czy to objawy ciązy czy jakas chroba

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
zaniepokojona20
Jestem tu nowa :)

czy to objawy ciązy czy jakas chroba

Post autor: zaniepokojona20 »

Witam serdecznie!
Mam mały problem i chcę spytać Was co o tym sądzicie.
Mam 21 lat od około 8 miesięcy razem z chłopakiem dość często się kochamy. Na początku zabezpieczaliśmy się tylko prezerwatywą, a od trzech miesięcy biorę tabletki obecnie jestem na początku trzeciego opakowania . Po pierwszym opakowaniu miałam dość długie plamienie i trzy dniowy okres natomiast po następnym plamienie przed okresem było już krótsze a okres trwał tylko jeden dzień a następnego dnia nic zero plamień dopiero potem brązowe plamienie przez kilka dni . Do tego doszło jeszcze to, ze cały czas boli mnie podbrzusze tak jak na okres i od miesiąca mam coś z trawieniem nie mogę jeść wielu rzeczy jest mi ciązko . W ubiegłym miesiącu wylądowałam u lekarza z z silnym bólem po prawej stronie z tyłu pleców ale potem przemieścił się do przodu . Dostałam antybiotyk i przeszło . Gnębi mnie cągle ten ból brzucha i nie wiem czy to mogą być objawy ciąży ;/?
iga1980
Miła Kobietka

Re: czy to objawy ciązy czy jakas chroba

Post autor: iga1980 »

Bóle podbrzusza mogą być objawem ciąży. Dzieje się tak poprzez zwiększenie ciśnienia w jamie brzusznej - płód rozwija się a macica się powiększa. Choć nie do końca jestem przekonana czy u Ciebie objaw ten jest równoznaczny z ciążą. Myślę, że to raczej reakcja na tabletki antykoncepcyjne lub jakiś inny objaw chorobowy. Najlepiej zrób test ciążowy z moczu lub wybierz się do laboratorium i zrób test z krwi (większa czułość). Jednak mimo wszystko powinnaś skonsultować całą zaistniałą sprawę z ginekologiem, bo jeśli to nie ciąża - objawy są niepokojące.
Polecam mojego bloga http://tajemnice-seksualnosci.blogspot.com/ :)
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Re: czy to objawy ciązy czy jakas chroba

Post autor: Astra »

No kochana,maszeruj i to w te pedy do medyka , bo nie wyglada to dobrze.
Moze zrobienie USG brzucha znajdzie odpowiedz na Twoje watpliwosci? :o
ODPOWIEDZ