Przy wadze 69 kg i 160 cm wzrostu, możliwe jest schudnięcie 10 kg w 7 tygodni, przy 2 godzinach ćwiczeń dziennie? I ile kcal jeść? Z tym nie mam problemu. Ostatnio przez pół roku, bez większych zmian nawyków żywieniowych, tylko dołączając ćwiczenia schudłam 10 kg.
I jeszcze jedno. Czy później ważąc te 59 kg, aby chudnąć 0,5 kg na tydzień wybrać dietę 1500 czy 1800 kcal?
Czy to się uda?
-
Gumkadowlosow
- Miła Kobietka
Re: Czy to się uda?
co do drugiej części pytanie, to przyznam, że nie wiem. co do pierwszej, to powinnno się udać, choć wiele zależy od twojej determinacji
jak chcesz przyspeiszyć spalanie tłuszczu, to możesz użyć jakichś wspomagaczy typu figura extraslim - mnei pomaga.
Re: Czy to się uda?
Przede wszystkim nie powinno się chudnąć więcej niż 1 kg/tydzień, dlatego 10 kg w 7 tygodni to zdecydowanie za dużo, szczególnie przy twojej wadze. Poza tym pamiętaj, że jeśli będziesz dużo ćwiczyć to zwiększy się tkanka mięśniowa, która całkiem sporo waży.
Ćwicząc 2 godziny dziennie potrzebujesz znacznie więcej kalorii. Są w sieci kalkulatory dzięki którym obliczysz dokładnie ile.
I przede wszystkim pamiętaj, żę dieta to nie tylko liczenie kalorii, ale też odpowiednie zbilansowanie białka, tłuszczów i węglowodanów. I przez zbilansowanie mam na myśli to, że nie chodzi o całkowite wykluczenie np. tłuszczów, tylko przyjmowanie ich w zdrowej formie (tłuszcz rybi lub olej rzepakowy są bogate w kwasy omega-3, dobre dla organizmu).
Ćwicząc 2 godziny dziennie potrzebujesz znacznie więcej kalorii. Są w sieci kalkulatory dzięki którym obliczysz dokładnie ile.
I przede wszystkim pamiętaj, żę dieta to nie tylko liczenie kalorii, ale też odpowiednie zbilansowanie białka, tłuszczów i węglowodanów. I przez zbilansowanie mam na myśli to, że nie chodzi o całkowite wykluczenie np. tłuszczów, tylko przyjmowanie ich w zdrowej formie (tłuszcz rybi lub olej rzepakowy są bogate w kwasy omega-3, dobre dla organizmu).