Czy zagadać do sąsiadki?

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
hanna23
Jestem tu nowa :)

Czy zagadać do sąsiadki?

Post autor: hanna23 »

Witajcie :)
Ostatnio przeprowadziłam się z mężem i dziećmi na nowe osiedle do nowego miasta i nie mamy tu żadnych znajomych. W tej samej klatce mieszka para w naszym wieku z trochę młodszymi dziećmi niż nasze (nasze mają 14 i 11 lat). Ta sąsiadka wydaje mi się bardzo miła i chciałabym się z nią jakoś poznać, zaprzyjaźnić, żebym w końcu miała znajomych w okolicy i nie czuła się taka strasznie samotna. Ale niezbyt wiem, jak zacząć nową znajomość. No bo głupio mi podejść na klatce i zaprosić ją na kawę czy coś takiego. Co mi radzicie? :D
Awatar użytkownika
Meble-Bogart.pl

Re: Czy zagadać do sąsiadki?

Post autor: Meble-Bogart.pl »

Masz dwie możliwości - albo pójść po cukier i zagadać że się wprowadziłaś itd. - licząc że sama Cie gdzieś zaprosi, albo po prostu wpaść do niej i normalnie zagadać w stylu "niedawno się wprowadziłam, jestem ciekawa co ciekawego dzieje się w okolicy - miło byłoby poznać sąsiadów"

Nie ma się czego wstydzić :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kova *_*

Post autor: kova *_* »

Niech Ci nie będzie głupio :) . Możesz podejść, przedstawić się i powiedzieć, że niedawno się przeprowadziłaś na to osiedle. Powiedzieć możesz, że masz dzieci w podobnym wieku... Oczywiście nie zapomnij o uśmiechu. Uśmiech potrafi czynić cuda. Pewnie rozmowa się rozwinie. Pozdrawiam i życzę powodzenia :D
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy..., gdy dowiadujemy się, że Ktoś nas kocha.
Zorka

Post autor: Zorka »

A mi się wydaje, że przejść się do tej sąsiadki i normalnie się przedstawić, powiedzieć, że jesteście nowymi sąsiadami to dobry pomysł. A Stanach mają taki fajny zwyczaj, że nowoprzybyli przedstawiają się swoim sąsiadom, czasem coś do jedzenie przyniosą, jakiś apple pie na przykład :)
Awatar użytkownika
charakterna

Post autor: charakterna »

Prawda , nie ma co się wstydzić. Masz wiele gotowych rozwiązań , możesz też na klatce zagadać sąsiadkę i wtedy zaprosić ją na kawę.
A.
Zorka

Post autor: Zorka »

ALbo po prostu pogadać, przedstawić się i juz.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

warto byc komunikatywnym i rozmawiac z sasiadami
huke

Post autor: huke »

elzbieta45 pisze:warto byc komunikatywnym i rozmawiac z sasiadami
Warto mieć też ubezpieczenie mieszkania :) Zapraszam do huke.pl
ODPOWIEDZ