Dobra szkoła językowa?
-
Awsomegirl
Dobra szkoła językowa?
Chcialabym uczyć się języka angielskiego poza studiami, bo niestety poziom nie jest za wysoki. Studiuje w Krakowie i nei wiem , do której szkoły mam iść, jest taka masa tych szkół , że nie wiadomo, na co się zdecydować, macie może jakieś typy i rady?
Re: Dobra szkoła językowa?
Mogę ci polecić Speak up, sama chodziłam 2 lata, wprawdzie w Sopocie, ale to sieciówa, więc powinno być podobnie. Sama ustalasz sobie plan zajęć i rezerwujesz wybrane zajęcia w wybranym terminie. Ogólnie podział jest na zajęcia ogólne, czytanie, pisanie, konwersacje, gramatykę i zajęcia komputerowe. Sama decydujesz na co chcesz poświecić najwięcej czasu, choć wiadomo, zawsze jakąś tam normę wyrobić trzeba.
Prawda jest taka, ze ludzie mają pewną wspaniałą cechę. Zmieniają się.
Profi lingua jest też dobrą szkołą. I do tego mają dobre ceny.
Masz w kuchni panele podłogowe ?
A nie lepiej wziąć prywatne lekcje u jakiegoś korepetytora ? Chyba lepiej się czegoś uczyć indywidualne niż w grupie, ponieważ z nauk indywidualnych więcej wyniesiesz.
zajrzyj tutaj
-
Mitzi_Caspar
- Jestem tu nowa :)
W Krakowie jest całkiem dobra szkoła Poliglota, mój narzeczony tam chodzi.
Poza tym, wszystko zależy od lektora...
Poza tym, wszystko zależy od lektora...
wazkez pisze:A nie lepiej wziąć prywatne lekcje u jakiegoś korepetytora ? Chyba lepiej się czegoś uczyć indywidualne niż w grupie, ponieważ z nauk indywidualnych więcej wyniesiesz.
To też zależy, niektórych ludzi motywuje do nauki fakt, że ktoś będzie przygotowany do zajęć a oni nie więc żeby się nie zbłaźnić uczą, a więc zajęcia są skuteczne. A poza tym, w szkołach są już grupy ok 5-7osobowe więc to idealne do nauki bo nauczyciel moze poswiecic czas wszystkim. A poza tym można zdobyc certyfikaty.