Czy on mnie jeszcze kocha ?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
viviennevalua
Jestem tu nowa :)

Czy on mnie jeszcze kocha ?

Post autor: viviennevalua »

Witam. Mam pewien problem. Jestem z moim chłopakiem prawie 3 lata. Gdy się schodziliśmy byłam trochę szczuplejszą osobom. Teraz przybyło mi sporo kilogramów, nie wyglądam jak monstrum ponieważ przy moim wzroście (180) dużo by tego było trzeba. Jednakże mam boczki, trochę za dużo tu i ówdzie. Do tego genetyczna skłonność do rozstępów, jest ich sporo i tych świeżych i tych starych. Sama bardzo się źle ze sobą czuję, on o tym dobrze wie. Ostatnio na przestrzeni kilku miesięcy dowiedziałam się od niego takich rzeczy, jak to, że przestałam o siebie dbać, że mogłabym zrzucić tu i ówdzie etc.etc. Nie ukrywam również, że nigdy nie miałam jakiejś wysokiej samooceny a do tego mam skłonność do stanów depresyjnych. Ostatnio po tym wszystkim co mi powiedział ( sam z siebie tego nie zrobił, wyciągnęłam to z niego) jest mi tak cholernie źle. Nie mogę patrzeć na siebie w lustro. Jestem podatna na to co myślą o mnie ludzie, a to co myśli o mnie facet, którego kocham nad życie przeważa nad wszystkim. Niby nadal mówi mi, że mu się podobam i że mnie kocha, ale czy to prawda ? Daleko mi do ideału jego kobiety ( filigranowe, klasyczne, delikatne kobiety). Wyciągnęłam również z niego, że brakuje mu we mnie stylu i ciepła które miała jego była ( była to dziewczyna która preferowała biżuterie, sukienki itd itd ). Ja jestem wysoką dziewczyną, o ciemnej karnacji i ciemnych kręconych włosach, wyglądam dość " drapieżnie" i wrogo, a do tego najlepiej czuję się w spodniach.

Mam wrażenie, że mnie kocha, ale nie patrzy na mnie tak jakbym go pociągała. Nie czuję się piękna, ani adorowana:( Najchętniej zniknęłabym z jego życia, żeby mógł być z kobietą elegancką, kobiecą, taką jakie mu się podobają:( Czy powinnam to zrobić, zanim dojdzie do ewentualnej zdrady?

Teraz jeszcze doszły zarzuty, że w naszym związku jest monotonnie i to że nie jestem radosna tak jak byłam kiedyś. Jest mi z tym bardzo źle, To prawda w nasz związek wkradła się monotonia, nie chodzimy już na imprezy itd bo nie mam na to ochoty tym bardziej, że na początku naszej znajomości widziałam co mój luby potrafi pokazać na imprezach...^^ Kocham go nad życie, ale z jego strony nie czuję tego samego, sam powiedział mi , że w pracy cały czas się śmieje a tylko jak widzi się ze mną to od razu jest wkurwiony na mnie bo widzi tylko moją skwaszoną minę i smutek. Nie umiem sobie z tym poradzić, nie stać mnie na pomoc specjalisty , sama ze sobą też się okropnie czuję, a osoba która jest mi najbliższa wcale nie pomaga mi sobie z tym poradzić. Rozmawiałam z nim o tym, on zapewnia że mnie kocha itd itd tylko po prostu już czasem nie może ze mną wytrzymać. I, że wszystko to mówi tylko po to, żeby mnie zmotywować do zmiany...Czy to nadal jest miłość? Ja mam wrażenie, że on chyba sam z poczucia obowiązku próbuje sobie wmówić, że mnie kocha...Przyznam, że jestem nieznośna. Zauważam to, ale wynika to z tego, że dzieje się ze mną coś złego, tam w środku z czym nie jestem sobie w stanie poradzić. Z tym, że przez jego nastawienie do mnie jest coraz gorzej. Widzę, że mu się nie podobam, że stara się ze mną wytrzymać na siłe...sama nie wiem co mam robić, bardzo go kocham ale może powinnam go od siebie uwolnić...nawet jeśli z początku byłoby to wbrew jemu?
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Re: Czy on mnie jeszcze kocha ?

