Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
może po drodze jednak coś wypadnie 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
babskasprawa
- Jestem tu nowa :)
trochę spam no ale muszę się podzielić szczęśliwą wiadomością- zgodnie z terminem pojawił się okres.
powiem krótko- hip hip hurra! 
Kayira,dzięki
))
Lili, powiem że Cię rozumiem, są chwile kiedy sama bym już chciała 
ale jest jeszcze za wcześnie
ale jest jeszcze za wcześnie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
@babskasprawa mówiłam Ci;-)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Witam:)
Czy jest możliwość zajścia w ciążę, jeśli mój chłopak w nocy onanizował się, a dziś rano uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia, tyle, że we mnie nie skończył. Czy plemniki mogły tak długo przetrwać? Dodam, że mam dni plodne...
Nie wiem czy od razu biec do ginekologa po tabletke "po", czy jednak uspokoić się i na spokojnie pójść po jakimś czasie?
Czy jest możliwość zajścia w ciążę, jeśli mój chłopak w nocy onanizował się, a dziś rano uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia, tyle, że we mnie nie skończył. Czy plemniki mogły tak długo przetrwać? Dodam, że mam dni plodne...
Nie wiem czy od razu biec do ginekologa po tabletke "po", czy jednak uspokoić się i na spokojnie pójść po jakimś czasie?
Kochana, przecież możesz wyczytać na googlach o plemnikach bardzo dużo, tutaj masz przykład:
`Czas życia plemników jest ograniczony i zależy przede wszystkim od ilości fruktozy w nasieniu oraz od temperatury środowiska.Najintensywniejszą ruchliwość wykazują one w otoczeniu o temp.37 stopni, utrzymuje się ona jednak tylko 10 do 12 godzin. Odsetek plemników poruszających się ruchem postępowym spada szybko w ciągu kilku pierwszych godzin, ale dopiero po 24 godzinach nie porusza się 'in vitro' już żaden plemnik. W ustroju kobiety, w sprzyjajacych warunkach dróg płciowych pojedyńcze plemniki potrafią przeżyć nawet do 72 godzin. Tak więc nawet kiedy wytrysk nastapił na zewnątrz, ale doszło do przeniesienia części spermy na dłoniach, bieliźnie czy samym członku na wargi sromowe lub do pochwy, istnieje wówczas, co prawda niewielkie, ryzyko zapłodnienia. Im czas, który upłynął od wytrysku jest krótszy, tym ryzyko zdecydowanie wyższe.
Ja osobiście uważam, że nie ma strachu, ale lepiej być pewnym na 100%
`Czas życia plemników jest ograniczony i zależy przede wszystkim od ilości fruktozy w nasieniu oraz od temperatury środowiska.Najintensywniejszą ruchliwość wykazują one w otoczeniu o temp.37 stopni, utrzymuje się ona jednak tylko 10 do 12 godzin. Odsetek plemników poruszających się ruchem postępowym spada szybko w ciągu kilku pierwszych godzin, ale dopiero po 24 godzinach nie porusza się 'in vitro' już żaden plemnik. W ustroju kobiety, w sprzyjajacych warunkach dróg płciowych pojedyńcze plemniki potrafią przeżyć nawet do 72 godzin. Tak więc nawet kiedy wytrysk nastapił na zewnątrz, ale doszło do przeniesienia części spermy na dłoniach, bieliźnie czy samym członku na wargi sromowe lub do pochwy, istnieje wówczas, co prawda niewielkie, ryzyko zapłodnienia. Im czas, który upłynął od wytrysku jest krótszy, tym ryzyko zdecydowanie wyższe.
Ja osobiście uważam, że nie ma strachu, ale lepiej być pewnym na 100%
- Serduszko27
- Miła Kobietka
kofola pisze:Witam:)
najpierw zastanow się przed co robisz a nie teraz gdybasz czy jesteś w ciaży czy nie.Masz obawy to się tego nie robi albo stosuje 100% atykoncepcje.Ja a miejscu tych wszystkich ginekologów usunelabym z rynku te wszystkie tabletki po , ponieważ moim zdaniem trzeba być konsekwentnym w zyciu.
