Dziewczyna a znajomosci - zrozumienie sytuacji opinia, pomoc

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
takigosc
Jestem tu nowa :)

Dziewczyna a znajomosci - zrozumienie sytuacji opinia, pomoc

Post autor: takigosc »

mam taka sprawę, bo może nie nazwę tego problemem, z moja dziewczyna znamy się juz 7 miesięcy, a jesteśmy ze soba od 4 miesięcy, mamy po 20 lat w tym roku kończymy razem szkole. Ona potrafi nawiązywać w bardzo prosty sposob kontakt. Ostatnio pokłóciłem sie ze swoja dziewczyna. Opisze pierw te historie, kiedys bodajze to bylo w kościele jej kolezanka zobaczyla jakiegos typa i znalazla go na facebooku a ze to byla od mojej dziewczyny bardzo dobra przyjaciolka, to odrazu dodala go do znajomych i zaczela z nim rozmawiac ( stało sie to gdy jeszcze się nie znaliśmy) z tego co wiem on lubi jezdzic na rowerze bardzo długie trasy itp. zbytnio mnie to nie interesuje, zas moja dziewczyna tak. Przed wczoraj gdy sie pokłóciliśmy o blacha sprawę, jakiś typ jej napisał wiadomość z":*" to powiedziałem ze możne bez tego":*" bylem troszeczkę tym zazdrosny od tak, a ona oczywiscie zaczela mi wszystko wypominac, ze nie mam do niej zaufania, ze nie widze tego jak sie stara dla mnie i w ogole, było mi z tego powodu bardzo przykro, i powiedziała ze właśnie się umówiła z tym typem na kawę(a jeszcze nigdy sie z nim nie widziała ani nic ani nie rozmawiała na żywo) i żeby pogadać. Powiedziała mi to takim tonem jakbym miał o to z nia zerwać..."a ja rozmawialam dzisiaj z m. , i sie umówiliśmy ze jak przyjedzie z wyprawy to pojade do niego do k. i sie spotkamy i co" i specjalnie do niego w jakiś dzień pojedzie. Wczoraj myślałem o tym wszystkim co mi powiedziala, chodziłem cały dzień przygnębiony, sobie tak pomyslalem dobra skoncze szkole i pojde do pracy bo bede po technikum, a ona jest po liceum pojdzie na studia wiec jeszcze przez te pare miesiecy bede chcial sie nia nacieszyc zanim to zrobi, nie ze nie pozwalam jej na to czy cos w tym stylu, ale malo czasu spedzamy ze soba, czasem raz na tydzien a czasem raz na 2 tygodnie, a ona do czlowieka z ktorym sie nie widziala nigdy chce jechac nie myslac o mnie czy wtedy moze nie bede chcial sie z nia spotkac, bede musial sam sie dostosowac do niej bo ona ma jakies wybryki i napewno nie zwroci uwagi na to jakie ja mam w tym stanowisko
A jesli chcialbym z nia o tym pogadac to pewnie znowu mi wszystko wypomni, przypomni historie swojej kolezanki, ze sie od jej znajomych i jej samej odwrocila bo jej chlopak zabral ja za granice i sie nie spotykaja, i powie ze nie mam do niej zaufania...Wiem nie moge porownywac innych dziewczyn do niej bo kazda jest inna, ale pierwszy raz spotkalem taka dziewczyne ktora robi takie cos, oczywiscie zazdrosny troszke jestem, bo to normalne, jest moja taka pierwsza prawdziwa dziewczyna. Zauwazylem tez ze prawdopodobnie wokol niej musza ciagle sie krecic jacys ludzie, oni czasami nie zwracaja na nia uwagi, z tego co widze na fb a ona o kazdego sie martwi tak jakby nie miala wlasnych problemow, boje sie ze zabraknie miejsca dla mnie i ze bedzie chodzila przygnębiona z nie swoich kłopotów co bedzie odbijać sie na naszym związku.
Prosze kobiet o porade jakies wskazowki, moze cos robie zle, czegos okazuje za duzo, moze tez mam tak robic, lub poznawać inne kobiety przez internet i sie z nimi umawiac wtedy ona tez sie bedzie czula tak jak ja i zrozumie jak to jest ? Czasami jej nie rozumie i czy moglby mi ktos to wyjasnic?
gdy ktos chce zemna o tym pogadac tak "na zywo" to napisze na prv numer gg.
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Dziewczyna a znajomosci - zrozumienie sytuacji opinia, p

