Czy z rodziną dobrze sie wychodzi tylko na zdjęciu?

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Czy z rodziną dobrze sie wychodzi tylko na zdjęciu?

Post autor: Armigor »

Tak jak w temacie czy miewacie czasem wrażenie że z rodziną wychodzi się tylko dobrze na zdjęciu? I ile razy można wybacza,bratu ,siostrze,matce,ojcu?
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Re: Czy z rodziną dobrze sie wychodzi tylko na zdjęciu?

Post autor: Masjaa »

No niestety powiedzenie ma często potwierdzenie w realu... jak przychodzi co do czego to czasem obcy człowiek szybciej pomoże niż rodzina :/ ja nie mogę narzekać na najbliższych, ale wiem jakie rodzice mają relacje z rodzeństwem, masakra i to głównie o kasę idzie. przykre to jest...
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Mam problem typu ze moja rodzinka nie rozumie ze nie jestem funduszem zapomogowym i że mi też nie spada z nieba a nie daj to obraza do końca życia a jaki jest problem jak kogoś nie odwiedze jak akurat on sobie tego zazyczy masakra
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

No i znowu pieniądze :) ludzie myślą, że jak ktoś za granicą to ma obowiązek innych uszczęśliwiać ...
dobroslawa

Post autor: dobroslawa »

Najlepiej,kiedy wszyscy członkowie rodziny ukladają soebie życie po swojemu, z dala od siebie i spotykają się tylko kilka razy do roku. Wtedy naprawdę można poczuć się zadowolonym z relacji rodzinnych.
agiagi
Jestem tu nowa :)

Post autor: agiagi »

"na zdjęciu i nie z boku bo cię wytną" jak mawia mój znajomy
nasztos

Post autor: nasztos »

Ja mam cudowną rodzinkę :) Chociaż czasami oczywiście zdarzają się jakieś "ciężkie" sytuacje, to jednak mimo wszystko bardzo sobie ich cenię (szczególnie mamę i siostrę, które mi aktualnie bardzo pomagają). Aktualnie mam urlop wychowawczy i staram się jeszcze w międzyczasie dokształcać (robię kurs i uczę się niemieckiego). Bez rodzinki to by nie było możliwe! :)
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Post autor: Babeczkowa_ewa »

Ja też należę do szczęściar, które mają fajną rodzinkę :-) Mogę polegać na Rodzicach, Ciociach, Kuzynkach i Kuzynach, na Bracie, na Babci... Ale zgrzyty zdarzają się chyba w każdej rodzinie... U mojego Ukochanego np. połowa rodziny jest skłócona... No ale, rodziny się nie wybiera...
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Ja na moja rodzine nie narzekam jedynie nie chce mi sie czasami do nich chodzić a wtedy wielka obraza
sovvita

Post autor: sovvita »

tak w życiu niestety bywa,ale nie jest to rutyna,są rodzinki zgrane,kochające się,kiedy zawsze dobrze czują się w swoim towarzystwie.
Awatar użytkownika
Darkulka

Post autor: Darkulka »

Niektórzy zakładają, że same więzy krwi powinny wystarczyć, żeby wszystko było w porządku - a powinno być tak, że wszyscy dbają o stosunki w rodzinie. Wtedy wychodzi się dobrze nie tylko na zdjęciu :)
ODPOWIEDZ