DEPILACJA
Re: DEPILACJA
a co z odrastaniem takich włosków? słyszałam, że potrafią odrastać już po 6 miesiącach. To trochę szybko jak na koszt depilacji laserowej. Mam jeszcze pytanie co do wrastających włosków. Czy można się ich spodziewać po takim zabiegu? Mam ogólnie duże z tym problemy i nie znam sposobu na pozbycie się tego. znalazłam jeden artykuł SPAM ale sama nie wiem. macie jakieś sprawdzone sposoby?
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2014 8:35 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
jeśli tak jak ja macie problem z tradycyjną depilacją, która powoduje u Was, np. podrażnienia polecam przeczytać wątek o alternatywnych metodach depilacji 
SPAM
SPAM
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2014 10:42 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja długi czas używałam depilatora elektrycznego (philips) i nigdy nic się nie działo po nim.
A po ostatniej depilacji 90% włosków na łydkach się wrosło.
Wygląda to strasznie, w aptece dali mi na to hydrocotison - trochę zbladło nie powiem, ale nie wiem co mam zrobić z tymi włoskami teraz.
Próbowałam je wyciągnąć igłą, ale jest ich tyle że usunięcie wszystkich jest niemożliwe.
Nie wiem co dalej....
A po ostatniej depilacji 90% włosków na łydkach się wrosło.
Wygląda to strasznie, w aptece dali mi na to hydrocotison - trochę zbladło nie powiem, ale nie wiem co mam zrobić z tymi włoskami teraz.
Próbowałam je wyciągnąć igłą, ale jest ich tyle że usunięcie wszystkich jest niemożliwe.
Nie wiem co dalej....
z tego co wiem ważne jest tez żebyś w takiej sytuacji używała peelingów
Po prostu włosy się już bardzo osłabiły i nie są w stanie przebić skóry...
Po prostu włosy się już bardzo osłabiły i nie są w stanie przebić skóry...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ale przecież nie mogę robić ich codziennie, z resztą od tarcia skóry taką twardą gąbką już mnie boli przy najmniejszym dotyku, nawet nogawki od spodni zaczęły mnie obcierać, a włosy jak siedziały tak siedzą nadal pod skórą 
mówiłaś o aptece, wiem też że sa jakieś inne preparaty dostępne w drogeriach
Bo ta gąbka widocznie Cię za bardzo podrażnia, spróbuj czegoś delikatniejszego... Proponuję jakiś lekki, drobnoziarnisty peeling. A do samej depilacji najlepiej użyj Vanity Laser Expert od Bielendy, to są takie zestawy do depilacji. Każdy zestaw to krem oraz dwie chusteczki enzymatyczne po depilacji. Włosy nie powinny tak odrastaćilONA pisze:Ale przecież nie mogę robić ich codziennie, z resztą od tarcia skóry taką twardą gąbką już mnie boli przy najmniejszym dotyku, nawet nogawki od spodni zaczęły mnie obcierać, a włosy jak siedziały tak siedzą nadal pod skórą
Wielkie dzięki spróbuje nabyć ten zestaw, ale mam go szukać w sklepach czy w aptece?
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
- lulumiranda
- Fajna Kobietka
Na mnie działa jedynie depilator elektryczny. Szczególnie jeśli chcę wydepilować sobie bikini.
-
Basia i-Light
- Jestem tu nowa :)
Witajcie!
Mam na imię Basia i jestem konsultantką i-Light Remingtona. W nawiązaniu do tematu depilacji chciałabym polecić Wam metodę, dzięki której nie będziecie miały problemów z wrastającymi włoskami. IPL to metoda dzięki, której można usuwać włoski bez wychodzenia z domu, w dodatku jest bezbolesna i bardzo skuteczna – po 3 zabiegach pozbywacie się około 60-70% włosków (od razu zaznaczę, że nie pozbywacie się ich na całe życie ale zabiegi należy powtarzać coraz rzadziej
). Osobiście używam modelu i-Light Pro Remington 6000F, który dzięki specjalnej głowicy nadaje się również do usuwania bardzo niechcianych włosków nad ustami czy też w okolicy kości policzkowych. Co najlepsze – przez cały kwiecień i maj w sklepach Media Markt oraz Saturn, jeśli tylko ściągniecie specjalny bon rabatowy w ramach akcji Wielki Test IPL możecie kupić to urządzenie o 200 zł taniej. Można również zostać testerem i otrzymać takie urządzenie całkowicie za darmo 
Jeśli macie więcej pytań piszcie śmiało najlepiej na priv lub maila:SPAM
Pozdrawiam,
Basia
Mam na imię Basia i jestem konsultantką i-Light Remingtona. W nawiązaniu do tematu depilacji chciałabym polecić Wam metodę, dzięki której nie będziecie miały problemów z wrastającymi włoskami. IPL to metoda dzięki, której można usuwać włoski bez wychodzenia z domu, w dodatku jest bezbolesna i bardzo skuteczna – po 3 zabiegach pozbywacie się około 60-70% włosków (od razu zaznaczę, że nie pozbywacie się ich na całe życie ale zabiegi należy powtarzać coraz rzadziej
Jeśli macie więcej pytań piszcie śmiało najlepiej na priv lub maila:SPAM
Pozdrawiam,
Basia
Ostatnio zmieniony wt kwie 15, 2014 2:26 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
misiapysia
- Miła Kobietka
ten krem Bielendy znajdziesz w kazdej drogerii. tez go uzywam i swietnie sie sprawdza. usuwa wszystkie wloski i skora pozostaje gladka na dluuugo 
Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się nad depilacją laserową, jednak trochę przeraża mnie cena.
