Do kobiet z małą ochotą na seks

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Lukta
Miła Kobietka

Do kobiet z małą ochotą na seks

Post autor: Lukta »

Kobiety! Mówi się, że kobiety często "boli głowa", kiedy przychodzi pora na seks, że rzadziej mamy ochotę itp... I ja w sumie tak mam. Nie wiem, czy to jest kwestia przemęczenia, czy to jest coś nie tak ze mną, czy po prostu moje mam jakieś podświadome obawy dotyczące mojego partnera, ale rzadko mam ochotę na seks (w przeciwieństwie do niego...). Myślicie, że powinnam pogadać z ginekologiem czy seksuologiem, czy ogolnie sięgnąc po tabletki na poprawę libido?
Bo jest naprawde kiepsko.
Awatar użytkownika
xena
Fajna Kobietka

Re: Do kobiet z małą ochotą na seks

Post autor: xena »

Ja z takich tabletek dla babek ogólnie slyszałam o libido therapy. Sama jestem cieakwa czy to pomaga bo mam ten sam problem, no ale poczekam aż ktoś sie jeszcze na forum o tym wypowie.
Kropka.
Jestem tu nowa :)

Post autor: Kropka. »

Lukta pisze:Kobiety! Mówi się, że kobiety często "boli głowa", kiedy przychodzi pora na seks, że rzadziej mamy ochotę itp... I ja w sumie tak mam. Nie wiem, czy to jest kwestia przemęczenia, czy to jest coś nie tak ze mną, czy po prostu moje mam jakieś podświadome obawy dotyczące mojego partnera, ale rzadko mam ochotę na seks (w przeciwieństwie do niego...). Myślicie, że powinnam pogadać z ginekologiem czy seksuologiem, czy ogolnie sięgnąc po tabletki na poprawę libido?
Bo jest naprawde kiepsko.
Rzadko, to znaczy jak często? Czy tobie i partnerowi to przeszkadza? Niektórzy są całkowicie aseksualni i po prostu nie widzą potrzeby uprawiania seksu.
Pogadaj z ginekologiem, bo to mogą być jakieś problemy hormonalne też, ale niekoniecznie. Myślę, że może też wysłać cię do seksuloga, bo może też problem tkwi gdzie indziej.
Awatar użytkownika
Pena
Fajna Kobietka

Post autor: Pena »

No ale czy czy on Cię podnieca i czy powiedziałaś mu o swoim problemie ?
Awatar użytkownika
monicabe
Miła Kobietka

Post autor: monicabe »

Libido therapy weź, pomoże, bo nie ma co się dalej tak męczyć wiadomo, że jak w łóżku jest dobrze, to w innych sferach jest dobrze, a jak coś nie gra, to potem to rzutuje na inne sprawy, ogólnie przerabiałam.
Lukta
Miła Kobietka

Oczywiście, że mnie podnieca, co od tego nie mam żadnych wątpliwości. Ale nie rozmawialiśmy jeszcze na ten temat. Ogólnie jak wyglada działanie tych tabletek o których piszecie? I czy piszecie bo tak sobie poczytałyscie czy rzeczywiśćie brałyście te tabletki?
Awatar użytkownika
katrinka
Fajna Kobietka

Post autor: katrinka »

Tak brałam, ogolnie polega to na tym, że bierzesz jedną tabletkę dziennie, ja biorę wieczorem bo mam wrażenie, że największa ochotę na seks mam jakieś pół godziny po wzięciu tabletki ale wiesz,skoro na mnie to tak działa to nie znaczy, że na Ciebie również będzie tak samo działało bo ponoć działają inaczej na różne osoby.
Lukta
Miła Kobietka

No dobra a jak efekty? Czy sa po jednej tabletce libido therapy czy trzeba trochę poczekać?
Awatar użytkownika
Coffee89

Post autor: Coffee89 »

Tabletki, uregulowanie hormonów i wsparcie partnera. Czasem po prostu coś może się dziać w życiu drugiej połowy i potrzebuje czegoś innego niż seksu.
:kwiatek
apidalia

Post autor: apidalia »

Zalezy. Ja w sumie czułam zmianę już po jednej tabletce, ale jak czytałam sobie wcześniej opinie w sieci to są babki, które musiąły dłużej brać tabletki aby zobaczyć efekt, na przykład tydzień. Wszystko zależy tutaj od organizmu. Dodam, ze sama porównywałam sobie te tabletki jeszcze z innymi, mianowicie ze stimeą ale moim zdaniem libido therapy są lepsze.
Kate6969
Miła Kobietka

Post autor: Kate6969 »

Warto spróbować czegoś nowego, np.: https://sensualmadness.pl/29-stymulator-lechtaczki
Witalka
Fajna Kobietka

Post autor: Witalka »

to pewnie jakies zmeczenie albo hormony.. zobacz czy kreca cie inni, sa taki eportale jak multirandki itd i tam popiszesz sprawdzisz jeszcze kaska ci wpadnie
mariavick

Post autor: mariavick »

najlepsze są te egzotyczne wyciągi ziół - feminam libido. Niektórzy kruszą je też i rozpuszczają. Działanie szok ....
Awatar użytkownika
freya
Miła Kobietka

Post autor: freya »

A jeśli nic nie zadziała to może lepiej zmienić tabletki na takie nowoczesne, z estetrolem w składzie, one nie powodują tylu skutków ubocznych i spadku libido co tabletki starej generacji znane kilka czy kilkanaście lat temu
ODPOWIEDZ