Czy warto starać się?
Czy warto starać się?
Otóż jakiś czas temu poznałam faceta, wydawało mi się, że jest fajnym, dojrzałym chłopakiem, ale sama nie wiem co o tym myśleć. Dla niego to jak pisałam, zachowywałam się to była obojętność. Wszystko co mówiłam było źle, złe miałam podejście do życia, serce z kamienia, nie potrafiąca kochać. Przez krótki czas ocenił mnie jako złą dziewczynę. Oczywiście wprost tego nie powiedział, ale nawet nie zaprzeczał. Stwierdził, że zdań można mieć wiele i żebym pokazała, że tak nie jest. Jest w tym trochę racji, bo rzeczywiście trochę tak się zachowywałam, a to wcale nie prawda. Ale zabolało mnie to, że już mnie ocenił a właściwie jak to on powiedział moje zachowanie. To nie było miłe, ale coś mnie do niego ciągnie. Tylko, że powiedział, że jak będę chciała to się odezwe a jak nie to nie a ja bym chciała, żeby to on się o mnie postarał. Może rzeczywiście powinnam mieć pretensje sama do siebie i walczyć o tego faceta?
Re: Czy warto starać się?
Bardzo wiele jest takich sytuacji, w której Ty się obecnie znalazłaś... My kobiety lubimy, gdy to właśnie facet ubiega się o nasze względy:) Lecz czasy się zmieniły:) Nie twierdzę, że powinnaś biegać za nim i na każdym kroku udowadniać mu, że jesteś dla niego przeznaczona:) ale czasami mała inicjatywa z Twojej strony będzie na pewno mile widziana;) Jeżeli chodzi o zmianę siebie, bo on nie akceptuje Ciebie taką jaka jesteś, chce byś mu coś udowodniła to jeżeli chodzi o moje zdanie powinnaś dać sobie spokój. Sory, ale zmienianie się dla kogoś bo coś mu się w Tobie nie podoba nie jest w porządku... Najpierw zachowanie, później wygląd, a co będzie potem? Przez cały czas będziesz grać przy nim jakąś rolę? Nie pozwól nikomu na siłę i pod presją Ciebie zmieniać! Skoro sama ze sobą dobrze się czujesz to niech spadają Ci którzy nie doceniają Ciebie taką.... Pozorami można dużo zdziałać ale również bardzo się męczyć...
-
patrycja22
- Jestem tu nowa :)
Niczego nie można udawać, trzeba być sobą i wszystko się wyjaśni
http://www.vermet.biz/
-
xxFacecikxx
- Jestem tu nowa :)
Ostatnio zmieniony śr gru 12, 2012 10:33 pm przez xxFacecikxx, łącznie zmieniany 2 razy.
Właśnie nie czuję się z tym dobrze z tym swoim zachowaniem teraz, zmieniłam się przez byłego chłopaka i tak naprawdę zależy mi na nim, na tym facecie. Powiedziałam mu jaka jestem naprawdę i on chce żebym mu to pokazała, ja nie chciałam mu niczego udowadniać, ale tak myślę, że może jednak warto? To fakt, chciałam, żeby to on się o mnie ubiegał,bo zawsze to ja się starałam, ale przecież jeszcze nic straconego, skoro o innych się starałam to dlaczego o niego nie, może pomyśleć, że mi nie zależy.On chce się nadal spotkać, chce żebym ja go poznała i zobaczyła, że nie jest taki sam jak inni. Powiedziałam, że ja się pierwsza nie odezwe, ale wiem, że i tak napisze do niego. Coś mi się wydaje, że on chce, żebym ja sama doszła do tego na czym mi zależy, pomyślała. Nie przeprosił za to, że ma takie zdanie o mnie, ale w sumie chyba mu dałam powód do tego, żeby tak myślał.