Czy to zazdrość czy prawidłowa reakcja ?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
anusia151974
Jestem tu nowa :)

Czy to zazdrość czy prawidłowa reakcja ?

Post autor: anusia151974 »

Jestem z mężczyzna związku od roku ze względu na dzieląca nas odległość spotykamy się w weekendy a i nie raz w tygodniu i jest ok. Problem polega na tym ze do mojego faceta ma przyjechać rodzina ale nie spokrewniona z nim kobieta samotna z dzieckiem i pobyć parę dni . Jakoś tego nie widzę . Powiedziałam mu o tym -stwierdził ze robię problem z niczego i ze mu nie ufam , i nie wiem co mam myśleć .W końcu mu napisałam ze mi przykro ze nie przełknę tego ze w jego domu będzie nocować obca kobieta i ze nasz związek nie ma już sensu skoro mu tak zależy żeby ja gościć . I teraz nie wiem czy dobrze postąpiłam czy to prawidłowa reakcja czy może zazdrość prze zemnie przemawia ?
Awatar użytkownika
Pysiana
Miła Kobietka

Re: Czy to zazdrość czy prawidłowa reakcja ?

Post autor: Pysiana »

Zastanów się porządnie, czy aby troszeczkę nie przesadzasz. Rozumiem Twoje zaniepokojenie i obawy, ale dopiero w sytuacji, gdybyś miała dowód na potencjalną zdradę - wtedy może to być problem.

Nie możesz sugerować swojemu mężczyźnie, że z takiej sytuacji na pewno wyniknie coś, co by Ci się nie spodobało i że postępuje źle goszcząc kogoś u siebie. Pamiętaj, że każdy ma wolną wolę, dokonuje własnych wyborów i zakładając, że chciałby Cię zdradzić, to mógłby to zrobić z każdą napotkaną kobietą.

W związku jedną z najistotniejszych spraw jest zaufanie. Bądź przekonana o swojej wartości - jeśli on chce z Tobą być, to nawet w takiej sytuacji do niczego nie dojdzie. Nie odbieraj każdej kobiety jako zagrożenia i rywalki. Może to być dla Ciebie coś dziwnego i nie na miejscu, ale podejdź do tego spokojnie. Pożyjesz, zobaczysz, moja rada jest taka, byś dała mu szansę zachować się w taki sposób, w jaki chce, bez konsekwencji. Pozdrawiam. :)
Jeśli chcesz dowiedzieć się, co zrobić, by Twój mężczyzna bardziej się o Ciebie starał, na moim blogu znajdziesz bezpłatnego ebooka na ten temat:

http://patrycjamisiewicz.pl

Znajdziesz również porady na temat tego, jak naprawić swój związek, rozwinąć go, a także stać się lepszą kobietą. :woman:
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Re: Czy to zazdrość czy prawidłowa reakcja ?

Post autor: kokoszanel »

Pysiana ma rację. Tak nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie ... jak do tej pory wytrzymałaś bez zazdrości i że dopiero teraz cię wzięło? Przecież mógł to zrobić wiele razy gdyby chciał, a skoro nie dał ci żadnego (!!!) powodu do zazdrości i głupiego myślenia (tzn w ten sposób) to nie wiem skąd takie podejście. Ja rozumiem, że związki odległościowe nie są proste ale może troche więcej wiary w swojego faceta?
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"

~ Coco Chanel
ODPOWIEDZ