Serduszko27 nie ma póki co na rynku 100% antykoncepcji;-)
-
zagubiona22
witam! siedze tu i ubolewam, mam ochote nawalic sobie po twarzy.. otoz dzisiaj rano za bardzo poniosly mnie emocje, MNIE kiedy ja ZAWSZE chamuje sytuacje... no i kochalismy sie z chlopakiem, tzn wygladalo to tak ze kilka razy - koniec - kilka razy - koniec - kilka razy - koniec. okres mialam 23 kwietnia a skonczyl mi sie 30. teraz powinnam dostac okres 23 maja, za 3 dni.. i tutaj moje pytanie!
1. czy jesli on NIE mial wytrysku, a ja mialam prawdopodobnie dni NIEplodne(bo plodne sa mniej wiecej w polowie cyklu a to 3 dni przed miesiaczka...) to czy jest mozliwosc zajscia w ciaze? tzn jest duze ryzyko?
2. czy jesli mam nieregularne miesiaczki - osttania spozniala mi sie 35 dni z powodu escapelle - mimo gumki moglo cos byc, wiec wolalam dmuchac na zimne. to czy to moglo wplynac jakos na dni plodne? czy mogly przesunac sie do konca cyklu???
3. czytalam ze plemnik zagniezdza sie nawet do 7 dni, wiec jesli robilismy to dzis.. a za 3 dni mam miec okres i jesli ten okres dostane to czy jest mozliwosc na ciaze?
czy jednak jesli by bylo zagniezdzenie to automatycznie usuneloby mi to okres ktory mam miec za 3 dni??
4. jaka jest szansa zajscia w ciaze w dni nieplodne?
PROSZE BARDZO O POMOC, umieram ze strachu.....
wiem ze jestem glupia, ale tabletki mialam zamiar zaczac brac 23, ze wzgledu na problemy zdrowotne
1. czy jesli on NIE mial wytrysku, a ja mialam prawdopodobnie dni NIEplodne(bo plodne sa mniej wiecej w polowie cyklu a to 3 dni przed miesiaczka...) to czy jest mozliwosc zajscia w ciaze? tzn jest duze ryzyko?
2. czy jesli mam nieregularne miesiaczki - osttania spozniala mi sie 35 dni z powodu escapelle - mimo gumki moglo cos byc, wiec wolalam dmuchac na zimne. to czy to moglo wplynac jakos na dni plodne? czy mogly przesunac sie do konca cyklu???
3. czytalam ze plemnik zagniezdza sie nawet do 7 dni, wiec jesli robilismy to dzis.. a za 3 dni mam miec okres i jesli ten okres dostane to czy jest mozliwosc na ciaze?
czy jednak jesli by bylo zagniezdzenie to automatycznie usuneloby mi to okres ktory mam miec za 3 dni??
4. jaka jest szansa zajscia w ciaze w dni nieplodne?
PROSZE BARDZO O POMOC, umieram ze strachu.....
wiem ze jestem glupia, ale tabletki mialam zamiar zaczac brac 23, ze wzgledu na problemy zdrowotne
hamuje* 
1. Nie ma możliwości i ryzyko nie istnieje.
2. Różne czynniki wpływają na przesuwanie się cyklu. Więc to również mogło mieć wpływ.
3. Zagnieżdża się kiedy ma ku temu odpowiednie warunki. Jeśli miałaś dni niepłodne to się nie zagnieździ. Wtedy panuje inna temperatura w drogach rodnych. Zależy to też od rodzaju śluzu. Jeśli jakiś plemnik dotrze do jajeczka no to "usunie" Ci okres, bo zostaniesz zapłodniona. Chociaż nie każda kobieta traci okres podczas ciąży, więc nie warto się tym sugerować, każdy organizm jest inny.
4. Jaka sama nazwa wskazuje - dni NIEPŁODNE. Wniosek? Nie ma możliwości zajścia w ciążę.
1. Nie ma możliwości i ryzyko nie istnieje.
2. Różne czynniki wpływają na przesuwanie się cyklu. Więc to również mogło mieć wpływ.
3. Zagnieżdża się kiedy ma ku temu odpowiednie warunki. Jeśli miałaś dni niepłodne to się nie zagnieździ. Wtedy panuje inna temperatura w drogach rodnych. Zależy to też od rodzaju śluzu. Jeśli jakiś plemnik dotrze do jajeczka no to "usunie" Ci okres, bo zostaniesz zapłodniona. Chociaż nie każda kobieta traci okres podczas ciąży, więc nie warto się tym sugerować, każdy organizm jest inny.