Post autor: Tygrys »

próbowałaś pomocy specjalisty - może warto odłożyć trochę kasy i iść...
A jakieś wyjścia - to nie musi być zaraz jakaś droga restauracja, ale zwykły spacer, kino itp.
I jeszcze jedno próbujesz coś robić ze swoim wyglądem - bo jak piszesz sama się z tym źle czujesz, i to nie dla niego ale dla samej siebie?
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Powiem ci tak.
Nic w tym dziwnego, że chlopak przychodzi po pracy i widzi cie skwaszoną, to radośc mu gdzieś umyka. Nie dziw się, bo jak ma byc wesoły, jak widzi ciebie, taką smutną, skwaszoną, nie cieszącą się życiem ?

A teraz pomyśl sobie. Gdyby on nie chciał z Tobą być, i gdybyś mu się NIGDY nie podobała to by z tobą napewno nie był. A z Tobą jest. Ciesz się z tego, że jest ktoś kto cię kocha!
I kocha cie za twoje wnętrze, nie za wygląd(nie mam tu na mysli ze jestes brzydka nieatrakcyjna itp, tylko mowie co wywnioskowalam z twojej wypowiedzi i jak POWINNO BYĆ).
Chciałabyś mieć faceta ktory zamiast kochac Cie za twoja duszyczke, kocha cie tylko za wyglad? Dla mnie to jest straszne i tak bym nigdy nie chciała ...
Zacznij doceniac ze masz kogos takiego i zacznij sie z tego cieszyc, potem zacznij brac sie za siebie. Skoro nie podobasz sie sobie bo masz "tu i ówdzie" to zrob cos dla siebie, idz pobiegaj, na sport-f56.html" class="auto-link" rel="dofollow">fitness, nie tylko poprawisz sobie samopoczucie ale rowniez znikna te twoje kompleksy i zaczniesz czuc sie lepiej !
Najgorsze jest uzalanie sie nad soba, i tylko narzekanie: mam to, tu jestem brzydka, to mam ochydne...
Kurcze, jak jest cos co nam przeszkadza, sprobujmy to zlikwidowac, a nie tylko marudzic!
Zycie jest zbyt krotkie, przezyjmy je tak, abysmy jako starsi ludzie mogli milo wspominac te czasy i cieszyc sie, ze wycisnelismy z niego tyle ile bylismy w stanie :)
Jesli wiesz, ze nie podoba ci sie np twoj brzuch czy uda bo sa za grube, zacznij naprawde cos z tym robic :) Przeciez to wszystko nie gryzie! sport- to zdrowie, i dobre samopoczucie. Zaczniesz cos z tym robic to i nie bedziesz "skwaszona" tylko zadowolona. Zaczniesz inaczej postrzegać świat..

Zrob cos tez dla siebie, idz do spa, poczuj sie kobieco i poczuj sie jak KOBIETA!
A teraz tez pomysl o swoim chlopaku. Czy ty chcialabys jako pozytywna osobka,wracac do swojego chlopaka jakby byl wiecznie smutny, skwaszony itp? Tez bys miala pewnie dosc po jakims czasie. Ale to nie znaczy, ze go nie kochasz, nie ? :)
Dlatego zamiast narzekac, wez sie odrobinke za siebie, i zacznij cieszyc sie z zycia !!!!!!!
Obejrzyj sobie jakis serial, ktory da ci duzo do myslenia, to tez z pewnoscia ci pomoze.
I zycze powodzenia :)
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
viviennevalua

Jestem po złamaniu nogi dość skomplikowanym i nie mogę narazie zrobić nic co poprawiło by mój wygląd... :/ zresztą jak zmienię fryzurę, czy ładny makijaż, czy ubiorę się jakoś "ładniej" to i tak to nic nie daje i tak nie mogę na siebie patrzeć...wskakuje w dresy i na tym kończą się moje próby...
viviennevalua

