Lustro okrągłe czy kwadratowe jest praktyczniejsze?
Lustro okrągłe czy kwadratowe jest praktyczniejsze?
Jakie lustro waszym zdaniem będzie najlepiej wyglądało w łazience. Okrągłe czy może jednak kwadratowe? Nie wiem na co się zdecydować i jak dobrać oświetlenie do okrągłego lub kwadratowego, Jak będzie praktycznie?
Re: Lustro okrągłe czy kwadratowe jest praktyczniejsze?
wg mnie to już kwestia gustu
oraz tego jak masz urządzoną łazienkę
bo każde lusterko można oświetlić
czy od podu, czy z góry lub boku 
oraz tego jak masz urządzoną łazienkę
bo każde lusterko można oświetlić
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
czoker
To zależy na jakie kształty decydujemy się w pozostałych elementach wyposażenia. Teraz ceramika łazienkowa również jest dostępna w różnych kształtach. Jeżeli są to linie miękkie zaokrąglone, to powinno być tu lepsze lustro okrągłe. W przypadku linii i kształtów prostych, myślę, że bardziej będzie pasowało lustro kwadratowe. W kwestii oświetlania dobrze sprawdzają się halogeny, bo dają dobre zbliżone do naturalnego światło.
Ostatnio zmieniony pt lip 12, 2013 1:55 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
-
cykoria
Mi się wydaje, że mimo wszystko dominują lustra kwadratowe i prostokątne wklejane są w płytki. Tak jak kojarzę to duża większość płytek jest w prostokątnym kształcie i to razem współgra. Ja osobiście lubię jak wszystko jest w podobnej stylistyce trzeba uważać aby nie wyszło kiczowato.
Ostatnio zmieniony czw lip 25, 2013 11:13 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.