Czym dla Was jest miłość?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Czym dla Was jest miłość?

Post autor: mycha25 »

Każdy chyba ma inną definicję miłości bo przecież tak naprawdę nie da się tego do końca zdefiniować.Dla mnie miłość to szacunek,akceptowanie siebie takimi jakimi jesteśmy,bycie ze sobą w najtrudniejszych momentach w życiu... A dla was czym ona jest?
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Re: Czym dla Was jest miłość?

Post autor: Masjaa »

Dla mnie podobnie.... właśnie szacunek, bycie za sobą w każdej sytuacji, wsparcie, świadomość że jest ktoś na kogo mogę liczyć, kto mnie nie zawiedzie.... ale też wiedza, że ktoś mnie nie osacza tylko daje sił do realizacji samego siebie... to skomplikowane :) mam nadzieję, że i mnie kiedyś dopadnie ten błogi stan :)
No Spinster

Post autor: No Spinster »

Miłość jest szalenie przereklamowana :-)
Lily of the Valley

Post autor: Lily of the Valley »

Miłości nie da się określić, ale dla mnie wyraża się ona przede wszystkim czułością, wyrozumiałością, wsparciem, wiernością, szacunkiem i zaufaniem.
No Spinster

Post autor: No Spinster »

Ktos madrzejszy ode mnie powiedział (mam nadieje, że dobrze przetłumacze na polski) "przyciąganie umysłu powoduje szacunek, przyciąganie duszy powoduje przyjażń, przyciąganie ciała powoduje namiętność. Przyciaganie wszystkich trzech powoduje miłość". Dla mnie właśnie to jest etalon.
smutny aniołek
Fajna Kobietka

Post autor: smutny aniołek »

dla mnie miłośćjest snsem życia. Kocham kogoś, kto kocha mnie;-) Sila napędowado życia;-)
Awatar użytkownika
Amela20
Jestem tu nowa :)

Post autor: Amela20 »

Miłość jedno słowo a tak wiele ma znaczeń
Możemy mówić o miłości rodzicielskiej, miłości między rodzeństwem. przyjaźni, która także jest formą miłości do drugiego człowieka. Oraz miłości tej, której każdy z nas tak bardzo pragnie między dwoma osobami. Dlaczego wszyscy tak bardzo starają się by w ich życiu była miłość? To proste bo bez niej nasze życie nie ma sensu. Możemy mieć prace , która nas zadowala, ale wracanie do pustego domu nie jest przyjemne. Możemy mieć hobby, które wypełnia czas wolny, lecz i to z czasem przeminie, bo będziemy mieć mniej siły i serca w to pokładać. Ludzie, którzy w swoim życiu odnaleźli prawdziwe szczęście, to Ci, którzy odnaleźli w nim miłość. :fallinlove
Amela20
"Szukam gwiazdy budząc się o świcie..."
dzo

Post autor: dzo »

No Spinster pisze:Miłość jest szalenie przereklamowana :-)
co Ty gadasz...
nina19

Post autor: nina19 »

Moim zdaniem miłość, to najsilniejsze uczucie jakie można sobie wyobrazić i którego nie można zniszczyć.
Miłość to czułość, delikatność, empatia, zrozumienie, wyrozumiałość.
Po prostu same dobre rzeczy.
Prawdziwa miłość jest w stanie przetrwać wszystko..
Niektórzy uważają, że miłość to seks, ale seks jest tylko częścią miłości ; ) .
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Dla mnie "miłość jest wtedy, gdy szczęście drugiej osoby jest ważniejsze niż nasze"...
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

mycha25 pisze:Dla mnie miłość to szacunek,akceptowanie siebie takimi jakimi jesteśmy,bycie ze sobą w najtrudniejszych momentach w życiu...
Zgadzam się z tym w 100 %
Dodałabym do tego tylko jeszcze:
-szczerość,
-troska,
-wyrozumiałość,
-czułość
ODPOWIEDZ