Dieta oczyszczająca - czy warto
Dieta oczyszczająca - czy warto
Próbował ktoś oczyszczać organizm z pomocą diety? Ja znalazłam takie informacje na jej temat dieta.com/dieta-oczyszczajaca.php">http://www.skuteczna-dieta.com/dieta-oczyszczajaca.php. I teraz nie wiem czy się przez te 10 dni męczyć, bo wiem, że są też inne 3 dniowe itd. Ktoś ma jakieś informacje na jej temat - będę wdzięczna.
Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn.
Re: Dieta oczyszczająca - czy warto
Ja stosowałam tą dietę 10 dniową i muszę przyznać, że byłam zadowolona z efektów. Na pewno czułam się lżej i miałam więcej energii. Co do samej diety to bardzo ciężko jest się przestawić przez pierwsze trzy dni na takie odżywianie potem już lepiej. Także powodzenia.
ja ostatnio zrobiłam sobie weekend tylko z wodą z cytryną. fajne efekty.
kluby warszawa
Tylko sama woda i cytryna ? Nie wiem czy bym wytrzymała taki weekend
choć pewnie efekty bardzo fajne. To ja spróbuję na razie tą z owocami.
nie warto, bo organizm wtedy wariuje, lepiej na co dzień jeść zdrowo i nie zatruwać organizmu, niż się później głodzić
Najlepiej by było nie zatruwać, ale niestety palę papierosy więc takie oczyszczanie by mi się przydało. Dlatego szukam jakiś takich łagodniejszych pomysłów. No można jeść jeszcze jabłka w dużych ilościach.
To przestań palić papierosy i wzysto bedzie ok.bramy ogrodzeniowe
bramy wjazdowe
bramy przesuwne
bramy wjazdowe
bramy przesuwne
Ostatnio zmieniony czw maja 09, 2013 6:34 pm przez aniamak, łącznie zmieniany 2 razy.
meble szkolne
Słyszałam sporo złego na temat takiej diety. Tak jak ktoś pisał wyżej, organizm w trakcie czegoś takiego strasznie wariuje. Lepiej faktycznie zacząć się zdrowo odżywiać codziennie. Co do papierosów, to nie usuniesz wszelakich toksyn, po prostu trzeba przestać palić. Może elektroniczny papieros albo jakieś plasterki? 
Trochę mnie nie było ... Uporałam się z papierosami a dietę oczyszczającą spróbowałam. Moje odczucia - faktycznie organizm trochę wariuje, ale nie jest tak źle, a jak potem jeszcze powoli wraca się do normalnego odżywiania to jest całkiem nieźle 
Głodówki nie są podobno super zdrowe dla naszego ciała. Owszem, może i oczyścimy organizm, ale przy okazji go osłabimy i rozregulujemy sobie metabolizm. Moja koleżanka dietetyczka poleca pacjentom suplementy oczyszczające + odpowiednią dietę. Nie forsując organizmu możemy uzyskać podobne efekty jak przy głodówkach...
odchudzanie.net">odchudzanie - jak walczyć z otyłością
Zależy od organizmu ale ja nie głodziłbym się raczej
Dieta Kopenhaska
- Janis Joplin
- Jestem tu nowa :)
zastanawiam się nad tym cudownym naparemhahah jak myslicie? woda z cytryną naprawdę dawała fajne efekty 
-
Cecylia Sztabowska
Oczyszczenie organizmu warto sobie zrobić aczkolwiek ten program oczyszczania który znajduje się na stronie którą podałaś jest dość drastyczny. Jedząc same owoce i warzywa tracimy tkankę mięśniowa która potrzebuje białka. A jak wiadomo mięśnie spalają tłuszcz, jeśli je uszkodzisz to będziesz spalać jeszcze mniej co prowadzi do szybszego tycia w przyszłości;/
Do 12 Kilogramów W Miesiąc --> foreverslim.pl
Woda z cytryną faktycznie pomaga ale gazowana. Skutecznie hamuje apetyt. Podobno zdrowsza jest niegazowana ale niegazowana mi po prostu nie smakuje. Dziennie wypijam dwie 1,5 litrowe butelki i faktycznie czuje się lepiej i waga się zmniejszyła
Ja po świętach zamierzam zastosować dietę oczyszczającą. Ciekawa jest ta: SPAM Wiadomo, że nia ma co przesadzać z długością, ale tak jeden-dwa dni po świętach i sylwestrze na pewno pomoże.
Ostatnio zmieniony czw sty 08, 2015 10:34 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
- truskaweczka222
ja mam zamiar tez przejsc na diete sytuacja mnie zmusila 
Przyjacielem jest ten,kto widzi Twoje wady a nie przestaje być Twoim przyjacielem
Witam
Wszystko powinno odbyć sie powoli nic co szybkie nie jest dobre. Tzn takie ja mam zdanie.
Oprócz takiej diety powinien być również ruch na świeżym powietrzu. Ono wyciąga i głodzi. Poza tym nalezy jeść wszystko i unikać kolacji i słodyczy
Wszystko powinno odbyć sie powoli nic co szybkie nie jest dobre. Tzn takie ja mam zdanie.
