Dotarcie do faceta

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Monalissa23
Jestem tu nowa :)

Dotarcie do faceta

Post autor: Monalissa23 »

Witam, mój problem polega na tym, że nie potrafię dotrzeć do faceta, który mi się podoba od X lat. Znamy się dość długo, a nie potrafimy prosto w oczy rozmawiać o trudnych tematach, zazwyczaj takie tematy wychodzą podczas pisania... On twierdzi, że nie potrafię do niego dotrzeć, wtedy byłoby inaczej.. Moim zdaniem nie tylko kobieta powinna się starać o względy faceta, ale i on powinien coś dawać od siebie. Gdy spędzamy czas razem jest nam dobrze, jest tzw. chemia. Ale to nie wszystko... On jest typem faceta "ideał" jak dla mnie. Ma swoje humory zresztą jak każdy, potrafi być romantyczny, potrafimy się dogadać, ale niestety on gra niedostępnego. Twierdzi, że do siebie nie pasujemy, a mimo to chce się ze mną spotykać, sam mnie zagaduje. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Nie naciskam go, że chciałabym aby coś było między nami. Cały czas zasłania się tekstem, "gdybym umiała do niego dotrzeć byłoby inaczej". Wcześniej, parę lat temu wyjawiłam mu swoje uczucie, a on mi powiedział, że nigdy nie będziemy razem, stwierdziłam, że to nie ma sensu i odpuściłam, jednak on cały czas pisze do mnie. Proszę o jakąkolwiek podpowiedź co zrobiłybyście na moim miejscu.
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Re: Dotarcie do faceta

Post autor: Kris »

Monalissa on Cię oszukuje. Co to za tekst że gdybyś umiała do niego dotrzeć ?? Odpowiedz mu wtedy " ale nie umiem i będzie lepiej jak zerwiemy ze sobą kontakt" zobaczzysz że w momencie do Ciebie przyleci. A z tego co widze to chłoptaś jest wygodny i to Ty masz się o niego starać a nie on o Ciebie. Wyjawiłaś mu swoje uczucia i on je teraz wykorzystuje.Daj sobie z nim na wstrzymanie i przetrzymaj go przez jakiś czas a zobaczysz że zmieni nastawienie.
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
Snajper
Samiec

Post autor: Snajper »

Pewnie czekałaś na odpowiedzi kobiet, a tutaj kolejny facet ;) :)

Kris ma rację.
Normalny facet, który coś czuje do dziewczyny nie wymaga aby "do niego dotrzeć". To on stara się dotrzeć do dziewczyny. Pozwoliłaś mu na wypracowanie komfortowego dla niego układu, więc z niego korzysta. Zrób test - niech teraz on postara się dotrzeć do ciebie. Albo zrozumie, albo okaże się, że nie jest ciebie wart.
Paulinee03
Jestem tu nowa :)

Post autor: Paulinee03 »

Monalissoo :kwiatek
, możne spróbuj go trochę zignorować.
Mam na myśli, abyś odsunęła go trochę od siebie. Nie wiem jak to wygląda, ale możne kiedy będzie chciał się spotkać, powiedz ze dziś nie możesz, nie odpisuj na jego smsy odrazu, przeczekaj... Wtedy zobaczysz czy będzie zabiegał o Ciebie. Zobaczysz na czym stoisz.
Facet gra z Toba w jakieś gierki! Nie wiem co tak naprawdę mogłabym Ci jeszcze poradzić.
Trzymaj sie kochana, głowa do góry :kiss2 Tego kwiatu, pol światu!
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Zadziwia mnie ten facet.
Czy on aby wie czego chce od dziewczyny, wrzucajac jej takie teksty na domyslanie sie pt,,
co autor mial na mysli ,,.?
Czy ten facet potrafi sie wysilic i konkretnie sprecyzowac co to dotarcie wg niego
oznacza?
Jak widzisz , pytania az ustawiaja sie w kolejce do odpowiedzi.
Mysle, ze on sam blaka sie w swoich mysleniach.
Postepuje wobec Ciebie wieloznacznie i tak jakos bylejak.
Po tym co piszesz mozna sadzic , ze jest typem zupelnie rozkojarzonego i zadufanego w sobie
osobnika, ktory probuje odgrywac teatr ze swoim udzialem w roli glownej.
Pewno role mu sie pomylily i zamiast faceta z krwi i z kosci odgrywa niedostepnego mena , wyglaszajac
monologii jak z kiepskiego filmu z nuta romantyczna.
Pewno imponuje mu to , ze uganiasz sie za nim juz jakis czas.
Moze najwyzsza pora by dac mu kuksanca w bok by pojal pewne prawidlowosci ktore rzadza miloscia , deklaracjami o uczuciach , kobieta i mezczyzna i nie zrzynal kogos kto probuje ,,bawic,, sie Twoimi uczuciami.
Powinnas zdecydowanie stanowcza rozmowa, wyjasnic jak to jest naprawde i nie ludzic sie, ze miedzy wami bedzie kiedys szansa na szukanie sposobu na dotarcie/ cokolwiek to znaczy/ do tego nic a nic nie rozumiejacego czlowieczka.
No , chyba , ze obecna sytuacja miedzy wami Ci odpowiada.
Ale jesli tak , to bedziesz caly czas zyla w iluzji ktora moze nigdy nie stac sie rzeczywistoscia.
Wybieraj. :pisze:
ODPOWIEDZ