Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
Nie wiem . za 6 tabletek skończy mi się drugie opakowanie Yasmin . strasznie się denerwuje. Nie wiem jak to jest, ale czy mogę mieć teraz dni niepłodne ? Nie za bardzo jestem w tych tematach płodnych, niepłodnych
- redorange666
- Samiec
O matko i córko.. stosując metody hormonalne nie masz dziecko dni płodnych i niepłodnych. Podając hormony zatrzymane jest jajeczkowanie... mniej wiecej tak samo jak była byś w ciąży... jajniki nie uwalniają jajeczek więc nie ma dni płodnych. Po 21 dniach następuje przerwa w braniu tabletek i naturalne oczyszczenie macicy poprzez karmienie...
Żeby facet musiał tłumaczyć kobiecie jak działają tabletki anty... co za czasy.
Żeby facet musiał tłumaczyć kobiecie jak działają tabletki anty... co za czasy.
wpisz sobie w google "działanie tabletek anty" i co na pewno wyskoczy kilka artykułów...
Jeżeli zaczęłam przyjmować pigułki, to działają one nawet w przerwie kiedy ich nie bierzesz....
Przerwa zależy od tego jakie to są tabletki.
Oczywiscie sa czynniki które osłabiają działanie pigułek
Jeżeli zaczęłam przyjmować pigułki, to działają one nawet w przerwie kiedy ich nie bierzesz....
Przerwa zależy od tego jakie to są tabletki.
Oczywiscie sa czynniki które osłabiają działanie pigułek
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- redorange666
- Samiec
Chyba za dużo wymagasz... wujek google to przecież zbyt trudne urządzenie...
ech.. no tak... zapomniałam....
Ach te kobiety ..
brak okresu przez 2 tygodnie.
Witam mam takie pytanie ostatni raz kochałam się z moim facetem ponad 1,5 miesiąca temu i po tym dostałam normalnego okresu ale w tym miesiącu dzieje się coś nie tak zawsze powinnam miesiączkować od 1 każdego miesiąca a teraz tak nie było za to od początku miesiąca miałam bardzo dużo śluzu wręcz czułam jak by wypływała ze mnie woda a teraz nagle po prawie 2 tygodniach dostałam jak by bladego skąpego okresu czy ktoś wie co to może być czy to może być ciąża.? Dodam ze gdy nie dostałam okresu zrobiłam test i był negatywny.
Ciąża?? jak miałaś okres? Kobieto, opanuj się..
co tu sie dzieje jak przeczytalam dwie ostatnie strony to sie załamałam haha ciąża przez spodnie? och matko...
co tu sie dzieje jak przeczytalam dwie ostatnie strony to sie załamałam haha ciąża przez spodnie? och matko...
-
G****
Okresu można dostać nawet do trzeciego miesiąca ciąży. W sumie to nie okres tylko plamienie implantacyjne tzw. "miesiączka fałszywa". Dużo kobiet nie potrafi rozróżnić jej od normalnego okresu, zazwyczaj jest bardzo skąpa lub jedynie zabarwiony śluz.
Vanilka jak jest "okres" to nie oznacza, że nie ma ciąży.
Ale skoro robiłaś test i wyszedł negatywny to raczej nie jesteś no chyba że zrobiłaś go za wcześnie, dla pewności zrób po prostu drugi test.
Vanilka jak jest "okres" to nie oznacza, że nie ma ciąży.
Ale skoro robiłaś test i wyszedł negatywny to raczej nie jesteś no chyba że zrobiłaś go za wcześnie, dla pewności zrób po prostu drugi test.
-
eRozkosz_pl
- Fajna Kobietka
Zgadza się,to nie okres tylko plamienie o którym wspominasz,jednak mimo wszystko też kwestia tego czy masz dodatkowe objawy jak ból piersi,gorsze samopoczucie itd. Zawsze możesz iść przecież do lekarza wykonać badania lub kupić test ciążowy i będziesz miała 100% pewności.
-
Patuska_919
- Jestem tu nowa :)
Co sie dzieje
dziewczyny po co wy do cholery jasnej uprawiacie seks skoro nie macie zielonego pojecia jak dochodzi do zapłodnienia.. Nie dziwie sie wcale ze po ulicach chodza 13 latki z brzuchami skoro jestescie tak wyedukowane na te tematy..
