e-recepty
e-recepty
Korzystaliście już z nich? Czy we wszystkich aptekach są realizowane? Na pewno znalazłam że w aptekach doz, zastanawiam się czy nie przejśc na taką formę. Ostatnio kilka razy zdarzyło mi się zgubić albo zapomnieć recepty,wiadomo dużo na głowie, człowiek pędzi a ja to niestety często mam tak że coś gubię.
Re: e-recepty
Dostajesz kod na telefon lub mail i z tym kodem idziesz do apteki, kilka razy zdarzyło mi sie zgubić receptę więc dla mnie to dużo fajniejsza i bezpieczniejsza forma. Nie ma problemu żeby np. zrealizować tylko część recepty.
-
a_gatka
Ale robią fizycznie odpis czy wszystko zostaje w systemie i on już widzi, co mi trzeba dokupić?
Masz wszystko na tym swoim koncie e-pacjenta i możesz dalszą część recepty zrealizować gdzieś indziej, masz też na swoim koncie od razu też dawkowanie opisane.
-
a_gatka
A to tego nie wiedziałam. Szczerze mówiąc duża wygoda i to nie tylko dla nas, ale i dla starszych osób, bo mają w jednym miejscu wszystko i łatwo sprawdzić.
Rewelacyjne rozwiązanie, ostatnio realizowałam pierwszy raz w doz.pl, szybko, wygodnie i bez problemu.
A jak masz konto pacjenta to jeszcze wygodniej, też widzę dużo pozytywów e-recepty.
Obecnie można prosić lekarza o wypisanie e-recepty zdalnie. Działają dedykowane serwisy np. lekarzonline.eu
W dobie epidemii i pozamykanych przychodni to najlepsze rozwiązanie.
W dobie epidemii i pozamykanych przychodni to najlepsze rozwiązanie.
Myślę, że wiele osób doceni właśnie teraz e-recepty. Ja też na początku byłam sceptyczna, ale od kilku miesięcy realizuję w DOZ i jak do tej pory sprawnie i bez problemu, więc mogę polecić.
Jak tylko weszły e-recepty spróbowałam z czym to się je i teraz nie zamieniłabym ich na zadne papierki wałęsające się po domu
E-recepta to prosta sprawa i faktycznie nie trzeba pilnować papierków.
A przekonaliście swoich dziadków do e-recepty? Zazwyczaj ja wykupuje im recepty, ale widzę, że nie do końca ogarniają te kody.
Jak najbardziej, moi sa mega zadowoloeni bo dzięki e-receptą i apce w telefonie mogę ich z lekami kontrolowac i przypominać co i kiedy mają brać
Jak dla mnie te e-recepty to duże ułatwienie, zwłaszcza w obecnej sytuacji. Ja wszystkie realizuję w DOZ i mogę polecić, bo personel dobrze przeszkolony w tym temacie i sprawnie wszystko przebiega.
-
Księżyciwa
- Miła Kobietka
To prawda, też realizuje e-recepty w doz i obsługa jest w porządku, poza tym zawsze mają na stanie to czego potrzeba.
E-recepta to mega usprawnienie całego systemu wykupowania leków, mam wrażenie, że teraz odbywa się to sprawniej. Kupuje od lat w doz i fajnie, że oni jako pierwsi już z takiej opcji korzystali.
Ja też jestem zadowolona z tego rozwiązania, uważam, że e-recepty to znaczne ułatwienie. Ja wszystkie swoje e-recepty realizuję w DOZ i mogę polecić te apteki.
Tak, to prawda w doz bardzo sprawnie można zrealizować e-receptę.
Widziałyście, że w doz jest teraz promocja na leki dla seniorów? Z tego co wiem, między godziną 8 a 12 seniorzy mogą kupić swoje leki 20% taniej.
Ja jeszcze tej promocji nie widziałam, a to każdy senior może skorzystać?
mama mi mówila o tej promocji w DOZ, z tego co mi mówila jako senior rozumie się osobę powyzej sześciesiątego roku życiaWażka225 pisze:Ja jeszcze tej promocji nie widziałam, a to każdy senior może skorzystać?
O to moja mama też się załapie, super, bo właśnie miała kupić leki na cały miesiąc.
Załapie się spokojnie, warto korzystać bo fajna promocja szczególnie jak ktoś sporo leków kupuje.
Co prawda ostatnią e-receptę realizowałam w DOZ jakiś miesiąc temu i jakoś umknęła mi ta promocja, ale dzięki z info