Długi - jak z nich wybrnąć?
Długi - jak z nich wybrnąć?
słuchajcie potrzebuje waszej porady. Moja znajoma wpakowala się w dość duże problemy, wzieła kredyt, potem jakieś rzeczy na raty. Raty zaczęły być za duże więc żeby to ogarnąc wpakowała się w chwilówki. No i teraz ma straszne długi, nie spłaca nic. Windykacja wisi jej nad głową. Boi się odbierać telefony. Absolutnie fatalna sytuacja. Jest jeszcze jakieś wyjście, czy już za daleko to zabrnęło?
- redorange666
- Samiec
Re: długi
Po pierwsze musi odbierać telefony i zacząć spłacać... inaczej sprawy trafią do sądu a później do komornika lub długi zostaną sprzedane firmom windykacyjnym.
Ale windykacja już ją chyba trzyma.. chyba tak napisał autor.
Proponowała bym raczej poszukac sposobu rozwiązania a nie uciekania.
A te wszystkie konsolidacje itp ?
Może warto by było zacząć od tego by sie upewnić ile ma tego długu
Proponowała bym raczej poszukac sposobu rozwiązania a nie uciekania.
A te wszystkie konsolidacje itp ?
Może warto by było zacząć od tego by sie upewnić ile ma tego długu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Najważniejsze to nie uciekać tylko próbować rozwiązać sytuację. Dowiedzieć się gdzie jakie długi i na jakim etapie jest windykacja. I spróbować się dogadać z wierzycielami o możliwości spłaty w ratach czy przedłużeniu terminu.. A już na pewno nie pchać się w kolejne chwilówki, żeby wcześniejsze zadłużenia pospłacać.
Re: Długi - jak z nich wybrnąć?
Trzeba mieć dużo siły i samozaparcia żeby wyjść z długów, ale na pewno da się to zrobić. Może dobrym wyjściem byłby kredyt konsolidacyjny albo renegocjacja umów kredytowych.
Pracownia - wirtualne biuro kraków
Powinna dogadać się z pożyczkodawcami. Jednak na takie sytuacje najlepsze jest zapobieganie, kiedy wpadnie się w kłopoty trudno jest z nich wyjść.
https://paliwaorlen.wordpress.com/
Na pewno nie brać kolejnych pożyczek. Miałam podobną sytuację, wziełam pożyczke na spłatę innych w SPAM i na szczeście trafiłam w koncu na porządnych ludzi. Nikt się mnie nie czepial, a wręcz pomogli mi się uporać ze wszystkimi problemami, z mojej strony pełen pozytyw.
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2015 8:09 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Hej problem z długami dotyka co raz większą ilość polaków i polek, wszystko przez to ze co raz łatwiej można zaciągnąć kredyt np przez sms... nie polecam nigdy, a jak juz ktoś wpadnie to może pomoc klika artykułów umieszczonych na stronie: spam
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2015 10:39 am przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum.
biżuteria srebrna - oryginalny home made
Myślę, że mogłaby zastanowić się nad wzięciem kredytu konsolidacyjnego. Może znaleźć ofertę dzięki której raty będą niższe, lub będzie jedna i możliwa do spłacenia. Poleć jej stronę reklama tu na pewno znajdzie coś odpowiedniego.
Ostatnio zmieniony pn sie 10, 2015 8:07 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Do uk jechać, póki jeszcze granice otwarte, zakasać rękawy i powoli spłacać. mnóstwo ludzi tak robi.
Rehabilitant Legnica
Czasami właśnie wyjazd za granicę jest najlepszym rozwiązaniem. Zarobisz tam więcej i raz dwa wszystko spłacisz.
PAM - szyldy
Najlepiej nie doprowadzać do sytuacji krytycznej, gdzie musimy rozpaczliwie szukać wyjścia. Wyjazd za granicę bywa dobrym rozwiązaniem, ale na pewno nie dla każdego.
POS Group - kasa samoobsługowa