Domowe spoosoby na cellulit; cytryna, kawa...
Re: Domowe spoosoby na cellulit; cytryna, kawa...
To prawda, że peeling nie załatwi sprawy w 100% - to taka zewnętrzna metoda. Nic nie jest najlepsze jak zdrowa dieta oraz aktywność fizyczna, ale czasami to tez nie pomaga i warto wesprzeć się zabiegami w gabinetach medycyny estetycznej. Ja jestem dość szczupła, nie miałam nigdy problemów z wagą, ćwiczę jem zdrowo, ale cellulit na udach ciągle mi się pojawiał. Zafundowałam sobie na uda zabieg z fal akustycznych i rewelacja - czasami trzeba trochę naturę wspomóc 
-
rudadagusia
- Jestem tu nowa :)
Ktoś tu zapomniał napisać, że również odpowiednie nawodnienie organizmu jest kluczem do sukcesu!
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Akurat peeling z kawy czy stosowanie cytryny to tylko półśrodki,powinnyśmy zacząć przede wszystkim od dobrej i sprawdzonej diety przy czym nie zapominać o tym aby pić dużą ilość wody i być aktywną fizycznie,bo w praktyce ma to ogromne znaczenie i przekłada się na efekty.
Owszem regularna atywność fizyczna tak, ale jak można sobie pozowlić na takie przyjemności w gabinetach spa, to czemu nie
Ja chętnie korzystam z takich dobrodziejstw w mojej ulubionej klinice 
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
Wszelkiego rodzaju masaże są super, ja czy to pod prysznicem czy tak o po prostu lubię szczotkować ciało taką szczotką do ciała Brista. Jej zastosowanie zwiększa przyswajalność substancji oraz mikroelementów ze stosowanych kremów, balsamów bądź olejków.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Z domowymi sposobami walki z cellulitem bywa różnie,w moim przekonaniu są one średnio skuteczne i tutaj musimy przede wszystkim zainwestować w dobrej jakości kosmetyki naturalne,być aktywnymi fizycznie i zdrowo się odżywiać. Po jakimś czasie otrzymamy efekt,ale tylko jeżeli zachowamy systematyczny trening.
ten peeling kawowy to fajna sprawa też stosuje. Wiecie , że kawa ogólnie wykorzystywana jest w wielu dziedzinach. Od wielu lat ma zastosowanie w kosmetyce. Chciałam wam powiedzieć, że również wpływa na redukcję cellulitu. Czytałam ostatnio na stronie SPAM jak szukałam sposobu na pozbycie się cellulitu i jak wejdziecie w zakladkę kawa , a uroda to się same przekonacie jaka cudowna jest kawa.
Ostatnio zmieniony śr gru 02, 2015 6:22 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
lubię peeling kawowy i stosuję go dość często. Stosuję go również z racji złej tolerancji skóry na drogeryjne kosmetyki. Fusy kawy mieszam z olejkiem pod prysznic balneum i tak myję całe ciało. Skóra po takim peelingu jest dobrze nawilżona a stary naskórek dobrze usunięty. Uwielbiam ten peeling 
Ja też próbuję domowych sposobów. Co jakiś czas robię sobie peeling z fusów kawowych
(i tak mam odpadki w ekspresie) 
Też robię peeling z kawyBronita pisze:Ja też próbuję domowych sposobów. Co jakiś czas robię sobie peeling z fusów kawowych(i tak mam odpadki w ekspresie)
polecam kurs przedłużania rzęs
Peeling z fusów kawy bardzo lubię, ale dodatkowo robię naprzemienne prysznice i stosuję serum wyszczuplające z Eveline. Efekt jest, ale i tak nie do końca zadowalający.
Nie tylko cellulit jest problemem. Aby wyglądać dobrze i zdrowo, musimy zadbać też o jędrność i sprężystość skóry, bo cóż z tego, że zniknie nam pomarańczowa skórka, gdy nasza własna skóra nie będzie wyglądała dobrze? Dlatego zamiast skupiać się tylko na jednym problemie, warto spojrzeć nań szerzej i działać kompleksowo
To tak jak ze sprzątaniem - gdy odkurzymy dywan, a cała reszta pokoju będzie tonąć w kurzu i nieporządku, czysty dywan nie zmieni niczego...
![]:-) ]:-)](./images/smilies/elvis.gif)
-
masażystka83
Jestem pewna, że same masaże nie czynią cudów. potrzebna jest odpowiednia dieta oraz aktywność fizyczna. Jednak warto skorzystać z niesamowitej mocy masaży! Tylko nie w zaciszu domowym, ale w salonie u profesjonalistów! Masaż antycelulitowy, odchudzający to na przykład masaż udvartana. Jest masaż oczyszczający, stosuje się w nim naturalne sproszkowane zioła. Spróbujcie!
