Drogie Panie! Co ze mną nie tak?!

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Nie
Jestem tu nowa :)

Drogie Panie! Co ze mną nie tak?!

Post autor: Nie »

Chciałbym się poradzić was jak mam się zmienić lub co zrobić żeby w końcu dziewczyny się mną zainteresowały?

Może napiszę coś o sobie:
Mam 19 lat, obecnie studiuje. Mam troszkę ponad 180cm i ważę nie całe 70kg. Dbam o swój wygląd, staram się systematycznie ćwiczyć, są tego pierwsze efekty, zaczyna być widać zarys sześciopaku na brzuchu. Jestem osobą kulturalną. Nie pale ani nie zażywam narkotyków. Ostatnio rozmawiałem z dziewczyną i była zaskoczona jak się dowiedziała że nie mam dziewczyny... Dlatego się was pytam, Co ze mną nie tak?! Bo ja sam nie wiem :(

Bardzo chciałbym mieć dziewczynę, czuję się bardzo samotny...
Awatar użytkownika
berta23
Miła Kobietka

Re: Drogie Panie! Co ze mną nie tak?!

Post autor: berta23 »

Może po prostu to nie Twój czas... Wcale nie chodzi może o to, że to z Tobą jest coś nie tak. Poza tym, nie liczy się tylko "kaloryfer" ;) i wygląd. Nie załamuj się, masz dopiero 19 lat, jeszcze dużo czasu przed Tobą. Miłość przychodzi w odpowiednim czasie, czasem niespodziewanie. Bądź sobą, poznawaj nowe osoby, w końcu i Cb trafi strzała Amora.
Where you invest your love, you invest your life...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

wygląd to nie wszystko... liczy się też wnętrze..
może brak Ci pasji w życiu, zainteresowań....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

przyjdzie i pora na to ,ze znajdziesz dziewczyne . może jesteś nieśmiały i masz obawy w nawiązywaniu kontaktow z dziewczynami . zacznij z nimi się umawiać a sam zobaczysz
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Może warto zrobić pierwszy krok?:) podejść, zagadać?:)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

umowic się chociaż na spacer , potem już na nastepna randke
paula

Post autor: paula »

opis ideała:
- inteligentny
- niepalący
- wykształcony
- zadbany
- przystojny
- ...

Czy taki istnieje? NIE, a czemu?
1. Każda kobieta ma swój ideał faceta
2. Ideały po prostu nie istnieją!

I pytanie: czemu kobiety się mną nie interesują jest po prostu dziwne. Nie możesz założyć, że jeśli pójdziesz na siłownię i zaczniesz mieć kaloryferek na brzuszku, to kobitki zaczną za Tobą szaleć.
Mój facet jest ode mnie troszkę starszy, pracuje od kilku lat, prócz tego ma dom, super samochód i.. jest gruby. I czy te epitety mają dla mnie jakieś znaczenie? Prawda jest taka że gdyby był biednym, bez auta i domu facetem, to kochałabym go tak samo mocno! A wiesz czym mnie zainteresował? Samym sobą. Od początku nie udawał Bóg wie kogo, nie robił z siebie księcia na białym koniu. Był po prostu sobą. I pamiętam że najlepsze było gdy się pokłóciliśmy zanim jeszcze zaczęliśmy być razem. I dzięki temu zrozumiałam że jesteśmy siebie warci i musimy ze sobą być. Dlatego jeśli chcesz coś zmienić, to ok, zadbaj o wygląd, ale może postaraj się być bardziej oczytanym, miej więcej zainteresowań, staraj się kobietom zaimponować swoją inteligencją i wiedzą a nie tylko smukłym brzuszkiem i włosami na żelu :)
Nie

Wydaje mi się iż jestem inteligenty, uczę się na jednej z najlepszych uczelni technicznych w Polsce. Nie udaje kogoś kim nie jestem, zachowuje się normalnie. Jedną z moich pasji jest siłownia i ćwiczenie. Owszem mam problemy z tym żeby zaufać. Większość moich znajomych jest w związkach, a jakoś nie mogę nikogo znaleźć. Strasznie mi z tym źle...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

hmmm... powiem może brutalnie ... inteligentny nie zawsze równa się interesujący ;)
żeby nie było brutalnie....
a tak w ogóle, to gdzie szukasz partnerki ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
paula