Cute_5 pisze:Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się nad depilacją laserową, jednak trochę przeraża mnie cena.
Podobno bardzo skuteczna. Więc cena chyba warta zabiegu.
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
Aisha, nie musisz cytować postu osoby nad Toba 
Cute, nie wiem czy warto... wcale nie jest taka trwała i bezbolesna..
Sam zabieg trzeba kilka razy powtórzyć by był efekt, a włoski i tak odrastają
Cute, nie wiem czy warto... wcale nie jest taka trwała i bezbolesna..
Sam zabieg trzeba kilka razy powtórzyć by był efekt, a włoski i tak odrastają
tak mi łatwiej odpowiadać lub pytać ale ok 
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
Jeżeli post jest kilka postów wstecz, to ok 
Jeżeli Ci chodzi o fragment wypowiedzi to ok..
Ale tak.. trochę to zaburza odczyt wypowiedzi
Jeżeli Ci chodzi o fragment wypowiedzi to ok..
Ale tak.. trochę to zaburza odczyt wypowiedzi
Moim zdaniem depilacja laserowa jest naprawde świetnym rozwiązaniem - pozbycie się włosków na długi czas, nawet jeśli nie na stałe, to musi być piękne uczucie...
Narazie zbieram na zabieg, bo do najtańszych nie należy, i póki co używam kremu do depilacji Vanity laser expert bielendy, jest to jak dla mnie jedyny sposób aby bez podrażnień pozbyć się włosków, i w sumie odrastają później o wiele słabsze... Depilator i maszynka okropnie podrażniają mi nogi.
Depilacja laserowa jak piszecie dobra sprawa, ale niestety droga, efekt wcale nie jest na zawsze, a na wizytę trzeba umawiać się z wyprzedzeniem... Mi od jakiegoś czasu spradza się krem Veet do depilacji pod prysznicem. Nakładam go na 3 minuty wchodząc pod prysznic, myję włosy i resztę, ściągam krem i po sprawie.
Natka92 pisze:Moim zdaniem depilacja laserowa jest naprawde świetnym rozwiązaniem - pozbycie się włosków na długi czas, nawet jeśli nie na stałe, to musi być piękne uczucie...Narazie zbieram na zabieg, bo do najtańszych nie należy, i póki co używam kremu do depilacji Vanity laser expert bielendy, jest to jak dla mnie jedyny sposób aby bez podrażnień pozbyć się włosków, i w sumie odrastają później o wiele słabsze... Depilator i maszynka okropnie podrażniają mi nogi.
U mnie ten krem bielendy się nie sprawdza. Bardziej jestem zadowolona z kremów z Joanny lub Veet.
Ja w sumie daję radę depilatorem. Ale czytałam tez ostatnio o fotodepilacji. Robiła któraś już może?
Depilacja IPL (laserowa) faktycznie jest świetną opcją, ale nie dla jasnych i siwych włosów :/
Elektroepilacja jest ponoć jedyną na świecie trwałą techniką usuwania owłosienia, bez względu na rodzaj czy kolor włosa...
Zabieg ten jest baaaardzo drogi i czasochłonny, ale efekt rewelacyjny! Ja zdecydowałam się na ten zabieg na obszarze twarzy (wąsik) i jestem zadowolona, włoski nie odrastają a skóra po zabiegu nie była podrażniona bo kosmetyczka po zabiegu poleciła mi żel kojący chyba Aloe Vera.
Elektroepilacja jest ponoć jedyną na świecie trwałą techniką usuwania owłosienia, bez względu na rodzaj czy kolor włosa...
Zabieg ten jest baaaardzo drogi i czasochłonny, ale efekt rewelacyjny! Ja zdecydowałam się na ten zabieg na obszarze twarzy (wąsik) i jestem zadowolona, włoski nie odrastają a skóra po zabiegu nie była podrażniona bo kosmetyczka po zabiegu poleciła mi żel kojący chyba Aloe Vera.
-
clementaine
- Miła Kobietka
Laserowa depilacja jest trwała i usuwa wszystkie mieszki włosowe, które są aktualnie aktywne. Jednakże może się zdarzyć, że po pół roku uaktywnią się inne - wtedy trzeba zabieg powtórzyć. Taka mądra jestem bo ostatnio się chciałam wybrać ale za dużo kasy...
Ja tam się boje takich zabiegów. Teraz mam zamiar wypróbować tego wosku Easy Wax od Veet, zobaczę jak z tym mi pójdzie, jak się sprawdzi itp. Mam nadzieję, że uda się wybrać najwygodniejszy sposób depilacji.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
A ja polecam depilację laserową
Zasada działania lasera do depilacji polega na niszczeniu mieszka włosowego za pomocą światła laserowego. Wiązka energii przenika w głąb skóry, jest pochłaniana przez melaninę (barwnik) i zamieniana na energie cieplną - dzięki temu jest niszczona macierz włosa. Każdy włos w ciągu swojego życia przechodzi tzw. 3 fazy wzrostu. Wiąże się to z wykonaniem minimum 3 zabiegów laserowych, w wyznaczonych odstępach czasowych. Czas trwania zabiegu laserowego usuwania owłosienia zależy od powierzchni depilowanej np. całe nogi ok. 1,2h