Post autor: elzbieta45 »

mysle , ze ona nie dorosla do powaznego zwiazku . Wiec powinniscie zostac tylko kolegami aby siebie nie ranic
takigosc

wlasnie i tu to ja mam z samym soba problem, nie potrafilbym byc jej kolega, przyjacielem, raczej niezwlocznie zerwalbym wszystkie kontakty z nia...
elzbieta45
Kobietka Expert

bo zachowanie tej dziewczyny jak dla mnie jest dziwne . sa pewne granice , ktorych sie nie przechodzi . niema nic złego ze ma znajomych z płcia przeciwna , ze sie przyjazni , ze rozmawia a nawet spodkac sie . ale tu sa granice ktore ona sama musi sobie wyznaczyc jesli jej na tobie zalezy ale tu z tego co opisałes nie widze tego
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Ela ma rację. W związkach są pewne granice, których nie powinno się przekraczać. Znajomości znajomościami ale umawiać się z kimś przez internet, nie znając wcześniej tej osoby w realnym świecie to już lekka przesada. Nic dobrego to nie wróży, kolego.
Radziłabym Ci się zastanowić czy warto być z taką dziewczyną, która szuka wrażeń z innymi osobami. Już nie chodzi o jakiś seks tylko o samą estetykę w związku. Na dłuższą metę jak to sobie wyobrażasz? Ty będziesz w pracy a ona będzie latać światem, bo wyszuka jakiegoś gościa z internetu i będzie chciała go "odwiedzić"? W każdej chwili na tej tzw. "kawie" może coś między nimi zaiskrzyć. Spróbuj spojrzeć na to z innej strony. Co byś pomyślał gdyby Twój kolega był na Twoim miejscu? Myślę, że sprawa byłaby jasna i żal byłoby Ci kolegi, że ma taką dziewczynę.
Poza tym ktoś kto myśli poważnie o związku nie robi takich rzeczy.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
G****

Post autor: G**** »

Moim zdaniem powinienes sie jej zapytac czy ona naprawde tak mysli czy moze chce zebys byl zazdrosny, a moze chce Ci cos udowodnic ze nie jestes w stanie jej ograniczyc i moze sobie ebzkarnie wszystko robic. Jak tak mysli to ja na Twoim miejscu rozstala bym sie z nia, bo po co Ci ktos taki...
takigosc

porozmawiam z nia o Tym, jedyny pomysl ktory mi sie spodobal, dlaczego? Bo mysle ze zmieni cos w stosunku do mnie, kocham ja bardzo i ciezko juz na takim poziomie mi by sie bylo z nia rozstac. Nie jest tak ze nie okazuje mi milosci, martwi sie o mnie, troszczy, teskni i mowi mi to. Ale nic na to nie poradze ze jestem dociekliwym czlowiekiem utknie mi cos w glowie co najbardziej mi nie pasuje i potem musze wiedziec duzo o tym i wlasnie tak jest teraz bo to dziwna sprawa z tym gosciem, mowila mi ze nigdy nie zrobila by mi swinstwa bo juz gadalismy na takie tematy, ale tu nie chodzi o seks jak powiedziala Blackfox tylko o to jak to bedzie wygladac? ja bede w domu siedzial, czy cos robil a ona bedzie jezdzic do ludzi ktorych nie zna? zreszta jesli chce sie z nim spotkac to niech tu sam przyjedzie... Ciekawe co by ona zrobila jakbym poznal na necie jakas dziewczyne np: taka ktora jezdzila na lyzwach i pisal z nia dlugi czas i zaproponowal jej spotkanie i jej podczas klotni powiedzial ze jade do niej pogadac i sie spotkac i powiedzial "mowie Ci to tylko dlatego ze nie masz byc o co zazdrosna". Najgorsze jest to ze ona nie widzi w tym nic zlego. Ja nie jestem taki, mam dziewczyne to sie jej trzymam, nie robie jej takich glupstw, nie znikam i zawsze wie gdzie jestem i co robie...
456
Kobietka Expert

Tak, rozmowa powinna pomóc. Jeśli nie pomoże, to zastanów się nad wami poważnie.
Myślę, że nikt nie chciałby czegoś takiego w związku.
Staram się ją zrozumieć, ale nie wychodzi mi to. Bądźmy przez chwili naiwni i załóżmy, że to chęć poszerzenia znajomych, nic takiego... Więc jeśli Twoja dziewczyna lubi poznawać ludzi przez sieć (dziewczyny też...?) to zaproponuj żeby zabrała Cię na takie spotkanie. Pomijając fakt, że to nie na miejscu umawiać się z facetami, to takie spotkania mogą być niebezpieczne. Nigdy nie wiesz co siedzi w głowie nieznajomego Ci człowieka.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
takigosc

Porozmawialem jeszcze o tym z dziewczyna mojego kolegi, bo normalnie gadamy ze soba i chcialem wiedziec co ona o tym mysli, powiedziala mi ze do tego spotkania jest jeszcze daleko i raczej sie z nim nie spotka, no ale zobaczymy, tak czy inaczej nie pozwole na to albo bedzie musiala sie zemna pozegnac, hm no dziewczyn to raczej nie poznaje przes siec, a ten koles to tylko 1 taki przypadek, tak mysle.
elzbieta45
Kobietka Expert

powodzenia i szczescia
takigosc

Dziekuje za wasze rady, jesli kiedykolwiek mi sie przypomni te forum to napisze tu czy mi sie z nia udalo czy tez nie

pozdrawiam :)
elzbieta45
Kobietka Expert

szybko chcesz od nas myknac .... szoda , ze niebedziesz z nami . powodzenia
takigosc

nie no ze mykac od razu, ale teraz zdaje prawko, koncze szkole, bd musial szukac pracy i malo czasu bd mial zeby tu zagladac:P
elzbieta45
Kobietka Expert

połamania kól
456
Kobietka Expert

Powodzenia za kierownicą. ;)

ODPOWIEDZ