On cały czas mi powtarza, że tego nie rozumie sad Pyta czy to dla mnie taki problem wskoczyć w sukienkę, czy ubrać się jakoś ładniej itd...nawet jeśli coś takiego zrobię to i tak nie mogę na siebie patrzeć...odechciewa mi się żyć, każda rozmowa z nim po prostu odbiera mi chęć życia:( To nie jego wina bo ja praktycznie wszystkie te niemiłe rzeczy od niego wyciągam ale to nie zmienia faktu, że jeśli z początku nie chce mi tego powiedzieć to problem znika sad Jest mi przykro po tym co od niego slysze ale wole o tym wiedziec, a on nie rozumie tego, że skoro pytałam to przecież nie powinno mnie to boleć sad Np jak spytałam czy krytykował tak swoją dziewczynę poprzednią to powiedział, że nie ( ona własnie byla taka : sukienki, bizuteria itd itd ) to czy nie jest to jednoznaczne ze ona podobala mu sie bardziej a ja mu nie odpowiadam ?
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Twój facet nie jest uwiązany, więc gdybyś Mu nie odpowiadała jako partnerka i gdyby Cię nie kochał to pewno by sobie poszedł, ale jest z Tobą zatem to o czymś świadczy...

Powinnaś cieszyć się, że jest z Tobą szczery i mówi co byś ewentualnie mogła poprawić, więc powinnaś to potraktować jak drogowskaz i robić coś w tym kierunku, tym bardziej, że sama siebie nie akceptujesz..
Poza tym masz warunki, jesteś wysoka, masz boskie włosy, długie nogi.. Zacznij dostrzegać w sobie tę kobiecość!! i zacznij ją podkreślać!

W powyciąganym dresie trudno się dobrze czuć..
Masz siostrę lub jakąś koleżankę? Wybierzcie się na zakupy, niech pomoże Ci w wyborze fajnych rzeczy, doradzi w czym dobrze wyglądasz..

Zacznij dbać o siebie bo póki co narzekasz, lamentujesz, wytykasz wszystko co złe, a obróć to w drugą stronę i zacznij nieco pozytywniej myśleć, bo samym czytaniem tych postów można się zniechęcić- poważnie ..

Ogarnij się i weź się za życie...
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Sama piszesz , ze jestes podatna na opinie innych ludzi, wiec doskonale zdajesz sobie
sprawe z rzeczywistosci dot. Twojego pulchnego jak piszesz, wygladu.
Masz swiadomosc, ze zaokraglilas sie tu i tam , ale jednoczesnie laczysz to z uwaga Twojego
faceta ktory tez zwraca Ci uwage , ze nie dbasz o siebie .
Ty po takich uwagach zaczynasz miec watpliwosci co do uczuc ukochanego .
Mysle, ze niepotrzebnie bo facet ma jak widac szczere intencje wobec Ciebie i jawnie mowi
o tym, co mu nie bardzo sie podoba , czyli o Twoim zaniedbanym wygladzie.
Zreszta trudno oczekiwac , ze bedzie szczesliwy gdy jego dziewczyna zamienia sie w ,,baleronik,,.
Moze zamiast tak gderac i ubolewac nad soba , po prostu zajmiesz sie ujarzmianiem swojego
puszystego cialka.
Pokaz , ze zalezy Ci na opinii i uwagach Twojego faceta ktory ma prawo oczekiwac , ze jego dziewczyna nie bedzie sfrustrowana i zaniedbana tluscioszka lecz normalna kobietka swiadoma swoich niezaprzeczalnych atutow .
A to , ze je masz to zreszta sama sie do tego przyznajesz.
Wiec dzialaj i odmieniaj swoj wyglad. :woman:
Awatar użytkownika
nati18
Fajna Kobietka

Post autor: nati18 »

Kochasz go on tez cie kocha ale moim zdaniem juz o to zaczyna denerwowac to twoje zachowanie, nie dziwie sie. Mialas noge zlamana wiec nie mozesz biegac tak jak mowisz wiec ja bym na twoim miejsu sprobowala zalozyc ta sukienke jak tak chlopak cie prosi, mowisz ze opinia innych wazna jest dla ciebie, caly czas dresy i dresy zaloz sukienke z zaskoczenia dla swojego faceta zobaczysz jak bedzie cie komplementowal i wtedy powinnas byc zadowolona :) n nie krytykuje cie ze nie dbasz o siebie. Za krotkie zycie by sie tak uzalac, wiem latwo powiedziec ale pamietam jakis czas temu tylko w spodniach i dresach chodzialm jak od czasu zalozylam jakies fajne bytu sukienke bylo widac radosc na mojej twarzy bo ubiorze to tak mi zaczal komplementowac ze ojeju, a teraz gdy nawet sporadycznie zaloze dresy to mu nie przeszkadza rowniez zadowolony ze jakas paniusia nie jestem.

