Czy robicie zakupy z listą?

Nie ma kobiety która nie lubiła by zakupów. Znalazłaś promocję którą chciała by się podzielić?
ODPOWIEDZ
Darika
Jestem tu nowa :)

Czy robicie zakupy z listą?

Post autor: Darika »

Tak jak w temacie - czy robicie zakupy z listą, czy też uważacie to za zbędne?
Awatar użytkownika
Atunka

Re: Czy robicie zakupy z listą?

Post autor: Atunka »

Kiedyś było mi bardzo trudno robić zakupy bez listy, ale obecnie jej nie potrzebuje. Dlaczego? Kwestia rutyny i nic więcej :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

rożnie, przed jakaś imprezą robię listę z tym co potrzebuję, ale i tak częśto kupuję coś dodatkowo.
Co do zakupów takich codziennych, to nie kupuję to co mi po prostu trzeba...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
paula

Post autor: paula »

raczej robię listę. Co prawda jak idę rodzicom do sklepu (takiego zwykłego w mieście) to jest to kilka rzeczy, więc nie potrzebuję. Jednak gdy jedziemy do marketu albo gdy jesteśmy na wakacjach i do sklepu mamy 9km to raczej bez listy nie ma szans o wszystkim pamiętać ;)
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Ja nigdy nie robiłam listy, aż do wczoraj... Wymyśliłam sobie, że chce poprawić sobie humor i iść na drobne zakupy. A żeby niczego nie zapomnieć wszystko zapisałam na kartce, dzięki czemu zakupy były bardzo udane. Gdyby nie ona, zapomniałabym o kilku drobiazgach.. :P
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Robię listę, bo nawet gdy czasami wchodzę do pokoju to przystaję i zastanawiam się po co do niego weszłam. Roztrzepani ludzie takiej listy potrzebują. :lol:

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Ja listę robię jak szykują się dość duże zakupy, tak jak na codzien jej nie potrzebuję, bo nie kupuję aż tak dużo:)
anna_tomczak78

Post autor: anna_tomczak78 »

Ja tak;) Jak nie robię zakupów z listą to zazwyczaj kupuję więcej a co za tym idzie wydaje znacznie większą gotówkę. Listę robię w domu na spokojnie dzięki czemu sprawniej poruszam się po sklepie.
Nieruchomości w Bydgoszczy - Meritum
Doradca Frisco

Post autor: Doradca Frisco »

Dlatego warto robić zakupy w sklepach internetowych. Nawet jeśli przypomnimy sobie o jakimś produkcie, łatwiej jest go znaleźć na stronie, niż wracać się na drugi koniec sklepu :)
Awatar użytkownika
jarzębina

Post autor: jarzębina »

Do sklepów internetowych jeszcze się nie przekonałam, ale nie mówię "nie". Niedawno obok mojego bloku widziałam samochód z tesco, który dowozi zakupy i zaczęłam się zastanawiać jak to dokładnie wygląda (zamówienie, płatność, odbiór). A na codzienne zakupy zawsze z listą, bo czasem wychodziłam, by kupić 3 konkretne rzeczy a przynosiłam 1 i kilka dodatkowych. I czekał mnie kolejny spacer.
WszystkozAmeryki_com
Extra Kobietka

Post autor: WszystkozAmeryki_com »

Tak szczerze mówiąc to nie robię zakupów z listą,ale teraz jak na to patrze i czytam Wasze opinie,to jednak wydaje mi się to dobrym pomysłem. Dzięki temu można zaoszczędzić,ściśle trzymając się produktów jakie mamy na liście.
www.WszystkozAmeryki.com
anuska

Post autor: anuska »

Jak mam mało rzeczy, to nie robie liste. Ale jak dużo to robie liste. Taka lista chroni mnie przed kupowaniem niepotrzebnych rzeczy, bo ide, biore to co jest mi na prawde potrzebne i wychodze ze sklepu. Oszczędzam i czas i pieniądze :)
allison
Fajna Kobietka

Post autor: allison »