Mam znajomego, z którym poznałam się łoooo kupę lat temu. Poznaliśmy się na forum o samotności. I jakoś tak zaczęliśmy ze sobą pisać. Na samym początku nic nie mówił o sobie, tylko ja ciągle gadałam. A potem gdy się otworzył to powiedział że nie zaufa nigdy żadnej kobiecie, że kobiety są wredne, że nie potrafi traktować kobiet poważnie bo jedna go kiedyś skrzywdziła. I tak sobie gadał i gadał, a ja mu ciągle powtarzałam żeby nie mówił hop. I.. od 2 lat jest w bardzo szczęśliwym związku, ufa swojej dziewczynie i naprawdę widać że ona go uszczęśliwia.
Prawda jest taka że nie można szukać kogoś na siłę. Ja tak miałam w pewnym etapie swojego życia - w wieku prawie 18 lat rzucił mnie chłopak, żeby nie rozpaczać - na chama chciałam kogoś sobie znaleźć. I wtedy wpadłam w jeszcze większe kompleksy, w większego doła - bo nikt się mną nie chciał zainteresować. Aż tu nagle, gdy odeszłam od moich zacnych planów szukania faceta, spotkałam na swojej drodze mojego obecnego narzeczonego, z którym za 10 miesięcy biorę ślub.
Także nie mów że jest Ci z tym źle, bo czasem trzeba swoje odczekać by być naprawdę z kimś szczęśliwym. Na siłę nie znajdziesz prawdziwej miłości - no chyba że chodzi Ci tylko o przelotny flirt, tylko czy to ma sens?
Nie

Kwestia tego czy jestem interesujący czy nie to raczej zależy od dziewczyny.
Głównie na domówkach...
paula

Nie pisze:Kwestia tego czy jestem interesujący czy nie to raczej zależy od dziewczyny.
Głównie na domówkach...
Nie prawda. To zależy od tego jak TY potrafisz dziewczynę SOBĄ zainteresować ;)
Nie

paula.x111 pisze:
Nie pisze:Kwestia tego czy jestem interesujący czy nie to raczej zależy od dziewczyny.
Głównie na domówkach...
Nie prawda. To zależy od tego jak TY potrafisz dziewczynę SOBĄ zainteresować ;)

Możesz rozwinąć swoją myśl?
paula

Gdy rozmawiasz z kobietą, nie możesz nagle się czerwienić, nie wiedzieć co powiedzieć, stać jak kołek i myśleć że może ona podejmie jakiś temat. Jeśli nie czujesz się na siłach by na waszym spotkaniu sam na sam rozmawiać z nią na jakiś poważny temat, to zaproś ją do kina. Tam na 100% nie będziecie musieli rozmawiać ze sobą za dużo a od razu poznasz jej gust jeśli chodzi o filmy (komedie, horrory, trilery itd). Poza tym, gdy to jest domówka to staraj się jak najwięcej być "aktywny". Nie że siedzisz, piwko pijesz i oglądasz która by Ci się podobała, ale zagadujesz o np. byle czym - a bo to piwo jest ciepłe, a bo to według Ciebie ten film który ostatnio nakręcili jest nudny itd. Bądź oczytany, zainteresuj kobietę tym co mówisz.
Prosta sprawa - podobają Ci się kobiety "szare myszki" czy raczej takie które mają coś do powiedzenia, które są towarzyskie itd?
Nie

