Dziecko w trakcie rozwodu rodzicow
Dziecko w trakcie rozwodu rodzicow
Witam czy są tu mamy które rozwodza się/ rozwiodly się , jak wasze dzieci przeszły ten czas i jak sobie radzicie? Mam 6 letniego syna który bardzo przeżywa moje rozstanie z mężem...
- kusicielka
- Extra Kobietka
Re: Dziecko w trakcie rozwodu rodzicow
Moi rodzice się rozwodzili jak miałam 6-7 lat. Jakoś sprytnie to rozegrali. Tata zaczął trochę zostawać u dziadków najpierw, potem ja pojechałam na wakcje do babci i już tam mieszkał, ale nie pamietam żadnych kłótni, zadnej traumy. Da się, choć do tej pory nie oganiam jak oni to zorbili. Ja nic nie zauważyłam, jakby - nie pamietam zadnej traumy, wszystko odbyła sią tak natuaralnie Dopiero z rok , dwa po rozwodzie zaczęły się delikatne docinki na drugiego rodzica 
Witaj Kusicielko
twój post daje mi dużą nadzieję,ze jednak mozna- nade mną wisi widmo , tego iz robie dziecku krzywdę rozstajac się z jego tata. Mały widział nie raz jak jego tata mnie popycha, wyzywa, ostatnio na wiosnę pobił mnie i wtedy podjelam ostateczną decyzję..
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Ja co prawda nie rozwiodłam się, ale rozstałam z konkubentem. Mój synek był za mały, żeby to wszystko pamiętać (tak sądzę), ale bardzo przeżywał brak taty, bo nagle się wyprowadził... Gdy przychodził do niego w odwiedziny (a przychodził bardzo rzadko), to starałam się z daleka kontrolować jego zachowanie, aby nie przeszkadzać im w zabawie i nie wywoływać niepotrzebnych napięć z ojcem. Nie brałam dziecka do sądu na rozprawy (alimenty, ograniczenie władzy rodzicielskiej). Brak mężczyzny i ojcowskich wzorców wynagradzał mu dziadek, który spędzał w nim każdą chwilę... Ja starałam się jak najlepiej zachowywać w kontaktach z jego ojcem, nie kłócić się i nie dyskutować przy dziecku, nie zabraniać im kontaktu. Dodatkowo, organizowałam każdą wolną chwilę mojego synka, żeby nie nudził się i nie czuł samotny.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
A nawet mi nie mówi.. Przerabiałam to z moimi rodzicami. To jest prawdziwy dramat, naprawdę..
centrumfotelikow.pl - foteliki maxi cosi katowice
-
mamapopsychologii
- Jestem tu nowa :)
Polecam kanał SPAM na yt, tam można posłuchać o różnych sprawach, też związanych z rodzinami. 
Ostatnio zmieniony pn kwie 24, 2017 1:32 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie spamować forum
Powód: proszę nie spamować forum
Oj, to niestety nie jest łatwa sprawa.. Trzeba z pewnością okazywać sporo uwagi.
Bańki mydlane - Tuban.pl
Nie jest to proste ale widać że czasami niektórym się udaje.kusicielka pisze:Moi rodzice się rozwodzili jak miałam 6-7 lat. Jakoś sprytnie to rozegrali. Tata zaczął trochę zostawać u dziadków najpierw, potem ja pojechałam na wakcje do babci i już tam mieszkał, ale nie pamietam żadnych kłótni, zadnej traumy. Da się, choć do tej pory nie oganiam jak oni to zorbili. Ja nic nie zauważyłam, jakby - nie pamietam zadnej traumy, wszystko odbyła sią tak natuaralnie Dopiero z rok , dwa po rozwodzie zaczęły się delikatne docinki na drugiego rodzica
http://www.echtehilfe24.pl
-
krolania89
- Jestem tu nowa :)
Ostatnio trafiłam na ciekawego bloga adwokata od rozwodów SPAM Dużo praktycznej wiedzy za darmo.
Ostatnio zmieniony sob lip 21, 2018 11:38 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM