Do jakiego lekarza z facetem!
Do jakiego lekarza z facetem!
Mam nietypowy problem otóż mój facetem jest kłamczuchem i to okropnym. Nie potrafi przestać nawet w najgłupszej sytuacji. Jest jakiś lekarz który może mu pomóc? Czy odrazu psychiatra? 
"Tylko czyste sumienie jest zwycięstwem"
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Do jakiego lekarza z facetem!
mozesz sprobowac terapii z psychologiem
a takie spotkania z psychologiem albo psychiatrą są jakoś refundowane czy tylko prywatnie.
Sa i refundowane. Popytaj w przychodniach 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
A pytałaś się go czy on to zachowanie chce zmienić? Bo jeżeli on nie widzi w tym żadnego problemu to raczej nie zaciągniesz go do tego specjalisty, a żaden lekarz go nie zbada bez jego zgody.
Adrian

Heh 
wiesz co nie chcę Cię zasmucać ale według mnie to nawet wizyta u specjalisty mu nie pomoże.. Czasem jest tak, że niektóre zachowania i przyzwyczajenia są w nas na tyle zakorzenione, że chociaż z całych sił starali byśmy się ich wyzbyć to niestety nie da rady.. Nawet jeśli sami od siebie tego chcemy bo dostrzegamy ten problem.. Ale życzę powodzenia
wiesz co nie chcę Cię zasmucać ale według mnie to nawet wizyta u specjalisty mu nie pomoże.. Czasem jest tak, że niektóre zachowania i przyzwyczajenia są w nas na tyle zakorzenione, że chociaż z całych sił starali byśmy się ich wyzbyć to niestety nie da rady.. Nawet jeśli sami od siebie tego chcemy bo dostrzegamy ten problem.. Ale życzę powodzenia
-
Kassandra
Ale jaja 
Jak chcesz go zaprowadzić do psychologa refundowanego, to lepiej zamiast tego do taniego weterynarza. Weterynarze to przynajmniej mądrzy ludzie i kochają zwierzęta.
K.
Jak chcesz go zaprowadzić do psychologa refundowanego, to lepiej zamiast tego do taniego weterynarza. Weterynarze to przynajmniej mądrzy ludzie i kochają zwierzęta.
K.
Tak, rozmawiałam z nim i on chce pójść do lekarza, bo sam widzi w sobie problem ale nie potrafi sam sobie z tym poradzić.
A zabawne to nie jest w ogóle bo przez takie zachowanie może rozwalić mi się małżeństwo,które i tak już wisi na włosku. A chyba lepiej spróbować coś naprawić niż odpuść sobie lata razem spędzone.
A zabawne to nie jest w ogóle bo przez takie zachowanie może rozwalić mi się małżeństwo,które i tak już wisi na włosku. A chyba lepiej spróbować coś naprawić niż odpuść sobie lata razem spędzone.
No tak- masz rację-to nie jest zabawne. Tylko co na to może poradzić lekarz, nie wiem. Chyba tylko ciężka praca nad samym sobą może przynieść jakieś rezultaty, czego życzę z serca, ale niestety wątpie w to..Powodzenia 
Ja ci powiem jedynie, że sama miałam identyczny problem jak twój. Ale nie z facetem a z sobą. Kłamałam na każdym kroku, w żartach czy na poważnie, wszędzie gdzie się dało. Byłam w tym bardzo dobra, nikt nie wiedział czy mówię prawdę czy kłamie... I przeminęło mi to z wiekiem, choć powiem szczerze, część tego pojawia sie u mnie do tej pory, i zdarza mi się jeszcze kłamać, ale nie w jakiś poważnych sytuacjach, tylko wtedy kiedy to jest potrzebne.
Ale ja też bardzo chciałam sie wtedy zmienić i nie kłamać, więc stopniowo mi sie to udawało..
Więc może u twojego lubego też tak będzie
Albo przeminie z wiekiem.
Wytrzymałości życzę!
Ale ja też bardzo chciałam sie wtedy zmienić i nie kłamać, więc stopniowo mi sie to udawało..
Więc może u twojego lubego też tak będzie
Wytrzymałości życzę!
-
maaagnoliaaa
- Jestem tu nowa :)
Podejrzewam, że albo jeszcze nie dojrzał albo robi to celowo i mu to nie przeszkadza. Nie wiem czy w tym wypadku specjalista pomoże ale warto spróbować 
-
Basia1994
Ciekawe jest co jest sensem tych kłamstw, w jakim celu to robi i co dzięki temu otrzymuje. To klucz żeby mu pomóc.maaagnoliaaa pisze:Podejrzewam, że albo jeszcze nie dojrzał albo robi to celowo i mu to nie przeszkadza. Nie wiem czy w tym wypadku specjalista pomoże ale warto spróbować
Ja miałam podobnie jak vaniliiia. Również mi to minęło, tyle że nie z wiekiem, tylko facet ze mną szczerze porozmawiał i teraz nawet jednego kłamstewka nie ma. Nawet najmniejszego, sama prawda. Także może rozmowy pomogą?
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?