4. Jaka sama nazwa wskazuje - dni NIEPŁODNE. Wniosek? Nie ma możliwości zajścia w ciążę.
-
zagubiona22
Dziekuje bardzo za konkretna odpowiedz!! 
czyli nawet 3 dni przed okresem moze 'usunac' miesiaczke?
tak mi sie wydaje ze to dni nieplodne.
ostatni cykl wygladal tak:
okres: 28 lutego - 6 marca sie skonczyl
8 marca bylam zmuszona wziac escapelle
okres dostalam 23 kwietnia - skonczyl mi sie 30-31
teraz z obliczen wychodzi ze powinnam miec 23 maja a dni plodne teoretycznie mialam od 2-8 maja - i faktycznie w tym okresie byl sluz rozciagliwy, przezroczysty, a teraz jest tylko bialy.
ale strasznie sie boje bo gdzies wyczytalam ze esca mogla mi opoznic rowniez ta owulacje i okres wcale nie musi przyjsc za 3 dni, a moglam akurat 'szczytowac'... jestem zalamana. co za idiotka ze mnie, w zyciu juz sie to nie powtorzy.
czyli nawet 3 dni przed okresem moze 'usunac' miesiaczke?
tak mi sie wydaje ze to dni nieplodne.
ostatni cykl wygladal tak:
okres: 28 lutego - 6 marca sie skonczyl
8 marca bylam zmuszona wziac escapelle
okres dostalam 23 kwietnia - skonczyl mi sie 30-31
teraz z obliczen wychodzi ze powinnam miec 23 maja a dni plodne teoretycznie mialam od 2-8 maja - i faktycznie w tym okresie byl sluz rozciagliwy, przezroczysty, a teraz jest tylko bialy.
ale strasznie sie boje bo gdzies wyczytalam ze esca mogla mi opoznic rowniez ta owulacje i okres wcale nie musi przyjsc za 3 dni, a moglam akurat 'szczytowac'... jestem zalamana. co za idiotka ze mnie, w zyciu juz sie to nie powtorzy.
Tak, nawet 3 dni przed może "usunąć". Propo Twoich dni płodnych i niepłodnych to wybacz, ale Ty sama powinnaś znać swój cykl i swoje ciało:( Ja Ci nie wyliczę kiedy masz dni niepłodne...
-
zagubiona22
wiem, wiem. ja wyliczylam tylko teraz sie boje ze cos sie moglo poprzestawiac.
ale... jesli to dni nieplodne tak jak mysle to tak jak mowisz powinno byc dobrze.....teraz tylko sie modlic, mysle nad tym zeby wziac esce ale chyba nie mam sily na taka meczarnie znowu, a wytrysku jednak nie bylo..
dziekuje za pomoc:)
ale... jesli to dni nieplodne tak jak mysle to tak jak mowisz powinno byc dobrze.....teraz tylko sie modlic, mysle nad tym zeby wziac esce ale chyba nie mam sily na taka meczarnie znowu, a wytrysku jednak nie bylo..
dziekuje za pomoc:)
Nie martw się na zapas, nie ma za co;-)
-
zagubiona22
staram sie ale nie umiem.. jutro mam miec okres a zadnych objawow brak.. o ja glupia cipa:|
Re: Czy mogę być w ciąży ??
Kochałam sie z moim chlopakiem bez zabezpieczenia i on spuścił się we mnie w srodku ale czesc jego spermy splynela po mnie na zewnatrz. Czy jest możliwość ze jednak cos zostało w środku? Prosze o pomoc
"Przyszłość należy do tych,
którzy wierzą w piękno swoich marzeń".
którzy wierzą w piękno swoich marzeń".
