Dobre drzwi wejściowe

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
monicabe
Miła Kobietka

Dobre drzwi wejściowe

Post autor: monicabe »

Witam.
Czy ktoś mógłby mi doradzić dobre drzwi wejściowe? (tylko nie drewniane- ekspozycja na słońce bez zadaszenia, a kolor antracyt)
Czy jest sens inwestycji w aluminium?
Awatar użytkownika
rema
Miła Kobietka

Re: Dobre drzwi wejściowe

Post autor: rema »

Ja mam aluminiowe w kolorze Orzech, od strony południowej bez cienia. Jak na razie sezon słoneczny przeżyły bez żadnych widocznych uszkodzeń.

Zamawialiśmy w firmie Kapica:
https://kapica.pl/produkty/konstrukcje-aluminiowe/

Zarówno okna, jak i drzwi. Dałam tutaj kontakt, na stronie jest cały katalog. Dobra firma, porównywałam parametry i w firmie dostalismy najlepszą jakość w stosunku do ceny.
Edward92
Jestem tu nowa :)

Post autor: Edward92 »

Najlepiej inwestować w takie drzwi, które będą bardzo solidne. Mają w końcu wystarczyć na wiele lat. Poza tym powinny być jak najbardziej szczelne. Dzięki temu nie utracisz zbyt wiele ciepła, ani nie utracisz tak szybko chłodu w letnie dni.
mirinda67
Miła Kobietka

Post autor: mirinda67 »

Aluminium super inwestycja jeśli chodzi o drzwi. Na pewno trwalsza niż inne materiały. Sprawdź sobie w Aluhaus, moja koleżanka ma drzwi tego producenta i ja również będę zamawiać pod koniec roku.
Refina

Post autor: Refina »

Chcę doradzić https://otomistrz.pl/stolarz/ wspaniałemu stolarzowi, z którym miałem już doświadczenie i byłem zadowolony.
Polecam naprawdę prawdziwego profesjonalistę
Majorka

Post autor: Majorka »

Mam u siebie w domu drzwi stalowe z KMT. Przede wszystkim są bardzo solidne - szczelne i z dobrą izolacja termiczną. Kupiłam model Supertherm 90 i uważam, że to bardzo dobra inwestycja. Kupując można starać się o dofinansowanie ponieważ spełniają one warunki programu Czyste Powietrze.
Lawenda

Post autor: Lawenda »

Majorka pisze:Mam u siebie w domu drzwi stalowe z KMT. Przede wszystkim są bardzo solidne - szczelne i z dobrą izolacja termiczną. Kupiłam model Supertherm 90 i uważam, że to bardzo dobra inwestycja. Kupując można starać się o dofinansowanie ponieważ spełniają one warunki programu Czyste Powietrze.
@Majorka ja mam drzwi z KMT ale w mieszkaniu. Szukałam dobrych drzwi akustycznych i te sprawdzają się bardzo dobrze. Skutecznie wyciszają odgłosy z klatki schodowej.
Jesteśmy bardzo z nich zadowoleni
ODPOWIEDZ