Depilacja.
Re: Depilacja.
ja niestety bardzo sie przejechalam na depilacji depilatorem. mialam straszny problem z wrastajacymi wloskami, do tego stopnia ze musialam zupelnie z tego zrezygnowac, ale te wszystkie kropki i grudki znikaly mi dobry rok... no niestety nie ma skuteczniejszego sposobu na depilacje niz laser. chodze na nia w opolu do arkadii i jak na razie jestem bardzo zadowolona z efektow i juz nie moge sie doczekac gladkich nog po zakonczeniu zabiegow 
A po jakim czasie włoski zaczynają odrastać po depilacji laserem?? bo słyszałam że taki zabieg trzeba powtarzać co jakiś czas. Nie ma całkowicie TRWAŁEGO sposobu na pozbycie się owłosienia?
-
a_gatka
No trzeba powtarzać, pomijając koszty - jak masz jasne włoski, to laser może nie chwycić. Jako alternatywę polecałabym Epil Free. Mam tę metodę przetestowaną i z każdym zabiegiem włosków pojawia się coraz mniej i na dłużej mam gładkie ciałko.
Zima to dobry czas na to, by pomyśleć o depilacji. Łatwiej hoduje się włosy, kiedy nosimy "cięższe" ubrania, a pogoda sprzyja legginsom i spodniom. 
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
to prawda. depilacja laserowa nie jest na zawsze. Po kilku latach włoski zaczynają odrastać. Należy wtedy robić zabieg przypominający mniej więcej raz na pół roku.
Ale chyba nawet jak się robi laserem, to zabieg kilka razy trzeba powtórzyć
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
dokładnie tak, a biorąc pod uwagę koszty i efekty to ja jednak wolę powtarzać epil free niż laser
U mnie ta metoda świetnie się sprawdza, kilka zabiegów zimą i na wiosnę i lato nogi gładziutkie jak pupcia niemowlaka 
-
gohusia
Ja się laseru boję nie wiem czemu ale jednak się boję
a z drugiej strony to też nie za tani zabieg. A ile najlepiej tych zabiegów z tego epilfree wykonać przed wiosną?
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Co do depilacji laserowej to naprawdę nie ma się czego obawiać,w najgorszym przypadku zabieg powtórzysz kilka razy,a naprawdę jest bardzo skuteczny i praktyczny. Podstawa to wybrać też dobre studio w którym go przeprowadzimy.
Gohusia, to w dużej mierze zależy od ilości i grubości włosków. U mnie potrzeba było 4-5 zabiegów, ale ja blondynka z natury, więc z tych mniej owłosionych
Na ich stronie masz zdjęcia z przykładowymi efektami, to możesz sobie popatrzeć na różne części ciała i różne owłosienie.
A na czym polega ten zabieg epil free? Jego tez wykonuje się laserem? I jaka jest cena mnie więcej?
ja kupuję plastry z wokiem i też mam spokój na 2 tyg i odrastają delikatniejsze.
-
gohusia
Ja tutaj wiele się o tej metodzie wyczytałam, może sobie zerknieszNatka92 pisze:A na czym polega ten zabieg epil free? Jego tez wykonuje się laserem? I jaka jest cena mnie więcej?
http://www.epilfree.pl/index.php?go=jaktodziala
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
No właśnie ja się chyba jednak boję takiego zabiegu..czy takie usuwanie włosów boli? i jak wybrac ten odpowiedni salon? Skąd ma się wiedzieć czy faktycznie jest dobry, skoro ja osobiście np w ogóle się na tym nie znam?
-
Tusia
Wiesz wszystko zależy od progu bólowego. Moja koleżanka depiluje sobie pachy a ma problem z wyrywaniem brwi - nie jest w stanie znieść tego bólowo. Co do miejsca ja bym po prostu wybierała miejsca gdzie proponują epilfree - sam zabieg to wosk plus preparaty które działają odpowiednio i to w nich jest gwarancja sukcesu.Mała_Kaśka pisze:No właśnie ja się chyba jednak boję takiego zabiegu..czy takie usuwanie włosów boli? i jak wybrac ten odpowiedni salon? Skąd ma się wiedzieć czy faktycznie jest dobry, skoro ja osobiście np w ogóle się na tym nie znam?
to ja tylko dodam, że sam zabieg epilfree nie boli zupełnie, bo to tylko takie masowanie, dla mnie to wręcz było przyjemne,po depilacji woskiem 
-
gohusia
No właśnie ból jest chyba związany z samym zabiegiem depilacji woskiem sam zabieg EpilFree jest bezbolesny z tego co rozumiem. Ale depilacja woskiem to też kwestia przyzwyczajenia:) im częściej tym mniej boli 
No depilacji woskiem też się można nauczyć, przyzwyczaić się i wtedy zdecydowanie mniej boli:) A sam zabieg Epilfree po ile wykonujecie?
No depilacji woskiem też się można nauczyć, przyzwyczaić się i wtedy zdecydowanie mniej boli:) A sam zabieg Epilfree po ile wykonujecie?
Ostatnio zmieniony pn gru 01, 2014 11:12 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łaczenie postów
Powód: łaczenie postów
-
a_gatka
Biorąc pod uwagę planowany ślub i podróż poślubną, gdzie zamierzam leżeć nad basenem - dobrze, że mi przypomniałyście o tej metodzie. Chyba do niej wrócę, bo z braku czasu odpuściłam, a to jedyna skuteczna jaką znam w moim przypadku. 
co do bólu, to już przy drugim zabiegu depilacja woskiem praktycznie nie boli, bo włoski są tak osłabione, że bez oporu wychodzą 
Ja wolę maszynkę do golenia, plastry odpadają bardzo boli i moja skóra po plastrach jest bardzo czerwona:-(
Ale po goleniu wloski blyskawicznie jednak odrastaja.
A poza ,tym golenie jest samo w sobie dosc klopotliwe.
No nie wiem .
A poza ,tym golenie jest samo w sobie dosc klopotliwe.
No nie wiem .
Ja tam nie jestem masochistą. Wolę bezbolesne metody depilacji, nawet jeśli dają krótkotrwały efekt.
http://signum.healthcare/ - prywatna opieka medyczna
Po depilacji zimna woda, nie ciepła
-
gohusia
Pasta cukrowa jest ponoć mniej bolesna niż depilacja woskiem ale jednak odrastanie jest na takim samym poziomie. Myślę nad zabiegiem po depilacji epilfree. ktoś może powiedzieć czy warto? i ile tych zabiegów trzeba sobie zafundować?kaira1987 pisze:A słyszałyście o paście cukrowej?
Niezly jest krem Tanita, a efekt gladkosci utrzymuje sie nawet tydzien.
Ale ma wade , bo po prostu ten krem do depilacji cuchnie.
Jak komus to nie przeszkadza to warto sprobowac , bo skuteczny.
Ale ma wade , bo po prostu ten krem do depilacji cuchnie.
Jak komus to nie przeszkadza to warto sprobowac , bo skuteczny.