Deklaracja wiary
Deklaracja wiary
Co myślicie o pomyśle, żeby lekarz odmawiał wam przepisania środków antykoncepcyjnych, gdy uzna, że to sprawia przykrość jego bogu?
Re: Deklaracja wiary
Wg mnie sa pewne zawody, gdzie nia ma patrzenia na to co mi się podoba czy nie..
nawet sprzedawca, może nie pochwalać np palenia fajek, ale sprzeda by zarobić
nawet sprzedawca, może nie pochwalać np palenia fajek, ale sprzeda by zarobić
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
To bardzo trudny i skomplikowany temat.
Nie da sie ot tak sobie odpowiedziec jednoznacznie na zawarte kwestie w temacie, bo
one wymagaja szerszego spojrzenia na to zjawisko.
i tutaj dotykamy odwiecznego tematu cywilizacji a mianowicie etyki.
Trzeba wiedziec , ze w swiecie lekarzy , prawnikow , duchowienstwa czy politykow etyka to
przyslowiowa guma do majtek.
Ciagna ja jak komu pasuje i tak tez jest w przypadku dowolnosci przypisywania srodkow antykoncepcyjnych , zaslaniajac sie niekiedy swoimi pogladami , bo tak jest im wygodnie.
Ciekawe , ze owi przedmiotowi lekarze nie maja oporow etycznych gdy np. w szpitalu
wypisuja drogie leki na umierajacego pacjenta. Zeby chociaz mu je podali!.
Skad, ukradna.
Tak sobie mysle, ze wszystkie ich odwolania do wiary i przekonan szybko wiedna w konfrontacji
z banknotami , a ciekawostka w tym wszystkim byloby to gdyby lekarz ten musial byc oznakowany
jako ten co ma ,,swiete ,, przekonania.No np. na kitlu w szpitalu , czy w przychodni.
A na prywatnej praktyce powinna wisiec informacja
Juz widze te miny lekarzy i awantura z tego powodu.
A pacjentka czy pacjent skad ma niby wiedziec , ze traci czas i pieniadze na ,,oswieconego,, ktory odmawia jej przypisania owych srodkow antykoncepcyjnych.
Moim zdaniem ta cykliczna awantura to zaslona dymna. Pewnie Rydzyk , albo jemu podobny
znowu ma cos do ugrania.
A jak nie wiadomo o co chodzi to z pewnoscia chodzi o pieniadze , ale tym razem jest to pomyslane bardziej chytrze bo ja mam zasadyi ci nie przepisze , a on zasad nie ma i tez
ci nie przepisze bo mu prawnie zakazemy.
Sadze, ze w tym calym bajzlu , podobnie jak na wojnie zawsze pierwsza ofiara jest prawda.
A wystarczy zapoznac sie z teologicznym czy cywilno -prawnym pojeciem czlowieka .
Ponoc czlowiek bez duszy to nie czlowiek.
I to wlasnie jest lekarska guma od majtek , ktora jest tak elastyczna dla lekarskich swietosci , ze az brakuje slow .
Uwazam , ze swiat schodzi na przyslowiowe psy i z pewnoscia w tej kwestii niewiele mozemy zmienic.
No moze wtedy gdy kazdy Polak bedzie mial kase na swoje leczenie i bedzie mogl wybierac lekarza ktory bez tej calej otoczki pogladowej i deklaracji wiary przypisze nam owe srodki antykoncepcyjne i nie tylko.
Moze bez tych oswieconych lekarzy swiat stanie sie lepszy ?
A moze wreszcie ci oswieceni lekarze zrozumieja , ze chociaz antykoncepcja postepem cywilizacyjnym nie jest , ale stosowano ja od starozytnosci i stale doskonalono.
Czy to tak trudno jest zrozumiec lekarzom z majacym swoje poglady religijne?
Az cisnie sie na usta by powiedziec , to zmien sobie czlowieku zawod jak przeszkadza ci ten
ktory wykonujesz.
Nie da sie ot tak sobie odpowiedziec jednoznacznie na zawarte kwestie w temacie, bo
one wymagaja szerszego spojrzenia na to zjawisko.
i tutaj dotykamy odwiecznego tematu cywilizacji a mianowicie etyki.
Trzeba wiedziec , ze w swiecie lekarzy , prawnikow , duchowienstwa czy politykow etyka to
przyslowiowa guma do majtek.
Ciagna ja jak komu pasuje i tak tez jest w przypadku dowolnosci przypisywania srodkow antykoncepcyjnych , zaslaniajac sie niekiedy swoimi pogladami , bo tak jest im wygodnie.
Ciekawe , ze owi przedmiotowi lekarze nie maja oporow etycznych gdy np. w szpitalu
wypisuja drogie leki na umierajacego pacjenta. Zeby chociaz mu je podali!.
Skad, ukradna.
Tak sobie mysle, ze wszystkie ich odwolania do wiary i przekonan szybko wiedna w konfrontacji
z banknotami , a ciekawostka w tym wszystkim byloby to gdyby lekarz ten musial byc oznakowany
jako ten co ma ,,swiete ,, przekonania.No np. na kitlu w szpitalu , czy w przychodni.
A na prywatnej praktyce powinna wisiec informacja
Juz widze te miny lekarzy i awantura z tego powodu.
A pacjentka czy pacjent skad ma niby wiedziec , ze traci czas i pieniadze na ,,oswieconego,, ktory odmawia jej przypisania owych srodkow antykoncepcyjnych.
Moim zdaniem ta cykliczna awantura to zaslona dymna. Pewnie Rydzyk , albo jemu podobny
znowu ma cos do ugrania.
A jak nie wiadomo o co chodzi to z pewnoscia chodzi o pieniadze , ale tym razem jest to pomyslane bardziej chytrze bo ja mam zasadyi ci nie przepisze , a on zasad nie ma i tez
ci nie przepisze bo mu prawnie zakazemy.
Sadze, ze w tym calym bajzlu , podobnie jak na wojnie zawsze pierwsza ofiara jest prawda.
A wystarczy zapoznac sie z teologicznym czy cywilno -prawnym pojeciem czlowieka .
Ponoc czlowiek bez duszy to nie czlowiek.
I to wlasnie jest lekarska guma od majtek , ktora jest tak elastyczna dla lekarskich swietosci , ze az brakuje slow .
Uwazam , ze swiat schodzi na przyslowiowe psy i z pewnoscia w tej kwestii niewiele mozemy zmienic.
No moze wtedy gdy kazdy Polak bedzie mial kase na swoje leczenie i bedzie mogl wybierac lekarza ktory bez tej calej otoczki pogladowej i deklaracji wiary przypisze nam owe srodki antykoncepcyjne i nie tylko.
Moze bez tych oswieconych lekarzy swiat stanie sie lepszy ?
A moze wreszcie ci oswieceni lekarze zrozumieja , ze chociaz antykoncepcja postepem cywilizacyjnym nie jest , ale stosowano ja od starozytnosci i stale doskonalono.
Czy to tak trudno jest zrozumiec lekarzom z majacym swoje poglady religijne?
Az cisnie sie na usta by powiedziec , to zmien sobie czlowieku zawod jak przeszkadza ci ten
ktory wykonujesz.
-
natalkaDawidka
- Miła Kobietka
To byłoby bezczelne ingerowanie w moje życie.
-
Ewelina07
Lekarz, który to podpisał powinien przestać mieć kontakt z pacjentami. Takie jest moje zdanie.
-
a_gatka
W Anglii szybko z tym zrobili porządek. U nas nie liczyłabym na to. Sama jestem ciekawa jak to się wszystko potoczy.