Domowe sposoby na zmarszczki

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Malaga
Miła Kobietka

Domowe sposoby na zmarszczki

Post autor: Malaga »

Hej kobietki,

mam pewien problem;/ Otóż od jakiegoś czasu zauważyłam, że na mojej skórze twarzy pojawiły się zmarszczki, głównie koło oczu, na czole. Mam niespełna 30lat, jeszcze 2 miesiące temu moja skóra wyglądała super. Gładka, zdrowa (pani w sklepie pytała mnie zawsze o dowód, jak kupowałam winko :) ).
A teraz? skóra wygląda fatalnie;/ Dodam, że od kilku miesięcy leczę rózne alergie. Wykluczyłam różne kremy i balsamy,a twarz smarowałam tylko wazeliną lub kremem dla niemowląt bez parabenów.
Do tego stres w pracy, zmęczenie itp.

Czy znacie jakieś domowe sposoby, aby zregenerować skórę twarzy i pozbyć się tych zmarszczek?
Czuję się przez to fatalnie. Wystarczająco dołuje mnie moja alergia, przez którą cała skóra pokryta jest ranami i plamami.

Pliz, doradźcie coś. W grę wchodzą tylko jakieś naturalne zabiegi, bo na wszystkie niemal kosmetyki mam alergię (a na kosmetyczkę obecnie nie mogę sobie pozwolić).
Będę wdzięczna za każdą poradę.

Dzięki i pozdrawiam gorąco :*
Poradnik domowy online
Awatar użytkownika
krokusss
Miła Kobietka

Re: Domowe sposoby na zmarszczki

Post autor: krokusss »

Hmm. może masz przesuszoną skórę? Spróbuj sobie zrobić okład z aloesu. To ponoć dobrze nawilża skóre.
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Ostatnio moja znajoma stwierdzila , ze smarowanie twarzy olejkiem waniliowym doskonale wygladza i
nawilza skore .
Ponoc , to jej odkrycie olejkowe jest znakomite.
Sama sprobuje , bo nigdy o olejku do ciast nie myslalam w kategoriach super srodka na zmarszczki. :o
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

Na zmarszczki z domowych sposobów dobre są ogórki zielone, aloes i olejek arganowy, ładnie nawilżają a do tego zapobiegają powstawaniu zmarszczek. Najlepiej robić sobie naturalne maseczki pzreciwzmarszczkowe i dbać o skórę
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

ja słyszałam o okładach z ogórka zielonego. Wiesz, teraz też jest taki okres jesienny, gdzie zmęczenie jest wszechobecne. Może to tez sprawa małej ilości snu, że skóra wygląda jak wygląda ;)
Obrazek
e-kosmeo_pl
Miła Kobietka

Post autor: e-kosmeo_pl »

Algi morskie też dobrze działają,maseczka z ich udziałem,podobnie jak ogórek- warto próbować,lub od razu zainwestować w dobry krem na zmarszczki z tych kosmetyków naturalnych gdzie mamy pewny skład i efekt działania.
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

Olejek arganowy wygładza zmarszczki i odmładza skórę. Ma działanie odżywcze oraz odbudowujące. Zostawia skórę bardziej nawilżoną i aksamitną.
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Na zmarszczki dobre są ogórki zielone i olejek arganowy, świetnie nawilżają, można zapobiec zmarszczkom: w łatwy i nie drogi sposób;-)
e-kosmeo_pl
Miła Kobietka

Post autor: e-kosmeo_pl »

Olejku arganowego także próbowałam i faktycznie to ciekawa propozycja jeżeli ktoś chce dodatkowo nawilżyć swoją skórę i odżywić ją. W tym celu polecam kosmetyki naturalne,może są droższe ale w zamian także skuteczne.
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

W celu spłycenia zmarszczek i przywrócenia gładkości skóry, możesz zdecydować się również na zabieg mezoterapii igłowej.
Hivaa
Fajna Kobietka

Post autor: Hivaa »

Jak chcesz zredukować zmarszczki to serum - https://www.sklep.kampai.pl/pl/p/Serum- ... C-E-i-A/49 powinno Ci się sprawdzić. Skład jest niezwykle bogaty i zawiera nawet olejek CBD. Serum możesz normalnie stosować pod makijaż, efekt odmłodzenia utrzymuje się bardzo długo. Sprawdź sobie, chociaż na jednym opakowaniu.
ODPOWIEDZ