Zdanie egzaminu teoretycznego - prawo jazdy

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
xena
Fajna Kobietka

Zdanie egzaminu teoretycznego - prawo jazdy

Post autor: xena »

Niedługo chciałabym się zapisać na kurs z prawa jazdy. Na początku teoria a później praktyka. Jakie macie doświadczenia z teorii? Rozmawiałam z koleżanką, mówiła że na 16 osób które weszły 4 nie zdały. Czyli nie jest tak, że wszyscy zdają? Aż tak trudno?
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Re: Zdanie egzaminu teoretycznego - prawo jazdy

Post autor: redorange666 »

Jak znasz przepisy ruchu drogowego...to niee jest to trudne. Test i tyle.
Awatar użytkownika
Jolanta
Miła Kobietka

Post autor: Jolanta »

Spokojnie można się tego nauczyć. Mi zajęło to niewiele ponad 1 miesiąc. Punktów na egzaminie zdobyłam 73 na 74, a zdawalność jest od 68 w górę. Pytania były dość proste. Podczas rozwiązywania egzaminu widać było że dość dużo osób się nie przerobiły egzaminu i przy kilku pytaniach kończyły egzamin. Nie da się tego oszukać - w taki sposób zostało to zorganizowane. Najlepiej przygotować się na kursach online, bo są one fajnie zorganizowane np ltesty pl - jak czegoś nie wiesz, to możesz kliknąć opcję wyjaśnienia z odwołaniem do przepisów ruchu drogowego, zasad itd. Szybko można złapać o co chodzi.
marta97
Jestem tu nowa :)

Post autor: marta97 »

Ja mam z teoria jak i praktyka bardzo dobre doświadczenie. Jeśli mogę coś doradzić jeśli chodzi o teorie, to warto przeczytać kodeks, jak to się mówi" od deski do deski" , a wtedy wziąć się za rozwiązywanie testów. Bo ludzie idąc na teorie myślą, ze to takie latwe, postrzelam coś i zdam, jest proste, jeśli przeczytasz kodeks. Wtedy na pewno zdasz od razu. Pozdrawiam.
astos

Post autor: astos »

te egzaminy to naprawde jakieś dzikie nikt ich nie zdaje za 1 razem
Kamagra
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Zdaje zdaje. Jestem tego przykładem. Teoria to banał jak się przeczyta kodeks drogowy i zrozumie zasady.
A praktyka...trzeba umieć jeździć czyli wybrać najlepszą szkole która tego nauczy a nie tylko jak zdać egzamin
Awatar użytkownika
Fenek86
Samiec

Post autor: Fenek86 »

Nie jest trudno jak chcesz i się przyłożysz. Swój egzamin zdałem. Z praktyką problemu nie było, bo ojciec uczył mnie jeździć na placu i nie tylko. Był surowszy od instruktorów więc gorszą nerwówkę miałem z nim niż przy egzaminie. Egzaminy to pikuś. Przyłóż się i uwierz w siebie a zdasz.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Mój mąż teraz zdal za pierwszym razem teorię z A... więc...
Chyba nie ma tu jakiejś teorii...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Anitka86

Post autor: Anitka86 »

Najlepiej nauczyć się i nie stresować za bardzo
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Ja w ogóle nie rozumiem, jak można teorii nie zdać. Sama teraz prawko robię i ostatnio zdawałam teorię właśnie. Chłopak pod drzwiami powiedział mi, że podchodzi do niej po raz ósmy...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Agatka można.. czasem stres zezre czlowieka...
A teraz pytana powalone sa...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Hannah
Miła Kobietka

Post autor: Hannah »

Nie można sie stresować i jakoś pójdzie :) rób dużo testów :D
nora

Post autor: nora »

Strasznie się cieszę, że udało mi się to załatwić jeszcze przed zmianą przepisów, bo teraz byłoby dużo ciężej zdać ;)
ekka-opony.pl - opony do wózków widłowych
martah

Post autor: martah »

teoria to nic trudnego - wszystko zależy od Ciebie, jak się nauczysz to zdasz bez problemu. gorzej może być z praktyką... tu 90% leży po stronie egzaminatora, bo niestety nawet jak jeździsz dobrze, może Cię oblac. znam osobiście takie przypadki.
http://www.pcme.pl/nowotwor-skory-objaw ... e-klinika/ - ustrzeż się przed nowotworem!
dradziszewska
Fajna Kobietka

Post autor: dradziszewska »

Znajomość przepisów to raz, kolejna sprawa to dokładne przeczytanie pytania ze zrozumieniem, wiele osób w pośpiechu nie doczytuje pytania i wówczas choć teoretycznie zna odpowiedź to zaznacza źle. Czasu ma zdanie jest sporo tak więc, podziel sobie czas na cały egzamin przez ilość pytań i rozwiązuj test na spokojnie. Nie oszukujmy się jak nie znasz odp na jakies pytanie to nie cudownie Cię nie olśni i wybierzesz trafna odp. Pomału spokojnie, spójrz na to z innej strony tyle osób zdało prawko i jeżdzi więc to nie może być takie trudne :D
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
ODPOWIEDZ