Twojemu facetowi chodzi o to zebys wprowadzila w swoje zycie nutke radosci :)
Lato sie zbliza , coraz cieplej nie warto jakas sukienke zalozyc? Popatrz na otoczenie jak inne sie ubieraja i sie zastawnow czy nie warto ? :)
o chlopaka sie nie martw bo on cie kocha gdyby tak nie bylo to nawet o takich rzeczach by ci nie mowil tylko by uciekl do innej....
Powodzenia :)
Kochać to nie trzymać za rękę, lecz puścić ją by druga osoba nauczyła się chodzić w miłości.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Jak sama widzisz przeszkadza mu Twoja swaszona mina a nie boczki.. Nie nakręcaj się dziewczyno. to ze Ci powiedział ze mogłabys zrzucic tu i uwdzie nie oznacza że przez nadmiar tluszczyku przestaje sie kochać ( jesli tak tzn ze nie kochało sie wcale) . więcej wiary w siebie ;)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Magda_Lenka
Miła Kobietka

Post autor: Magda_Lenka »

Hej,ja bylam w takiej samej sytuacji. Moj (teraz juz) maz tez czesto mowil ze moglabym schudnac i troche o siebie zadbac. Zadbac w sensie ciuchow bo o makijazu to ja nigdy nie zapominam ;) Bylo mi bardzo przykro ze takie rzeczy mi mowi ale poniekad go rozumialam bo ja tez nie chcialabym zeby moj facet byl zapuszczony... Ale kiedy mowilam wkurwiona zeby znalazl sobie inna-szczuplejsza on mi mowil ze on nie chce innej tylko mnie ale troche odchudzona;) Tez czulam sie zle ze soba i przedslubem podjelam decyzje o odchudzaniu :) Wiesz podwojna motywacja ;) schudlam 17(!)kg i bylam zadowolona :) nie tylko ja. niedawno urodzila nam sie coreczka i znowu jest co zrzucac, i podjelam decyzjeze od poniedzialku biore sie znowu za cwiczenie :) Mysle ze obydwie powinnysmy sie cieszyc ze mamy takich facetow ktorzy kochaja nas mimo naszych malych grzeszkow :) powodzenia, trzymam kciuki :kiss2
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Madga Lenka a tak zbaczająć trochę z tematu, jak to zrobilaś że schudlaś tyle kilo? I w jakim czasie?
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Magda_Lenka
Miła Kobietka

Okolo dwoch miesiecy dieta Dukana. Ale to bylo glupie teraz wprowadze diete i dodatkowo cwiczenia :)
Magda_Lenka
Miła Kobietka

A wlasciwie odwrotnie najpierw cwiczenia, potem dieta :D
Awatar użytkownika
vvivvienne
Miła Kobietka

Post autor: vvivvienne »

Kocha Cię, pewnie, że Cię kocha :) Tylko musisz trochę więcej radości włożyć w to swoje życie :)
Awatar użytkownika
AiShA
Extra Kobietka

Post autor: AiShA »

Uwagi Twojego faceta to tak naprawdę wskazówki dla Ciebie... Jeżeli nie możesz patrzeć sama na siebie spróbuj to zmienić, postaraj się zadbać o to co jesz. Jeżeli masz monotoniczny zwiazek ale kochasz go wymyśl dla was coś nowego by poczuł że się starasz by było lepiej zrób mu przyjemność i ubierz sie w sukienkę pokaż mu ze zależy ci na nim. Jak sama nie zaczniesz działać i się więcej uśmiechać to nie oczekuje od faceta że zrobi coś za Ciebie. To tak nie działa. Najpierw Ty zacznij zmieniać swoje podejście do samej siebie, a z czasem wszystko sie ułoży.
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
ODPOWIEDZ