Dieta ryżowa

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
agat

Dieta ryżowa

Post autor: agat »

Słyszałam dziś o takiej dziwnej diecie ryżowej. Otóż codziennie rano na czczo zjadamy surowy ryż. Pierwszego dnia jedno ziarenko, drugiego dnia 2 ziarenka, trzeciego 3, piętnastego 15 itd... Poza tym spożywamy normalne posiłki i sporo pijemy.
Dieta ta ma dawać nam uczucie sytości bo ryż w brzuchu pęcznieje. Gdy kończymy dietę rezygnujemy codziennie po jednym ziarenku , tak by żołądek powoli się przyzwyczajał. Ponoć to jest skuteczne.

Szukałam w internecie informacji na ten temat , ale jakoś nic nie znalazłam

Słyszałyście coś o tym ? Może któraś z Was stosowała ?
Jeśli by to było skuteczne to może bym się skusiła i spróbowała :?
evka

Re: Dieta ryżowa

Post autor: evka »

Daj spokoj pierwsze slysze i nawet niechce prubowac hihihi niewieze w takie zabobony no ale moze kinius stosowala bo ona taka do wszystkiego i od wszystkiego wiec moze pomoze :diabel
hanka32

Post autor: hanka32 »

Ja też nie słyszałam o takiej diecie i zjadanie jeszcze surowego ryżu który miałby pęcznieć? No nie wiem.Napewno błonnik daje uczucie styości w żołądku ale to już preparaty kóre można kupić w aptece. :)
jagoda

Post autor: jagoda »

he he he a może to jest kwestia autosugestii a nie jakiejś dziwacznej diety ??
meredith

Post autor: meredith »

:D
evka

A ja kupilam sobie cipsy bananowe i wcinam pycha sa :lol:
agat

Post autor: agat »

evka pisze:A ja kupilam sobie cipsy bananowe i wcinam pycha sa :lol:
Tez je lubię ale suszone banany maja niestety sporo kalorii :(
evka

No pewnie tak i temu nie czest je wcinam hiihhi ale sa pyszne dzieciaki tez je lubia ;)
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

pierwszy raz słyszę o takiej diecie i mam nadzieję, ze to jest jakiś żart, bo raczej nie wyobrażam sobie jeść surowy ryż i to głównie ze względów zdrowotnych wydaje się być dosyć głupim pomysłem
Aga1990
Jestem tu nowa :)

Post autor: Aga1990 »

dieta ryżowa? zależy co chcesz osiągnąć..bo jak przytyć to w sam raz. Ryż to źródło węglowodanów (co prawda złożonych, co nie zmienia faktu że węglowodanami są), które są głownym czynnikiem powodującym przyrost tkanki tłuszczowej. Zdecydowanie odradzam
Julija
Jestem tu nowa :)

Post autor: Julija »

dieta ryżowa ? ja myślę że wystarczy jeść zdrową żywność a nie chemiczne i sztuczne śmieci... a organizm sam utrzyma spalanie i metabolizm na swojim poziomie. trafiłam ostatnio do sklepu SPAM w którym mają wysokiej jakości produkty i żywność , kupując tam wiem że kupuje dobre jedzenie pełnowartościowe i smaczne a nie chemicznie hodowane...
Ostatnio zmieniony pt kwie 26, 2013 8:37 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
ODPOWIEDZ