Oprócz takiej diety powinien być również ruch na świeżym powietrzu. Ono wyciąga i głodzi. Poza tym nalezy jeść wszystko i unikać kolacji i słodyczy
Od nowego roku piję rano wodę z cytryną, do tego zrezygnowałam ze słodyczy i słodkich napojów 
- lulumiranda
- Fajna Kobietka
Ja staram się od tego miesiąca zdrowiej odżywiać. Takie moje postanowienie noworoczne. W zeszłym roku trochę sobie pofolgowałam tak więc przybyło zbędnych kilogramów tu i tam.Mam jednak nadzieję to zrzucić.
Staram się jeść nisko przetworzone produkty. Więcej gotować sama. Kupuję pełnoziarniste pieczywo, makarony z pełnego ziarna. O wiele częściej jemy z mężem warzywa oraz owoce.
Wyczytałam,że niektóre produkty mają bardzo dobre działanie odtruwające: brokuły, jabłka, cytryna, czosnek czy też marchew.
Piję dużo wody.
No i za namową mojej mamy zaczęłam pić sok z aloesu. Piję dwa razy dziennie - rano oraz wieczorem. Rozcieńczony i powiem Wam,że czuję się znacznie lepiej. Sok ma właśnie działanie oczyszczające oraz uwalniające organizm z toksyn. Nie radzę jednak kupować soków z supermarketów. Wczytałam się w skład jednego i zawierał jedynie 18% aloesu. Reszta to była cukier i woda o zgrozo !
Lepiej jest zaopatrzyć się w sok w aptece albo zamówić w jednym ze sklepów ze zdrową żywnością.Sama obecnie piję Aloe Live Detox. Z naturalnych składników. Jest również słodzony stewią, która jest naturalnym słodzikiem, nie zawiera kalorii oraz nie szkodzi.
Staram się jeść nisko przetworzone produkty. Więcej gotować sama. Kupuję pełnoziarniste pieczywo, makarony z pełnego ziarna. O wiele częściej jemy z mężem warzywa oraz owoce.
Wyczytałam,że niektóre produkty mają bardzo dobre działanie odtruwające: brokuły, jabłka, cytryna, czosnek czy też marchew.
Piję dużo wody.
No i za namową mojej mamy zaczęłam pić sok z aloesu. Piję dwa razy dziennie - rano oraz wieczorem. Rozcieńczony i powiem Wam,że czuję się znacznie lepiej. Sok ma właśnie działanie oczyszczające oraz uwalniające organizm z toksyn. Nie radzę jednak kupować soków z supermarketów. Wczytałam się w skład jednego i zawierał jedynie 18% aloesu. Reszta to była cukier i woda o zgrozo !
Lepiej jest zaopatrzyć się w sok w aptece albo zamówić w jednym ze sklepów ze zdrową żywnością.Sama obecnie piję Aloe Live Detox. Z naturalnych składników. Jest również słodzony stewią, która jest naturalnym słodzikiem, nie zawiera kalorii oraz nie szkodzi.
Witam
Od kilku dni zaczęłam stosować Alove Live Detox
Składniki tego preparatu to Sok z aloesu,Wyciąg z liści karczocha,Wyciąg z liści zielonej herbaty,Wyciąg z korzenia mniszka lekarskiego,Wyciąg z gorzkiej pomarańczy, Wyciąg z liści pokrzywy zwyczajnej. Chociaż stosuje dopiero niecały tydzień , już czuję się lżejsza.
Od kilku dni zaczęłam stosować Alove Live Detox
Składniki tego preparatu to Sok z aloesu,Wyciąg z liści karczocha,Wyciąg z liści zielonej herbaty,Wyciąg z korzenia mniszka lekarskiego,Wyciąg z gorzkiej pomarańczy, Wyciąg z liści pokrzywy zwyczajnej. Chociaż stosuje dopiero niecały tydzień , już czuję się lżejsza.
-
hania_leszek
e-paperos jest ok, ja sama polecam też robić albo myśleć o czymś nie przyjemnym w czasie palenia by powoli kojarzyć papierosy z czymś nie przyjemnym. Surowe marchewki pozwalają dać zajęcie dla ręki + ryjka.
- ksylitol.eu
Całkowite wykluczanie całych grup produktów na krótki okres nie ma większego sensu i może przynieść więcej szkód niż korzyści. Nie jest możliwe nadrobienie kilku miesięcy zaniedbań w ciągu tygodnia postu. Zmiany, które wprowadzamy do diety, powinny być trwałe, a aby to było możliwe powinny być wprowadzane stopniowo.
Dziewczyny,
do każdej diety podchodzę sceptycznie. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że dieta podziała na każdego inaczej. W końcu nie każdy z nas ma taki sam metabolizm. Oczywiście - dieta oczyszczająca może dać jakieś rezultaty. Spożywanie produktów spożywczych, które oczyszczają organizm, ma sens. Jeśli chcecie postawić na zdrowy tryb życia, postawcie na algi i kasze.
do każdej diety podchodzę sceptycznie. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że dieta podziała na każdego inaczej. W końcu nie każdy z nas ma taki sam metabolizm. Oczywiście - dieta oczyszczająca może dać jakieś rezultaty. Spożywanie produktów spożywczych, które oczyszczają organizm, ma sens. Jeśli chcecie postawić na zdrowy tryb życia, postawcie na algi i kasze.
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL
(polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
-
TillTheEnd
Oczyszczanie, jak najbardziej, aczkolwiek racjonalne. Jeśli się odchudzać to tylko i wyłącznie pod okiem dietetyka.
Zazwyczaj spotykałem się z faktem, że raczej taka dieta nie jest zdrowa dla organizmu - polecam uważać jak już