Nieee... Ja normalnie rozmawiam z dziewczynami nie mam z tym jakiegoś wielkiego problemu, czasami zdarzy mi się zaczerwienić... Zawszę jakiś temat się wymyśli, problem pojawia się później. Czasami nie wiem czy powinienem napisać, czy nie... Nie chce żeby dziewczyna uznała mnie za jakieś natręta... Wiesz, to zawsze bardziej podobały mi się szare myszki, ale dziewczyny bardziej pewne siebie i są bardziej towarzyskie też mi się podobają. To wszystko zależy od dziewczyny...
Nie

paula.x111 pisze:Mam znajomego, z którym poznałam się łoooo kupę lat temu. Poznaliśmy się na forum o samotności. I jakoś tak zaczęliśmy ze sobą pisać. Na samym początku nic nie mówił o sobie, tylko ja ciągle gadałam. A potem gdy się otworzył to powiedział że nie zaufa nigdy żadnej kobiecie, że kobiety są wredne, że nie potrafi traktować kobiet poważnie bo jedna go kiedyś skrzywdziła. I tak sobie gadał i gadał, a ja mu ciągle powtarzałam żeby nie mówił hop. I.. od 2 lat jest w bardzo szczęśliwym związku, ufa swojej dziewczynie i naprawdę widać że ona go uszczęśliwia.
Prawda jest taka że nie można szukać kogoś na siłę. Ja tak miałam w pewnym etapie swojego życia - w wieku prawie 18 lat rzucił mnie chłopak, żeby nie rozpaczać - na chama chciałam kogoś sobie znaleźć. I wtedy wpadłam w jeszcze większe kompleksy, w większego doła - bo nikt się mną nie chciał zainteresować. Aż tu nagle, gdy odeszłam od moich zacnych planów szukania faceta, spotkałam na swojej drodze mojego obecnego narzeczonego, z którym za 10 miesięcy biorę ślub.
Także nie mów że jest Ci z tym źle, bo czasem trzeba swoje odczekać by być naprawdę z kimś szczęśliwym. Na siłę nie znajdziesz prawdziwej miłości - no chyba że chodzi Ci tylko o przelotny flirt, tylko czy to ma sens?
Nie zauważyłem tej wypowiedzi, nie szukam flirtu czy przelotnej znajomości, szukam normalnego związku. A co do szukania na siłę, to ile mam odczekać... Jak dla mnie czekam za długo, chcę coś z tym zrobić żeby nie być dłużej sam...
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Post autor: aii »

Pierwsza lepsza na pewno Cię nie zadowoli, prawda? Więc ruszaj się tyle i tam gdzie trzeba, aby poznać odpowiednią osobę. Być może ona już jest gdzieś blisko Ciebie, a Ty jeszcze tego nie wiesz i nie widzisz, bo jesteś w transie poszukiwań.
Awatar użytkownika
Catherine
Extra Kobietka

Post autor: Catherine »

ja znalazłam swojego chłopaka mając 18 lat(no kilka dni brakowalo do 19) jesteśmy razem prawie od roku, cieszę się że nie miałam innego faceta przed nim (chociaż wielu było zaintersownych ,ale ja nimi nie byłam , byłam jednym ale wtedy to on mnie nie chciał), mój chłopak był w szoku jak to usłyszał on parę dziewczyn miał przed mną bo jest ode mnie o 5 lat starszy, więc nie szukaj na siłę ja przestałam szukać i wtedy znalazłam moją miłość , z nim chcę być do końca życia ;) po prostu nie łam się dziewczyna się znjadzie w najmniej oczekiwanym momencie,
„Prawdziwa miłość oznacza,że zależy ci na szczęściu drugiego człowieka bardziej niż na własnym, bez względu na to, przed jak bolesnymi wyborami stajesz.”
paula

Nie pisze:Nieee... Ja normalnie rozmawiam z dziewczynami nie mam z tym jakiegoś wielkiego problemu, czasami zdarzy mi się zaczerwienić... Zawszę jakiś temat się wymyśli, problem pojawia się później. Czasami nie wiem czy powinienem napisać, czy nie... Nie chce żeby dziewczyna uznała mnie za jakieś natręta... Wiesz, to zawsze bardziej podobały mi się szare myszki, ale dziewczyny bardziej pewne siebie i są bardziej towarzyskie też mi się podobają. To wszystko zależy od dziewczyny...
Mój drogi!
To wszystko zależy od osoby która poszukuje swojej drugiej połówki. I tą osobą jesteś właśnie TY. Jeśli TOBIE zależy na jakiejś dziewczynie, to TY powinieneś do niej pisać, to TY powinieneś mieć na uwadze to że chcesz ją sobą zainteresować. A jak ta dziewczyna uzna Cię za natręta, to uwierz mi - sam to odczujesz (nie będzie odpisywała na smsy, nie odbierze Twoich telefonów), czyli ogólnie zrobi dokładnie to, co sam byś zrobił gdybyś miał jej dość.
Z tymi szarymi myszkami to jest tak że one wbrew pozorom są bardzo wymagające. One siedzą sobie cichutko, obserwują wszystkich ale zdobycie ich jest nie lada wyzwaniem ;)
z kolei dziewczyny bardzo towarzyskie zazwyczaj są uznawane za hmm... łatwe do zdobycia?
Nie będę Ci sugerować którą powinieneś wybrać. Ja np. ani nie jestem szarą myszką bo o swoje potrafię walczyć (mimo że na taką nie wyglądam) ani nie jestem bardzo towarzyska (choć dobrze czuję się wychodząc gdzieś ze znajomymi). I jakoś ten mój jedyny mnie znalazł <3
Nie

