Dłonie.
Dłonie.
Mam bardzo zniszczone dłonie, co to znaczy zniszczone? Mam bardzo nieładny kolor jakiś taki... siwy> Mam również bardzo szorstkie. Pomóżcie, co mam zrobić aby to znikło. Może macie jakieś sposoby na zwalczenie tego? Może jakieś peelingi. A może jakieś domowe sposoby? A w szczególności teraz i lato. I same rozumiecie. 
Re: Dłonie.
Stosujesz jakieś kremy itp ??
a przede wszystkim byłaś z tym u dermatologa??
a przede wszystkim byłaś z tym u dermatologa??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- MlecznaCzekolada
- Fajna Kobietka
Tez tak mam raz na jakis czas, szczegolnie jak w chlodne dni nie nosze rekawiczek. Mi pomaga peeling zrobiony wieczorem, potem gruba warstwa tlustego kremu + rekawiczki i spac w tym. Jak rano umyjesz lapki, to powinno byc z nimi lepiej. 
Czarny chleb i czarna kawa, opętani samotnością,
Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością.
Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością.
Ja stosuję bardzo dużo oliwki. Od zimna szczególnie i od środków chemicznych mi się robi taka szorstka skóra. Ogólnie ciągle natłuszczam, żeby jakoś było. 
-
ola.nowik
Może spróbujesz kremów marki L'Occitane. Krem jest po prostu świetny, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustych śladów. Skóra staje się miękka i delikatnie pachnąca. Myślę, że w szybkim czasie po stosowaniu go odzyskach normalny wygląd skóry.
polecam Ci kremy intensywnie nawilżające i natłuszczające, najlepiej takie na zimę. Neutrogena, Winter Care od Flosleku - te dwa wypróbowałam, dobrze regenerują. dużo takiego kremu, na to bawełniane rękawiczki i spaciu
i używaj równiez w dzień! a jeśli to nie pomoże - super opcja jest tez zabieg parafinowy na dłonie
Też niestety mam taki problem z dłońmi, stosuję kremy glicerynowe, oliwkę.. Nie ładnie to wygląda, ale już czytałam że niektóre osoby mają już taki defekt i raczej pozbyć się tego nie da. Ja już podczas jesieni w chłodne dni noszę rękawiczki, bo trochę zawieje, zaraz mam je całe czerwone a potem dosłownie sine.
polecam ci krem do rąk z masłem shea 20 % ja teraz używam jest rewelacyjny ! zwłaszcza o tej porze to jest marka the secret soap store
-
orientalna
- Miła Kobietka
Być może dłonie były odmrożone?
Ja ze względu na to gdzie pracowałam miałam bardzo zniszczone dłonie, ale natychmiastowy praktycznie efekt dały mi kremy z Neutrogeny.
Ja ze względu na to gdzie pracowałam miałam bardzo zniszczone dłonie, ale natychmiastowy praktycznie efekt dały mi kremy z Neutrogeny.
moczenie w oleju (ciepły olej rzepakowy - ma dużo witamin A i E), smarowanie kremami, od czasu do czasu peeling cukrowy (cukier + olej + miód) i łapki są jak nowe 
Tylko raz mi się to zdarzyło, że moje dłonie były przesuszone i zmatowiałe. Polecam parafinę i okład z niej wieczorem, tuż przed snem. A w ciągu dnia, częste stosowanie kremu do rąk.
Najlepiej iść do dermatologa, on ci poradzi co robić
A jeżeli mam ci polecić krem do rąk, to chyba najlepszy jaki mialam to krem z masłem Shea firmy the secret soap store
-
EPStudio_pl
- Jestem tu nowa :)
Wiele zależy tutaj od tego jaki rodzaj skóry posiadamy,jeżeli jest on wrażliwy to tym bardziej warto udać się do dermatologa. Sama miałam z tym problemy,ale akurat dobry i skuteczny krem wszystko załatwił.
-
Amaretto
Ja pracuję w zawodzie medycznym tak więc na co dzień mam do czynienia z wieloma środkami niszczącymi dłonie,.
Zainwestowałam ostatnio w porządny krem do rąk (konkretnie krem do rąk z masłem shea L'Occitane) i jest świetny ! Bardzo dobrze nawilża dłonie, nie zostawia lepkiej powłoki - której nie znoszę oraz jest wydajny. Zamawiałam w sklepie firmowym przez internet i aż się zdziwiłam jak duża tubka przyszła
Jest tak wydajny, że nie wiem na ile mi posłuży ale raczej na długi okres.
Zainwestowałam ostatnio w porządny krem do rąk (konkretnie krem do rąk z masłem shea L'Occitane) i jest świetny ! Bardzo dobrze nawilża dłonie, nie zostawia lepkiej powłoki - której nie znoszę oraz jest wydajny. Zamawiałam w sklepie firmowym przez internet i aż się zdziwiłam jak duża tubka przyszła
polecam krem gehwola, fajnie nawilża też parafina, polecam w SPAM
Ostatnio zmieniony śr paź 16, 2013 9:51 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
- malinka 61
- Kobietka Expert
Moczenie rąk w ciepłej oliwie , wcieranie soku z cytryny . 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...