Ostatnio w tvn style pewna madra babka opowiadala jak to dziewczyny robia sobie płukanki z domestosu albo coca-coli ?
Bzykac to kazdy potrafi ale poczytaac na temat antykoncepcji juz nie bardzo
Gdybyscie sie zabezpieczaly prawidlowo nie mialybyscie obaw i nie zadawalybyscie glupich pytan czy moge byc w ciazy
Racja to forum jest od tego skoro nie macie z Kim na te tematy porozmawiac to spk
ale Kurcze jak sobie pomysle o parach ktore sie od lat staraja o dziecko a nie moga, a gowniarze po 13 lat wypisuja takie rzeczy to jestem w szoku
Powodzenia dziewczyny
bo tak czytam wasze posty skoro wy po pierwszym razie boicie czy mozecie byc w ciazy to jak sobie wyobrazacie dalsze wspolzycia ? 
Ostatnio w tvn style pewna madra babka opowiadala jak to dziewczyny robia sobie płukanki z domestosu albo coca-coli ?
Bzykac to kazdy potrafi ale poczytaac na temat antykoncepcji juz nie bardzo
Gdybyscie sie zabezpieczaly prawidlowo nie mialybyscie obaw i nie zadawalybyscie glupich pytan czy moge byc w ciazy
Powodzenia dziewczyny
-
waaysofexistence
witajcie dziewczyny!
Z chłopakiem kochamy się zawsze z zabezpieczeniem, ostatnio kochaliśmy się kilka dni przed moimi dniami plodnymi (przynajmniej tak mi się wydaje), nawet się zdziwiliśmy, bo po stosunku wyleciał ze mnie biały płyn, ale chłopak sprawdził i gumka była cała. Ostatnio podbrzusze bolało mnie tak jak przed okresem, piersi tak samo. Dziś zobaczyłam małą czerwoną plamkę na wkładce, myślałam, że to już miesiaczka, ale teraz nic nie ma, mimo, ze brzuch nadal boli, a zawsze pierwszy i drugi dzień są obfite. Czy to moze być plamienie implantacyjne? Czy możliwe, żebym była w ciąży? Proszę o odpowiedzi!
Z chłopakiem kochamy się zawsze z zabezpieczeniem, ostatnio kochaliśmy się kilka dni przed moimi dniami plodnymi (przynajmniej tak mi się wydaje), nawet się zdziwiliśmy, bo po stosunku wyleciał ze mnie biały płyn, ale chłopak sprawdził i gumka była cała. Ostatnio podbrzusze bolało mnie tak jak przed okresem, piersi tak samo. Dziś zobaczyłam małą czerwoną plamkę na wkładce, myślałam, że to już miesiaczka, ale teraz nic nie ma, mimo, ze brzuch nadal boli, a zawsze pierwszy i drugi dzień są obfite. Czy to moze być plamienie implantacyjne? Czy możliwe, żebym była w ciąży? Proszę o odpowiedzi!
-
G****
Ciężko jest określić czy to plamienie implantacyjne, mogło to również być plamienie owulacyjne. Najprościej będzie jak zrobisz test ciążowy i wtedy się wszystko wyjaśni.
-
besilentbitch
Ostatnio spałam u chłopaka, nie uprawialiśmy sexu ale rano strzepałam mu ręką nie wiem czy doszedł bo po jakiejś minucie mi się ręka zmęczyła, miałam ją jakby lepką, nie wiem co to było, po jakimś czasie, prawdę mówiąc nie mogę powiedzieć jakim bo nie pamiętam poszłam do domu i dotknęłam się tam tą ręką czy jest jakaś możliwość zajścia? Ręki już chyba lepkiej nie miałam ale zanim się dotknęłam to jej nie myłam. Mogę być w ciaży minął dopiero tydzień a ja już mam schize.
To pytanie jest dla żartów czy tak na powaznie 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Też się zastanawiam, ale chyba jednak na poważnie XD
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Ja już napisałam w jej pierwszym temacie, że nie skomentuję...
