc na taką formę. Ostatnio kilka razy zdarzyło mi się zgubić albo zapomnieć recepty,wiadomo dużo na głowie, człowiek pędzi a ja to niestety często mam tak że coś gubię.
a_gatka

Re: e-recepty

Post autor: a_gatka »

Wiem, że są. Nie korzystałam póki co. Jak to w ogóle działa?
donatka
Fajna Kobietka

Dostajesz kod na telefon lub mail i z tym kodem idziesz do apteki, kilka razy zdarzyło mi sie zgubić receptę więc dla mnie to dużo fajniejsza i bezpieczniejsza forma. Nie ma problemu żeby np. zrealizować tylko część recepty.
a_gatka

Ale robią fizycznie odpis czy wszystko zostaje w systemie i on już widzi, co mi trzeba dokupić?
donatka
Fajna Kobietka

Masz wszystko na tym swoim koncie e-pacjenta i możesz dalszą część recepty zrealizować gdzieś indziej, masz też na swoim koncie od razu też dawkowanie opisane.
a_gatka

A to tego nie wiedziałam. Szczerze mówiąc duża wygoda i to nie tylko dla nas, ale i dla starszych osób, bo mają w jednym miejscu wszystko i łatwo sprawdzić.
Idźka89
Fajna Kobietka

Post autor: Idźka89 »

Rewelacyjne rozwiązanie, ostatnio realizowałam pierwszy raz w doz.pl, szybko, wygodnie i bez problemu.
Kalka22
Jestem tu nowa :)

Post autor: Kalka22 »

A jak masz konto pacjenta to jeszcze wygodniej, też widzę dużo pozytywów e-recepty.
rogatka
Fajna Kobietka

Post autor: rogatka »

Obecnie można prosić lekarza o wypisanie e-recepty zdalnie. Działają dedykowane serwisy np. lekarzonline.eu
W dobie epidemii i pozamykanych przychodni to najlepsze rozwiązanie.
anita_an
Miła Kobietka

Post autor: anita_an »

Myślę, że wiele osób doceni właśnie teraz e-recepty. Ja też na początku byłam sceptyczna, ale od kilku miesięcy realizuję w DOZ i jak do tej pory sprawnie i bez problemu, więc mogę polecić.
Maria01
Miła Kobietka

Post autor: Maria01 »

Jak tylko weszły e-recepty spróbowałam z czym to się je i teraz nie zamieniłabym ich na zadne papierki wałęsające się po domu
Martuśka
Miła Kobietka

Post autor: Martuśka »

E-recepta to prosta sprawa i faktycznie nie trzeba pilnować papierków.
Fifka
Miła Kobietka

Post autor: Fifka »

A przekonaliście swoich dziadków do e-recepty? Zazwyczaj ja wykupuje im recepty, ale widzę, że nie do końca ogarniają te kody.
Maria01
Miła Kobietka

Post autor: Maria01 »

Jak najbardziej, moi sa mega zadowoloeni bo dzięki e-receptą i apce w telefonie mogę ich z lekami kontrolowac i przypominać co i kiedy mają brać
anita_an
Miła Kobietka

Jak dla mnie te e-recepty to duże ułatwienie, zwłaszcza w obecnej sytuacji. Ja wszystkie realizuję w DOZ i mogę polecić, bo personel dobrze przeszkolony w tym temacie i sprawnie wszystko przebiega.
Księżyciwa
Miła Kobietka

Post autor: Księżyciwa »

To prawda, też realizuje e-recepty w doz i obsługa jest w porządku, poza tym zawsze mają na stanie to czego potrzeba.
Trotka
Miła Kobietka

Post autor: Trotka »

E-recepta to mega usprawnienie całego systemu wykupowania leków, mam wrażenie, że teraz odbywa się to sprawniej. Kupuje od lat w doz i fajnie, że oni jako pierwsi już z takiej opcji korzystali.
anita_an
Miła Kobietka

Ja też jestem zadowolona z tego rozwiązania, uważam, że e-recepty to znaczne ułatwienie. Ja wszystkie swoje e-recepty realizuję w DOZ i mogę polecić te apteki.
Kalka22

Post autor: Kalka22 »

Tak, to prawda w doz bardzo sprawnie można zrealizować e-receptę.
Kamelka52

Post autor: Kamelka52 »

Widziałyście, że w doz jest teraz promocja na leki dla seniorów? Z tego co wiem, między godziną 8 a 12 seniorzy mogą kupić swoje leki 20% taniej.
Ważka225

Post autor: Ważka225 »

Ja jeszcze tej promocji nie widziałam, a to każdy senior może skorzystać?
liniana
Miła Kobietka

Post autor: liniana »

Ważka225 pisze:Ja jeszcze tej promocji nie widziałam, a to każdy senior może skorzystać?
mama mi mówila o tej promocji w DOZ, z tego co mi mówila jako senior rozumie się osobę powyzej sześciesiątego roku życia
Ważka225

Post autor: Ważka225 »

O to moja mama też się załapie, super, bo właśnie miała kupić leki na cały miesiąc.
Trotka
Miła Kobietka

Post autor: Trotka »

Załapie się spokojnie, warto korzystać bo fajna promocja szczególnie jak ktoś sporo leków kupuje.
anita_an
Miła Kobietka

Co prawda ostatnią e-receptę realizowałam w DOZ jakiś miesiąc temu i jakoś umknęła mi ta promocja, ale dzięki z info :)
ODPOWIEDZ