Dziewica 18 lat

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
NalezeDoSiebie

Dziewica 18 lat

Post autor: NalezeDoSiebie »

Hey, myslicie, że to wstyd w tych czasach?
Szanuje sie i nie chce pójść do łóżka na pierwszej randce.
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Re: Dziewica 18 lat

Post autor: mycha25 »

To żaden wstyd!Ja miałam 18 i pół roku kiedy pierwszy raz to zrobiłam ale pewnie czekałabym jeszcze dłużej gdyby nie pojawił się ten z którym chciałam to zrobić.Przede wszystkim trzeba dobrze wybrać partnera żeby pozostały miłe wspomnienia a nie żal.
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Sweet Nail
Jestem tu nowa :)

Post autor: Sweet Nail »

To nie wstyd a powód do dumy, dziewczyny teraz myślą że czym wcześniej tym szybciej dorosną. Zrób to wtedy kiedy uznasz że jesteś gotowa:)
Elewacje małopolska
smutny aniołek
Fajna Kobietka

Post autor: smutny aniołek »

na pewno nie masz sie czego wstydzic;-) Nie warto tego robić ot tak, bo wszystkie kolezanki juz mają swój pirwszy raz za soba. Uwierz mi, ma troszkę wiecej lat niz ty,w wieku 18 lat tez bylam dziewicą, warto czekac :)
Lily of the Valley

Post autor: Lily of the Valley »

Ech, dziewczyno, dobijasz. Nie, to nie wstyd. Nie, nie musisz się spieszyć. Tak, dobrze robisz.
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

To i tak że nie masz 15 stu bo pewnie i takie są co się wstydzą w tym wieku, że są dziewicami.... a czego tu się wstydzić, czy są jakieś normy kto kiedy i z kim ma to zrobić? ja miałam 21 lat i cieszę się że tak było... ale wcześniej było inaczej ...
Rebla
Miła Kobietka

Post autor: Rebla »

Ja czekałam do 20 roku życia, i się tym szczyciłam.
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Nie ma się czego wstydzić. Powinno się podjąć decyzję o rozpoczęciu współżycia wtedy kiedy będziesz gotowa! Musisz mieć z tego przyjemność i satysfakcję! Niech się wstydzą te co oddają się pierwszemu lepszemu tylko po to by "dorosnąć"...
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
nina19

Post autor: nina19 »

Ja to zrobiłam w wieku 17 lat i nie spieszyłam się z tym.
Zrobiłam to tak wcześnie, bo poznałam wspaniałego chłopaka.
A co do pytania, to nie jest to żaden wstyt, lecz duma, że jednak idzie poczekać a nie jako 14 letnie dziecko pchać się do łóżka ; ) .
dzo

Post autor: dzo »

Żaden wstyd :) dziewictwo jest w cenie w dzisiejszych czasach nawet :)
tictac94

Post autor: tictac94 »

Powiem Ci tak.
wstyd to jest jak 13-latka przychodzi i mówi "jestem w ciąży".
A utrata dziewidztwa po 18 roku życia to powód do dumy.
Jak poznasz wyjątkowego faceta i nie bedziesz miała wątpliwości to dopiero wtedy to zrób choć byś miała na to czekać do 30-stki.

sorki za błędy jestem dyslektykiem
promenadaslonca

Post autor: promenadaslonca »

Seks to dla kobiety zawsze możliwość zajścia w ciążę, więc nie powinno się go uprawiać na łapu-capu. A na czole nie masz wypisane "dziewica"...
paula93

Post autor: paula93 »

Pamiętam jak w szkole dziewczyny chwaliły się, że nie są dziewicami. Dla mnie to było chore, chwalić się, że sypia z chłopakiem którego zmienia po kilku tygodniach lub miesiącach.
Ja miałam 19 lat. to był mój pierwszy raz z chłopakiem z którym jestem do tej pory :)
Awatar użytkownika
mechaniczka92
Miła Kobietka

Post autor: mechaniczka92 »

Mam 20 lat, rocznikiem 21, dalej jestem dziewicą ;)
Oh, I could write a milion stories,
Tales of love, and hate, and pain,
And my fears would truly frighten,
Any ordinary man...
discoDJ

Post autor: discoDJ »

Wstyd? Raczej powód do dumy. I uwierz mi faceci wolą wiedzieć, że ich dziewczyna jest nieruszona. Że dba o siebie i wie, co się liczy w życiu. Przyjdzie czas na to kiedy stracisz dziewictwo, ale po pierwsze musisz być gotowa psychicznie to raz, a dwa nie z byle kim. Więc czasem naprawdę warto poczekać. I nie sądź, że to wstyd, że jeszcze nie odbyłaś stosunku płciowego. Chroń to! :)
Idealne miejsce na romantyczną kolację - restauracja warszawa
Awatar użytkownika
mechaniczka92
Miła Kobietka

Post autor: mechaniczka92 »

"Wstyd to kraść i z dupy spaść" :D
Oh, I could write a milion stories,
Tales of love, and hate, and pain,
And my fears would truly frighten,
Any ordinary man...
Lunara

Post autor: Lunara »

Znam wiele osób, które mają i po 20 lat, a wszystko ciągle jest przed nimi. Każdy ma swoje tempo ;) I zgadzam się z poprzedniczkami, warto poczekać na kogoś, z kim faktycznie będziesz chciała to zrobić.
kordek

Post autor: kordek »

Bardzo dobrze, że się szanujesz! Ale musisz także wybierać partnerów, dla którego to że jesteś dziewicą nie będzie powodem do "drwin".
Zapraszam Was drogie Panie na jedno z lepszych for o tej tematyce w Polsce - forum ubezpieczeń ;)
oena472

Post autor: oena472 »

18 lat nie oznacza że musiz isc koniecznie z kims do lozka, ja czekałam na tego odpowiedniego. miałam 19 lat, ale znam wiele dziewczyn które pierwszy raz przezyły nawet po 20. nie ma się czym martwić, to jest coś Twojego, i do Ciebie nalezy decyzja kiedy ten pierwszy raz bedzie i z kim. :) Obrazek
dobroslawa

Post autor: dobroslawa »

Dziwię się,że można się wstydzić tego,że się szanuje własne ciało. Warto poczekać na odpowiedniego mężczyznę, którego dobrze poznasz, zaufasz i z którym zdecydujesz się być we wszystkich aspektach życia. Zgadzam się z pozostałymi wypowiedziami i dodam coś od siebie.
Sama oddałam się mężczyźnie dopiero w wieku 23 lat,oboje byliśmy debiutantami w tej dziedzinie, ale wcześniej przeprowadziliśmy kilka rozmów na temat współżycia i tego, czy chcemy oraz w jaki sposób się zabezpieczyć. Jesteśmy małżeństwem od 3 lat, mamy piękną córkę i siebie, kochamy się i wiemy i nie mamy do siebie żadnych pretensji ani uprzedzeń. Dlatego warto poczekać:) Życzę Ci wytrwałości i zaufania do samej siebie.
Awatar użytkownika
pannaczarna
Miła Kobietka

Post autor: pannaczarna »

Oczywiście że to żaden wstyd.
Poczekaj na odpowiednią osobę z którą będziesz naprawdę chciała to zrobić, czasem warto poczekać ;)
Awatar użytkownika
na każdy temat

Post autor: na każdy temat »

wiek jest ok. przynajmniej nie masz 14/15 lat
ODPOWIEDZ