- ewciakanzas
- Miła Kobietka
Re: Czy mogę być w ciąży ??
miskax1 oczywiście, że trochę nasienia zostało w środku, nawet możliwe, że mogłaś zajść w ciąże ale to tylko zależy od twoich dni płodnych i czy się zabezpieczasz czy nie?miskax1 pisze:Kochałam sie z moim chlopakiem bez zabezpieczenia i on spuścił się we mnie w srodku ale czesc jego spermy splynela po mnie na zewnatrz. Czy jest możliwość ze jednak cos zostało w środku? Prosze o pomoc
"Miłość rodzi się w spojrzeniu, ale dojrzewa w uśmiechu, tym uśmiechu, którym porozumiewacie się bez słów, a który oboje tak dobrze rozumiecie,
który mówi: jestem tu z tobą ... i zawsze będę..." ;**
-
babskasprawa
Ja mam z kolei inne pytanie, bo znów schizuję... Chciałabym wiedzieć czym może być wywołany ból nerek i lewego jajnika? Od dwóch dni te plecy nie dają mi spokoju, głównie lewa strona. Dziś doszedł ten bok, takie kłucie. Okres skończył mi się kilka dni temu, ale kto czytał wcześniej moje posty ten wie, że miałam "niepewną" sytuację z moim chłopakiem. Jednak ten okres przekreślił wszystkie moje obawy i nawet nie robiłam testu. Dopóki teraz nie pojawił się ten ból, który dosłownie odbiera mi już siły. Pomocy :/
ewciakanzas przecież wyraźnie napisała, że się kochała bez zabezpieczenia
babskasprawa pojawienie się okresu niezawsze oznacza brak ciąży. Niektóre kobiety mają okres podczas ciąży, więc ja bym polecała jednak zrobienie tego testu. A propo tego bólu to najlepiej byłoby wybrać się do lekarza:/
babskasprawa pojawienie się okresu niezawsze oznacza brak ciąży. Niektóre kobiety mają okres podczas ciąży, więc ja bym polecała jednak zrobienie tego testu. A propo tego bólu to najlepiej byłoby wybrać się do lekarza:/
- ewciakanzas
- Miła Kobietka
Adidasowa no rzeczywiście nie doczytałam za bardzo rozkojarzona jestem
A co do twojego postu to się z nim zgadzam, że nawet mając okres można być w ciąży, moja znajoma miała do 3 miesiąca i jak poszła do gin to dostała opier... dlaczego tak późno się zgłosiła.
Jak najszybciej do lekarza leć! Nie ma co zwlekać, aż ból ustąpi.
A co do twojego postu to się z nim zgadzam, że nawet mając okres można być w ciąży, moja znajoma miała do 3 miesiąca i jak poszła do gin to dostała opier... dlaczego tak późno się zgłosiła.
Jak najszybciej do lekarza leć! Nie ma co zwlekać, aż ból ustąpi.
"Miłość rodzi się w spojrzeniu, ale dojrzewa w uśmiechu, tym uśmiechu, którym porozumiewacie się bez słów, a który oboje tak dobrze rozumiecie,
który mówi: jestem tu z tobą ... i zawsze będę..." ;**
Hehe, ludzka sprawa, nic się nie stało;-)
Opier... od ginekologa dostała pewnie dlatego, że to właśnie 3 pierwsze miesiące ciąży są najważniejsze;-)
Opier... od ginekologa dostała pewnie dlatego, że to właśnie 3 pierwsze miesiące ciąży są najważniejsze;-)
-
zagubiona22
jezu pomocy!! jak wspominalam na poprzedniej stronie jutro powinnam dostac okres. seks uprawialam 2 dni temu, wydawalo mi sie ze byly to dni nieplodne bo sluz byl bialy, a wczesniej mialam juz ciagnacy, przezroczysty. do tej pory caly czas byl bialy i generalnie bylo go malo, dzis i wczoraj prawie w ogole. lecz teraz wracam z lazienki, mialam bardzo ciagnacy sie i lepiacy bialy sluz!!! jezu....co to moze byc, czy to dni plodne?.......
-
babskasprawa
adidasowa- ale czy ten ból mógłby cokolwiek "sugerować"? Dodam, że miałam tą sytuację dwa tygodnie temu..
witam ...miesiączke miałam 12 kwietnia trwała 7 dni natomiast od 28kwietnia do 2 maja miałam plamienie i miesiączki brak.....kiedy powinnam sięgnąć po test??