A mam takie pytanie, jak ja już dam do zrozumienia że mi na niej zależy (będę pisał, dzwonił, zapraszał), to Ona też powinna mi jakoś pokazać że nie jestem dla niej obojętny, przynajmniej tak mi się wydaje, tylko w jaki sposób Ona mi to pokaże? Nie które sposoby znam, ale większości pewnie bym nie załapał...
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Uwierz mi że "załapiesz"...........
Jak dziewczynie zależy to widać to z daleka (hmmmm, przynajmniej u mnie tak jest)
Wiesz, myślę że to nie tak, że Ty coś źle robisz, czy że coś masz zmienić tylko po prostu nie trafiłeś na tą dziewczynę. Zresztą nie jest powiedziane że zaraz pierwsza dziewczyna będzie tą jedyną.
Rozumiem Twoje rozterki bo ja w Twoim wieku też ubolewałam że nie mam chlopaka, a teraz od ponad 8 lat jestem mężatką. Na każdego przyjdzie pora, tylko musisz mieć oczy szeroko otwarte i nie przegapić okazji...

Przeglądając inne wątki trafiłam na wątek "Pomóżcie facetowi", czy to czasem nie Twój? Pisaleś tam że podoba Ci się dziewczyna z uczelni. I co, zrobiłeś coś w tym kierunku? Nie czytałam do końca, napisaleś do niej? Kuj żelazo póki gorące...
paula

Nie pisze:A mam takie pytanie, jak ja już dam do zrozumienia że mi na niej zależy (będę pisał, dzwonił, zapraszał), to Ona też powinna mi jakoś pokazać że nie jestem dla niej obojętny, przynajmniej tak mi się wydaje, tylko w jaki sposób Ona mi to pokaże? Nie które sposoby znam, ale większości pewnie bym nie załapał...
ojejku noo jak możesz mówić że znasz sposoby dzięki którym poznasz, że kobieta się Tobą interesuje, skoro jest nas aż tak dużo i każda z nas tak naprawdę inaczej to pokazuje?
Ja osobiście zabiegałam o mojego narzeczonego, bardzo często z nim chciałam rozmawiać, czasem go zasypywałam smsami, aż w pewnym momencie przestałam. I po 2-3 dniach powiedział że nie wyobraża sobie życia beze mnie ;)
prawda jest też taka że jak zdobędziesz kobietę to ona sama też się odpowiednio o Ciebie postara :) nigdy nie jest to jednostronne staranie
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Post autor: aii »

Ja np unikałam, ale tym oto sposobem sprawdzałam jak bardzo mu zależy... :P Podstawa to to, aby wyczuć jaki typ dziewczyny trafiłeś. Poza tym...jak zabije mocniej serce, to i rozumowi podpowie.
paula

no nie ma innej rady jak zainteresować sobą kobietę a później tylko pielęgnować waszą znajomość powolutku, nie spiesząc się :)
Nie

Niestety z tamtą dziewczyną raczej nic nie wyjdzie... Cóż widocznie tak ma być, może w końcu uda rozpocząć poważny związek. Dziękuję wam za tę rozmowę, jak mi się coś uda to napiszę to na tym forum :)

Jeszcze raz dzięki :)
ODPOWIEDZ