Orientalny klimat masaży i innych zabiegów na ciało w http://biointus.lublin.pl/.
Ja robię peeling z kawy ziarnistej Lavazzy. Jest kapitalny! A ten aromat, który wydobywa się podczas kąpieli jest po prostu orzeźwiający. No i przede wszystkim taki peeling jest mega skuteczny.
Ekspres do kawy Jura to najlepszy zakup tego roku! Codziennie stawia całą moją rodzinę na nogi ![]:-) ]:-)](./images/smilies/elvis.gif)
Peelingi kawowe też stosuję, lubię dodawać jeszcze cynamon, wiórki kokosowe i zawsze na bazie różnych olejków - na pewno nie zaszkodzi skórze 
Revelka pisze:Peelingi kawowe też stosuję, lubię dodawać jeszcze cynamon, wiórki kokosowe i zawsze na bazie różnych olejków - na pewno nie zaszkodzi skórze
Również kiedyś sobie robiłam takie peelingi. Obecnie kupuję już gotowe. Cena wcale nie jest wysoka, wychodzi mniej więcej na to samo.A przynajmniej mniej jest brudzenia sobie w kuchni i robienia. Sporo ich wypróbowałam.
Najbardizej zadowolona jestem z peelingu kawowego Skin Team.
Zapach przepiękny. . Kawa w zestawieniu z olejkami daje ciekawą mieszankę (jest kilka rodzajow, mi najbardizej odpowiada zapach waniliowy) .Konsystencja przyjemna, dobrze się rozprowadza, zdziera naskórek . Pozostawia jakby taką delikatną oleistą warstwę, ktora sprawia,że czujemy się bardziej nawilżone. Działa! Wydajność ok. Opakowanie jest dość spore tak więc starcza na długo. Tak jak wspominałam jak na tą cenę bardzo dobry zakup.
Z wiórkami kokosowymi jeszcze nie próbowałam, ale to bardzo ciekawy pomysłRevelka pisze:Peelingi kawowe też stosuję, lubię dodawać jeszcze cynamon, wiórki kokosowe i zawsze na bazie różnych olejków - na pewno nie zaszkodzi skórze
ja robiłam peelingi kawowe ale też z solą morską. Ona fajnie skrobie
polecam nawodnienie organizmu i duuuuuuuzo przysiadów
oraz dobry peeling ujędrniający
-
mandarynka89
Ja polecam masażer, taki najtańszy wystarczy. Rozbija złogi tłuszczowe i działa lepiej niż kawa. Najlepsze są jednak ćwiczenia, chociaż wiadomo, że ciężko się zmotywować ;p
Odkrywaj piękno każdego dnia - http://la-nika.pl/
Pić dużo wody. Pomaga.
"Ten, kto kocha naprawdę, kocha w milczeniu, uczynkiem, a nie słowami." ~Carlos Ruiz Zafón –Cień wiatru
Ja kiedyś chodziłam na roll masaż do pobliskiej siłowni.
Razem z ćwiczeniami efekt był naprawdę fajny.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Piękno kobiety tkwi w szczegółach. Mój blog:
http://www.healthybeauty.pl/blog
http://www.healthybeauty.pl/blog
-
karolcia77
Czasami jakies peelingi nie pomagają, niektórzy po prostu maja z tym problem, pomimo aktywnego trybu życia i diet..cellulit i tak zostaje, wiem cos o tym, potem skorzystałam z kliniki Mediart Clinic w Poznaniu, zabieg lipolizy laserowej, jestem zadowolona, bo moje nogi i pupa wyglądają normalnie, bez cienia cellulitu 
Zgadzam się z tym, że najważniejsze są regularne ćwiczenia i dieta. Masaż np. bańką chińską możemy wykonywać każdego dnia, samodzielnie w domu. Warto również skorzystać z usług profesjonalnego studia masażu tajskiego. Każde formy walki z cellulitem będące alternatywą dla farmakoterapii są jak najbardziej wskazane.
May Thai Massage - masaż tajski w Krakowie
na cellulit slyszalem ze sa dobre kuracje laserowe !
Zdrowikon
Dziewczyny, czy kremy naprawdę Wam pomogły? Wydaje mi się, że kremy zapobiegają powstawiają cellulitu, ale go nie usuwają. Jak było u Was?