Dobrze postępuje on ?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Cube
Miła Kobietka

Dobrze postępuje on ?

Post autor: Cube »

Zawsze jeśli są jakieś problemy to chodzi o pieniądze... nie mam ich, nie pracuje a on ma pasje chce jeździć na wycieczki. Wszystko zawsze on mi stawiał, ale zaczęło mi to przeszkadzać...czuje się z tym zle. Ostatnio niby w żartach jak zostanie mu parę groszy z zakupów uśmiechanie się do mnie i mówi - Masz kochanie starczy Ci na bułkę- śmieje się i traktuje to jako taki żarcik a gdyby wiedział że czasami nawet domu nie mam co jeść byłoby mu głupio. Jestem studentką, mieszkam z rodzicami jest nam naprawdę ciężko finansowo. On z kolei wydaje ile chce i kiedy chce, często się na mnie gniewa bo nie chce by on mi coś stawiał. Ale wieczne stawianie tak strasznie mnie poniża. On i jego znajomi chcą wyjechać pod namioty na weekend. Napisał do mnie że mam się określić czy jadę czy nie do 19. Nie odpisałam bo mi wstyd pisać, bo wiedziałam że zaraz bd chciał mi wyjazd postawić. Zadzwonił zdenerwowany że zachowuje się jak paniusia, że wszyscy czekają czy się określę , przeklął a ja powiedziałam dobra to nie jadę i się rozłączyłam. Wynikła z tego kłótnia ... Potem znów do mnie zadzwonił i powiedział że on już nawet nie chce ze mną tam jechać, że on woli koledze postawić niż mi i jedzie tam sam beze mnie a koledze wszystko stawia. Jestem załamana ! jedzie sam ! czuje się nie zrozumiana ! nie wiem co mam zrobić, nerwica mnie zje przez weekend ! POMOCY...jestem na skraju wyczerpania psychicznego
Awatar użytkownika
elisa
Jestem tu nowa :)

Re: Dobrze postępuje on ?

Post autor: elisa »

Nie potrzebnie się pokłóciliście. Choć to było normalne, zazwyczaj tak się kończą takie sprawy. Nie przejmuj się, zadzwoń do niego , porozmawiaj. Rozumiem Twoją sytuację, bo jestem w podobnej. Nie ma co, jak chce postawić, to nie ma nic w tym złego. Skoro z Tobą jest to Cie kocha i dobrze Cię zna, i wie z jaką kobietą się związał, więc na pewno nie będzie czuł się wykorzystany, czy spostrzegał Twoją ugodę jako naciąganie :) Zresztą Ty też znasz samą siebie i wiesz, że nie jesteś z nim dlatego, że on ma pieniądze. Myślę, że najlepiej będzie jeśli powiesz mu dokładnie to, co napisałaś powyżej, prawdę, co myślisz i dlaczego, przecież to Twój ukochany! Zrozumie Cię! Szczerość i wymiana (spokojna) między sobą myśli, to podstawa związku :)

PS I np. kiedy gdzieś pojedziecie wspólnie, to znajomi nie muszą przecież wiedzieć, że pojechałaś z nimi przy pomocy jego pieniędzy, to sprawa pomiędzy Wami :) I kiedyś, kiedy Ty będziesz mieć jakieś pieniądze, możesz go gdzieś zaprosić, nawet na zwyczajną pizze. Nie ważne, czy dużo, czy mało wydasz, ale będziesz czuła satysfakcję, że też coś zrobiłaś, a jemu niezależnie od tego, gdzie pójdziecie, czy co będziecie robić będzie miło, bo będzie z Tobą. :)
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

porozmawiaj z nim tak jak tu nam napisałaś a zapewne zrozumie cie
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

dupa Jasio pierdzi Stasio... Teraz zrozumie a w przyszlości bżdzie wypominał. skorzystać możesz, owszem. Jesteś damą i ciebie się zaprasza nie na odwrót. A jaką masz sytuacje w domu to Twoja sprawa, nie spowiadaj się bo chłop to chłop, kiedys to wykorzysta. My chcemy byc szczere ale bokiem nam to wychodzi.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Jeżeli chcą stworzyć szczęśliwy związek, to wszystko jest ważne....
a szczerosć jest najważniejsza...
pogadaj z nim, wg mnie nie potrzebnie zrobiłaś te kłótnię..
Prawda jest taka , że skoro on pracuje, to ma kase, a skoro proponuje wyjazd to przeliczył koszty....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
paula

Post autor: paula »

Mam bardzo podobną sytuację z tym stawianiem. Jesteśmy razem od 4 lat i praktycznie wszystko on kupuje. Zaczyna mnie to drażnić, ale on podkreśla że jest facetem którego stać by kupić swojej ukochanej pizzę lub zabrać ją na wycieczkę. Oboje jesteśmy aktualnie w średnio dobrej sytuacji finansowej - on remontuje (jakby nie było..) dla nas dom, ma naprawdę ogromne koszty z tym związane. Ja natomiast rozpoczęłam leczenie kanałowe (które kosztuje nie mało!!), do tego kończę kurs prawa jazdy, muszę wszystkie opłaty z prawkiem związane uiścić - więc naprawdę jest ciężko finansowo. Dlatego nawet nie proponuję żadnego konkretnego wyjazdu na wakacje bo po prostu wiem że on zapewne by to ufundował, a przy obecnej sytuacji jest mi po prostu głupie.
Rozumie Twoją sytuację, ale gdyby facet był jak należy, to powinien Cię zrozumieć. Na Twoim miejscu póki co zostawiłabym go w spokoju na razie. Bo jak jest nerwowy, to do niego żadne z Twoich tłumaczeń nie będzie dochodziło. On będzie ustawał przy swoim - Ty przy swoim, a w rezultacie może ta sytuacja całkowicie przeciwko wam się obrócić.
Jak Twój facet się uspokoi, to powiedz mu co czujesz gdy on Ci ciągle wszystko kupuje.
Poza tym są przeróżne miejsca do których możecie razem jechać i wcale nie stracicie ani grosza :)
ODPOWIEDZ