Czy Wasze dzieci uczą się angielskiego

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
actress
Miła Kobietka

Czy Wasze dzieci uczą się angielskiego

Post autor: actress »

Jak w temacie Córka chodzi do przedszkola i zastanawiam się, czy nie zacząć już w tym wieku nauki :)
Robbika
Miła Kobietka

Re: Czy Wasze dzieci uczą się angielskiego

Post autor: Robbika »

Córka ma angielski w żłobku raz w tygodniu. Teraz kolory i liczby mówi tylko po angielsku nie chce wogóle po polsku się uczyć. Tak samo część zwierząt.

Starsza córka, któa chodzi już do szkoły ma opłacone dodatkowe lekcje z języka angielskiego :)

https://pepito.pl/pl/menu/ksiazki/ksiaz ... u-278.html

Staram się jej też kupować regularnie ksiązki i komiksy po angielsku :)
Abankal1
Jestem tu nowa :)

Post autor: Abankal1 »

Native speaker robi dużą robotę, mój synek chodzi do niepubliczne przedszkole bemowo i szybko nauczyła się podstawowych słów
dariamama

Post autor: dariamama »

Moje dzieci zaczęły naukę angielskiego właśnie w przedszkolu, i szczerze mówiąc, to świetny moment na start! Dzieci w tym wieku chłoną nowy język bardzo naturalnie, traktując naukę jak zabawę. Na początku to głównie piosenki, rymowanki, zabawy ruchowe czy proste gry – dla nich to frajda, a przy okazji uczą się nowych słówek i zwrotów. Jeśli widzisz, że córka ma na to ochotę, myślę, że warto spróbować – może nawet razem w domu, by miała z tego dodatkową zabawę!
oleskowa
Miła Kobietka

Post autor: oleskowa »

Przedszkola Tequesta to przestronne, dobrze wyposażone placówki, które wyróżniają się wyjątkową troską o rozwój dziecka :) Kadra jest świetnie przygotowana do pracy z dziećmi i naprawdę dba o ich potrzeby. Oprócz różnorodnych zajęć, takich jak warsztaty plastyczne czy sensoryczne, przedszkola organizują także wyjścia edukacyjne, które pomagają dzieciom poznawać świat. Warto zwrócić uwagę na to, że dzieci mają świetny kontakt z ciociami, a grupy są niewielkie, co pozwala na indywidualne podejście do każdego malucha.
bajkowyzakatek

Post autor: bajkowyzakatek »

Mój dzieciak już pięknie mówi mamusia po angielsku, także jestem bardzo zadowolona i polecam przedszkola które wdrażają język obcy: https://bajkowyzakatek.rzeszow.pl/
witaminc

Post autor: witaminc »

jeszcze mają na to czas :)
ODPOWIEDZ