No cóż.. tak to jest jak w zabawy dla dorosłych, zaczynają się bawić dzieci
No cóż.. tak to jest jak w zabawy dla dorosłych, zaczynają się bawić dzieci
-
eRozkosz_pl
- Fajna Kobietka
Dokładnie,do wszystkiego trzeba dojrzeć w tym także do racjonalnego myślenia i odpowiedzialności za swoje czyny:) Mam nadzieję,że Twoje wątpliwości odnośnie ciąży zostały już rozwiane.
witam,
mam problem jakieś 3-4 miesiączki spóźniały mi
się 3-4 dni i to nie były normalne opwite
mięsiączki tylko płomienia lekko rozmowę które
trwały góra 5 dni, opócz tego ciągle tak dziwnie
mnie pobolewa brzuch ciągle i mam takie jak by
mdłości. dzisiaj już dostałam normalnej
miesączki i to bardzo bojącej a wręcz bardzo
mnie tak jak by pieczę jajnik i dretwieje mi mogą
ostatnio się kochałam ze swoim chłopakiem w
dzień plodny i w dzień owolacji robiłam test jakiś
miesiąc temu ale był negatywny a ostatni
stosunek był 14września dodam że pierwszy raz
w życiu bolą mnie sutki codziennie boli mnie
głowa i mam zawroty czy to ciąża? pomocy
mam problem jakieś 3-4 miesiączki spóźniały mi
się 3-4 dni i to nie były normalne opwite
mięsiączki tylko płomienia lekko rozmowę które
trwały góra 5 dni, opócz tego ciągle tak dziwnie
mnie pobolewa brzuch ciągle i mam takie jak by
mdłości. dzisiaj już dostałam normalnej
miesączki i to bardzo bojącej a wręcz bardzo
mnie tak jak by pieczę jajnik i dretwieje mi mogą
ostatnio się kochałam ze swoim chłopakiem w
dzień plodny i w dzień owolacji robiłam test jakiś
miesiąc temu ale był negatywny a ostatni
stosunek był 14września dodam że pierwszy raz
w życiu bolą mnie sutki codziennie boli mnie
głowa i mam zawroty czy to ciąża? pomocy
- redorange666
- Samiec
Z racji tego że drętwieje Ci noga to powinnaś się spodziewać ciąży wielorakiej. Dodatkowo ból sutków oznacza że ciało przygotowywuje się do cięższej pracy w tym przypadku do karmienia wielu dzieci...i to na raz...
Ciąża murowana... ale i tak upewnił bym się robiąć test.
A było zastosować gumeczki i nie było by problemu... ale to teraz musztarda po obiedzie.
A okres może Ci się utrzymywać do 3 miesiąca ciąży... i to bardzo regularny...
Ciąża murowana... ale i tak upewnił bym się robiąć test.
A było zastosować gumeczki i nie było by problemu... ale to teraz musztarda po obiedzie.
A okres może Ci się utrzymywać do 3 miesiąca ciąży... i to bardzo regularny...
Redo , litosci .
Dziewczyna w totalnym stresie i szalonym strachu a Ty tak dokladasz miedzy oczka?
A co najgorsze , ze Ty masz racje.
Dziewczyna w totalnym stresie i szalonym strachu a Ty tak dokladasz miedzy oczka?
A co najgorsze , ze Ty masz racje.
- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
A ja mam wrażenie, że takie posty są po to, żeby ludzi denerwować. Zaloguje się taka nieznajoma... jej pierwszym postem jest to to coś u góry i ślad po niej zaginie. A my się nakręcamy. 
A wiesz Olcia , ze taka mysl przyszla mi tez do glowy?
To taki rodzaj prowokacji.
To taki rodzaj prowokacji.
- Melania Si
- Miła Kobietka
A tak w ogóle post tej dziewczyny został tu skopiowany z forum ginekologicznego
Oczywiście wiadomość jest jej autorstwa, ale widać, że dziewczyna jest bardzo zdesperowana, bo szuka informacji w całym Internecie. Więc można by trochę mniej ostro i ironicznie udzielać jej tej "pomocy"
Ciekawe, czy tu się jeszcze pojawi.
Dum spiro, spero...
- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
Jeśli byłaby tak bardzo zdesperowana jak piszesz to już dawno by się tu zjawiła....