Ja niestety robię listę tylko wtedy jak mam sporo do kupienia i nie chcę o niczym zapomnieć. Ale oprócz tego co zapisałam kupuję też inne niepotrzebne rzeczy. Listy w celu oszczędzania zupełnie się u mnie nie sprawdzają.
WszystkozAmeryki_com
Extra Kobietka

Post autor: WszystkozAmeryki_com »

Wiecie co,ale to też chyba zależy od tego ile razy robimy zakupy,znaczy jeśli rzadziej,to taka lista będzie naprawdę rozsądna,ponieważ mamy czarno na białym podane co kupić oraz w jakich ilościach.
www.WszystkozAmeryki.com
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Post autor: aii »

Czasem, abym nic nie zapomniała. Jednak i tak zawsze tę listę poszerzam o nadprogramowe towary. Staram się jednak ograniczać, bo chwilowa zachcianka na coś szybko mi przechodzi, a w domu produkty się psują od długiego leżenia.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

z tego co pamiętam jest taki fajny programik, który można zainstalowac u siebie i u partnera w telefonie..
i podobno jak się wysyła partnera na zakupy to można mu dopisywać coś do listy ;)
nie wiem jak to dokładnie działa, ale moja bratowa korzystała z tego ;)

ja może nie zawszę tą listę robię, ale zanim na zakupy pójdę, to sprawdzam co trzeba kupić i układam ją w głowie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
KruczoCzarna
Miła Kobietka

Post autor: KruczoCzarna »

Ja ostatnio staram się z listą, bo bez niej zapominam o dośc istotnych drobiazgach, np. o pieprzu, który się skończył.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Zawsze robię listę ale i tak oprócz tego zawsze coś mi na oczy wejdzie i ląduje w koszyku . To taka moja słabość . :woman:
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
dona007

Post autor: dona007 »

Zazwyczaj robię listę zakupów i co z tego skoro prawie zawsze kupię coś ekstra?:)My kobiety po prostu tak mamy i już:)
Dołącz do nas! Publikuj swoje artykuły i załóż Bloga na http://OkiemKobiet.pl
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Post autor: myszka28 »

zgadzam się lista lista ale i tak zawsze coś dodatkowo ląduje w moim koszu na zakupy a potem w kasie wielkie zdziwienie matko za co tyle kasy sie płaci :P taki nasz urok
Awatar użytkownika
inek
Extra Kobietka

Post autor: inek »

A ja zawsze idę bez listy... jakoś tak pamiętam co potrzebuje.
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
Awatar użytkownika
szkapa
Miła Kobietka

Post autor: szkapa »

ja zawszę idę z listą. Nie zapominam co miałam kupić i kupuję tylko to co na prawdę potrzebuję. Nie przekraczam dzięki temu budżetu jaki sobie ustalam.

Bez listy idę tylko wtedy jeśli dzień wcześniej byłam na zakupach, a mąż stwierdzi, że ma ochotę na coś, to wtedy wrzucamy do koszyka co nam popadnie ;)
http://off-topic-mojegozycia.blogspot.com/
moksy

Post autor: moksy »

ja robię z listą, bo tak przynajmniej o niczym nie zapominam - jak mam listę to nie kupuję zbędnych rzeczy..
paula93

Post autor: paula93 »

powyżej 3 produktów bez listy się nie objedzie :P
Awatar użytkownika
zafinansowani

Post autor: zafinansowani »

Przeprowadzono już wiele badań w tym zakresie i okazało się, że proste czynności, takie jak wcześniejsze przygotowanie listy zakupów, mają wielkie znaczenie, gdy chcemy oprzeć się pokusie przypadkowych zakupów. Robiąc zakupy z listą robimy je szybciej i wydajemy przy tym mniej pieniędzy.
Poza tym jak nie dać złapać się w pułapki promocji i sprytnie oszczędzać na zakupach przedstawia infografika:
SPAM
Ostatnio zmieniony czw lis 28, 2013 12:59 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
ODPOWIEDZ