Deklaracja wiary

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iscixa
Jestem tu nowa :)

Deklaracja wiary

Post autor: iscixa »

Co myślicie o pomyśle, żeby lekarz odmawiał wam przepisania środków antykoncepcyjnych, gdy uzna, że to sprawia przykrość jego bogu?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Deklaracja wiary

Post autor: Hadassa »

Wg mnie sa pewne zawody, gdzie nia ma patrzenia na to co mi się podoba czy nie..
nawet sprzedawca, może nie pochwalać np palenia fajek, ale sprzeda by zarobić
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

To bardzo trudny i skomplikowany temat.
Nie da sie ot tak sobie odpowiedziec jednoznacznie na zawarte kwestie w temacie, bo
one wymagaja szerszego spojrzenia na to zjawisko.
i tutaj dotykamy odwiecznego tematu cywilizacji a mianowicie etyki.
Trzeba wiedziec , ze w swiecie lekarzy , prawnikow , duchowienstwa czy politykow etyka to
przyslowiowa guma do majtek.
Ciagna ja jak komu pasuje i tak tez jest w przypadku dowolnosci przypisywania srodkow antykoncepcyjnych , zaslaniajac sie niekiedy swoimi pogladami , bo tak jest im wygodnie.
Ciekawe , ze owi przedmiotowi lekarze nie maja oporow etycznych gdy np. w szpitalu
wypisuja drogie leki na umierajacego pacjenta. Zeby chociaz mu je podali!.
Skad, ukradna.
Tak sobie mysle, ze wszystkie ich odwolania do wiary i przekonan szybko wiedna w konfrontacji
z banknotami , a ciekawostka w tym wszystkim byloby to gdyby lekarz ten musial byc oznakowany
jako ten co ma ,,swiete ,, przekonania.No np. na kitlu w szpitalu , czy w przychodni.
A na prywatnej praktyce powinna wisiec informacja
Juz widze te miny lekarzy i awantura z tego powodu.
A pacjentka czy pacjent skad ma niby wiedziec , ze traci czas i pieniadze na ,,oswieconego,, ktory odmawia jej przypisania owych srodkow antykoncepcyjnych.
Moim zdaniem ta cykliczna awantura to zaslona dymna. Pewnie Rydzyk , albo jemu podobny
znowu ma cos do ugrania.
A jak nie wiadomo o co chodzi to z pewnoscia chodzi o pieniadze , ale tym razem jest to pomyslane bardziej chytrze bo ja mam zasadyi ci nie przepisze , a on zasad nie ma i tez
ci nie przepisze bo mu prawnie zakazemy.
Sadze, ze w tym calym bajzlu , podobnie jak na wojnie zawsze pierwsza ofiara jest prawda.
A wystarczy zapoznac sie z teologicznym czy cywilno -prawnym pojeciem czlowieka .
Ponoc czlowiek bez duszy to nie czlowiek.
I to wlasnie jest lekarska guma od majtek , ktora jest tak elastyczna dla lekarskich swietosci , ze az brakuje slow .
Uwazam , ze swiat schodzi na przyslowiowe psy i z pewnoscia w tej kwestii niewiele mozemy zmienic.
No moze wtedy gdy kazdy Polak bedzie mial kase na swoje leczenie i bedzie mogl wybierac lekarza ktory bez tej calej otoczki pogladowej i deklaracji wiary przypisze nam owe srodki antykoncepcyjne i nie tylko.
Moze bez tych oswieconych lekarzy swiat stanie sie lepszy ?
A moze wreszcie ci oswieceni lekarze zrozumieja , ze chociaz antykoncepcja postepem cywilizacyjnym nie jest , ale stosowano ja od starozytnosci i stale doskonalono.
Czy to tak trudno jest zrozumiec lekarzom z majacym swoje poglady religijne?
Az cisnie sie na usta by powiedziec , to zmien sobie czlowieku zawod jak przeszkadza ci ten
ktory wykonujesz. :pisze:
natalkaDawidka
Miła Kobietka

Post autor: natalkaDawidka »

To byłoby bezczelne ingerowanie w moje życie.
Ewelina07

Post autor: Ewelina07 »

Lekarz, który to podpisał powinien przestać mieć kontakt z pacjentami. Takie jest moje zdanie.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

W Anglii szybko z tym zrobili porządek. U nas nie liczyłabym na to. Sama jestem ciekawa jak to się wszystko potoczy.
ODPOWIEDZ