Czy robicie zakupy z listą?
Czy robicie zakupy z listą?
Tak jak w temacie - czy robicie zakupy z listą, czy też uważacie to za zbędne?
Re: Czy robicie zakupy z listą?
Kiedyś było mi bardzo trudno robić zakupy bez listy, ale obecnie jej nie potrzebuje. Dlaczego? Kwestia rutyny i nic więcej 
rożnie, przed jakaś imprezą robię listę z tym co potrzebuję, ale i tak częśto kupuję coś dodatkowo.
Co do zakupów takich codziennych, to nie kupuję to co mi po prostu trzeba...
Co do zakupów takich codziennych, to nie kupuję to co mi po prostu trzeba...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
paula
raczej robię listę. Co prawda jak idę rodzicom do sklepu (takiego zwykłego w mieście) to jest to kilka rzeczy, więc nie potrzebuję. Jednak gdy jedziemy do marketu albo gdy jesteśmy na wakacjach i do sklepu mamy 9km to raczej bez listy nie ma szans o wszystkim pamiętać 
Robię listę, bo nawet gdy czasami wchodzę do pokoju to przystaję i zastanawiam się po co do niego weszłam. Roztrzepani ludzie takiej listy potrzebują. 
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Ja listę robię jak szykują się dość duże zakupy, tak jak na codzien jej nie potrzebuję, bo nie kupuję aż tak dużo:)
-
anna_tomczak78
- Jestem tu nowa :)
Ja tak;) Jak nie robię zakupów z listą to zazwyczaj kupuję więcej a co za tym idzie wydaje znacznie większą gotówkę. Listę robię w domu na spokojnie dzięki czemu sprawniej poruszam się po sklepie.
Nieruchomości w Bydgoszczy - Meritum
-
Doradca Frisco
Dlatego warto robić zakupy w sklepach internetowych. Nawet jeśli przypomnimy sobie o jakimś produkcie, łatwiej jest go znaleźć na stronie, niż wracać się na drugi koniec sklepu 
Do sklepów internetowych jeszcze się nie przekonałam, ale nie mówię "nie". Niedawno obok mojego bloku widziałam samochód z tesco, który dowozi zakupy i zaczęłam się zastanawiać jak to dokładnie wygląda (zamówienie, płatność, odbiór). A na codzienne zakupy zawsze z listą, bo czasem wychodziłam, by kupić 3 konkretne rzeczy a przynosiłam 1 i kilka dodatkowych. I czekał mnie kolejny spacer.
-
WszystkozAmeryki_com
- Extra Kobietka
Tak szczerze mówiąc to nie robię zakupów z listą,ale teraz jak na to patrze i czytam Wasze opinie,to jednak wydaje mi się to dobrym pomysłem. Dzięki temu można zaoszczędzić,ściśle trzymając się produktów jakie mamy na liście.
www.WszystkozAmeryki.com
Jak mam mało rzeczy, to nie robie liste. Ale jak dużo to robie liste. Taka lista chroni mnie przed kupowaniem niepotrzebnych rzeczy, bo ide, biore to co jest mi na prawde potrzebne i wychodze ze sklepu. Oszczędzam i czas i pieniądze 
Ja niestety robię listę tylko wtedy jak mam sporo do kupienia i nie chcę o niczym zapomnieć. Ale oprócz tego co zapisałam kupuję też inne niepotrzebne rzeczy. Listy w celu oszczędzania zupełnie się u mnie nie sprawdzają.
-
WszystkozAmeryki_com
- Extra Kobietka
Wiecie co,ale to też chyba zależy od tego ile razy robimy zakupy,znaczy jeśli rzadziej,to taka lista będzie naprawdę rozsądna,ponieważ mamy czarno na białym podane co kupić oraz w jakich ilościach.
www.WszystkozAmeryki.com
Czasem, abym nic nie zapomniała. Jednak i tak zawsze tę listę poszerzam o nadprogramowe towary. Staram się jednak ograniczać, bo chwilowa zachcianka na coś szybko mi przechodzi, a w domu produkty się psują od długiego leżenia.
z tego co pamiętam jest taki fajny programik, który można zainstalowac u siebie i u partnera w telefonie..
i podobno jak się wysyła partnera na zakupy to można mu dopisywać coś do listy
nie wiem jak to dokładnie działa, ale moja bratowa korzystała z tego
ja może nie zawszę tą listę robię, ale zanim na zakupy pójdę, to sprawdzam co trzeba kupić i układam ją w głowie
i podobno jak się wysyła partnera na zakupy to można mu dopisywać coś do listy
nie wiem jak to dokładnie działa, ale moja bratowa korzystała z tego
ja może nie zawszę tą listę robię, ale zanim na zakupy pójdę, to sprawdzam co trzeba kupić i układam ją w głowie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
KruczoCzarna
- Miła Kobietka
Ja ostatnio staram się z listą, bo bez niej zapominam o dośc istotnych drobiazgach, np. o pieprzu, który się skończył.
- malinka 61
- Kobietka Expert
Zawsze robię listę ale i tak oprócz tego zawsze coś mi na oczy wejdzie i ląduje w koszyku . To taka moja słabość . 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Zazwyczaj robię listę zakupów i co z tego skoro prawie zawsze kupię coś ekstra?:)My kobiety po prostu tak mamy i już:)
Dołącz do nas! Publikuj swoje artykuły i załóż Bloga na http://OkiemKobiet.pl
zgadzam się lista lista ale i tak zawsze coś dodatkowo ląduje w moim koszu na zakupy a potem w kasie wielkie zdziwienie matko za co tyle kasy sie płaci
taki nasz urok
A ja zawsze idę bez listy... jakoś tak pamiętam co potrzebuje.
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
ja zawszę idę z listą. Nie zapominam co miałam kupić i kupuję tylko to co na prawdę potrzebuję. Nie przekraczam dzięki temu budżetu jaki sobie ustalam.
Bez listy idę tylko wtedy jeśli dzień wcześniej byłam na zakupach, a mąż stwierdzi, że ma ochotę na coś, to wtedy wrzucamy do koszyka co nam popadnie
Bez listy idę tylko wtedy jeśli dzień wcześniej byłam na zakupach, a mąż stwierdzi, że ma ochotę na coś, to wtedy wrzucamy do koszyka co nam popadnie
http://off-topic-mojegozycia.blogspot.com/
ja robię z listą, bo tak przynajmniej o niczym nie zapominam - jak mam listę to nie kupuję zbędnych rzeczy..
- zafinansowani
Przeprowadzono już wiele badań w tym zakresie i okazało się, że proste czynności, takie jak wcześniejsze przygotowanie listy zakupów, mają wielkie znaczenie, gdy chcemy oprzeć się pokusie przypadkowych zakupów. Robiąc zakupy z listą robimy je szybciej i wydajemy przy tym mniej pieniędzy.
Poza tym jak nie dać złapać się w pułapki promocji i sprytnie oszczędzać na zakupach przedstawia infografika:
SPAM
Poza tym jak nie dać złapać się w pułapki promocji i sprytnie oszczędzać na zakupach przedstawia infografika:
SPAM
Ostatnio zmieniony czw lis 28, 2013 12:59 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM