Dobry ortodonta - Warszawa - dla mojej córeczki!

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
DumnaMama

Dobry ortodonta - Warszawa - dla mojej córeczki!

Post autor: DumnaMama »

Moja córeczka ma 13 lat i jest odważna bo sama chce już zakładać aparat na zęby! Pytanie, gdzie Warszawie wy zakładałyście aparat? Nie chcę jej wysyłać do byle dentysty, lecz do dobrego ortodonty. I piszcie wasze uwagi i doświadczenia na ten temat!
malew_123
Jestem tu nowa :)

Re: Dobry ortodonta - Warszawa - dla mojej córeczki!

Post autor: malew_123 »

Witam,
Szczerze odradzam Panią Ortodontkę Anna Banaszczyk-Rozbicką. Kobieta jest niestety bardzo nie uprzejma. Jeżeli zdarzy wam się nagła sytuacja i okaże się że nie możecie dotrzeć na wizytę, zazwyczaj próba zmiany terminu wizyty kończy się fiaskiem i złośliwymi uwagami, a jeżeli już pani Anna Rozbicka łaskawie przełoży termin, będzie to wam wypominane do końca leczenia.
Bardzo mnie zaskoczyło to że Pani Annie bardzo nie w smak jak się jej zadaje pytania. Jeżeli chcecie się czegoś dowiedzieć o swoim leczeniu, albo o aparacie, albo macie jakieś wątpliwości uzyskanie jakiejś informacji jest bardzo trudne.
Tyle jeżeli chodzi o same wizyty, z leczeniem sytuacja u mnie wyglądała jeszcze gorzej...
Gdy Pani Anna Rozbicka ustaliła mi termin zdjęcia aparatu poszłam zadowolona na czyszczenie zębów, co prawda wydawało mi się, że jeszcze nie do końca miałam wyprostowane zęby w dolnej szczęce, ale postanowiłam nie wnikać bo uważałam, że ortodonta przecież wie lepiej. Bardzo sympatyczna pani, która mi czyściła zęby zdziwiła się że mam zdejmowany aparat bo moje zęby na to nie wskazują (dół: zrotowana czwórka, jedynka i dwójka w harmoniijkę, góra: dwójka i trójka zrotowane) Poradziła mi żebym porozmawiała z ortodontą o ewentualnym poprawieniu tej "sytuacji zębowej" i żebym nie dała sobie zdjąć aparatu..
Niestety Pani Anna Rozbicka na moje pytanie czy aby na pewno tak powinien wyglądać mój zgryz powiedziała że: "niestety z tym nie da się już nic zrobić i powinnam wiedzieć, że na początku leczenia to była straszna wada, a teraz i tak to wygląda dobrze"

Takim oto sposobem zakończyłam współpracę z Panią Anna Rozbicką. A nie, przepraszam, jeszcze przeżyłam straszny stres związany z odebraniem dokumentacji. Pani Anna Rozbicka oczywiście ustaliła długi termin oczekiwania i dodatkowe opłaty.

Aktualnie leczę się u Pani Barbary Obłoj w odent na Ursynowie. Oczywiście przeszłam przeklejanie zamków żeby naprawić błędy pani Rozbickiej. Na razie jestem zadowolona, miło sympatycznie, profesjonalnie. Każdy problem można na spokojnie przedyskutować.
oliwia_n
Jestem tu nowa :)

Post autor: oliwia_n »

Jeśli nadal szukasz dobrego dentysty dla malucha to polecam Panią Iwonę Bester (Doktor znana w całej Warszawie) ze Studia Uśmiechu MM Dent - ja tam chodzę od jakiegoś czasu i moim zdaniem trafiłam w 10. Mam za sobą dość sporo przeżyć z dentystami (jednemu chciałam wytaczać proces - straciłam ząb). Info masz na ich stronie: SPAM

Twoje dziecko jest już po wizycie adaptacyjnej?

O.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 10:05 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie SPAMować forum
apollo

Post autor: apollo »

O takie porady radzę raczej pytać bezpośrednio znajomych i rodzinę. Tutaj dostaniesz zaraz multum reklam. Większość fachowców naprawdę dobrze podchodzi do swoich obowiązków, więc nie zakładajcie z góry, że muszą pojawić się jakiekolwiek problemy. Będzie dobrze!
biszka

Post autor: biszka »

ja co prawda nie mam dzieci, ale moja przyjaciółka ze swoją córką chodzi do kliniki Dormed i jest bardzo zadowolona, ja również tam się leczę, ale nie korzystałam z usług ortodonty. Generalnie fantastyczna atmosfera, świetna jakość usług i bardzo sympatyczni pracownicy :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Biszka, Ty masz jakąś kasę z tego SPAMu co robisz ??
Jak nie dormed, to biolap.....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
ODPOWIEDZ