Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Re: Ból jajników przyczyną ciąży?

Post autor: mamajulci »

A moze tak tescik z apteki, tylko 6 zł i problem z głowy:)
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Re: Czy to ciąża ?

Post autor: mamajulci »

A test ciazowy kosztuje tylko 6 zł. Moge zafundowac:)
Awatar użytkownika
desire92
Jestem tu nowa :)

Re: Czy to ciąża ?

Post autor: desire92 »

mamajulci pisze:A test ciazowy kosztuje tylko 6 zł. Moge zafundowac:)
Nie dziękuje mam ;)
dzo

Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Post autor: dzo »

desire92 najpierw użyj opcji "szukaj" a potem zakładaj nowy temat ;)

łączę tematy
lover3

Dziwna sprawa

Post autor: lover3 »

Zażywam tabletki antykoncepcyjne i w drugi dzień po zakończeniu blistra doszło do stosunku z moim partnerem. Wiem, że przez siedem dni przerwy również jestem *chroniona* ale moja miesiączka wyglądała dosyć inaczej niż zawsze, było to tylko plamienie i trwało to cztery dni. zazwyczaj moja miesiączka jest obfita i trwa około tygodnia. Czy powinnam się tym tak bardzo przejmować, że pomimo tabletek mogło dojść do zapłodnienia? Może miał ktoś podobny problem ?
eniena

Post autor: eniena »

Witam.
Mam pytanie odnośnie ciąży.
Od pół roku przyjmuję tabletki YAZ i niestety zdarzyło mi się tak, że zapomniałam dówch tabletek w trzecim tygodniu ( numer 19, 20) i stąd moje pytanie, czy jest możliwość zajścia w ciąże, jak tak to jaka?
monia83
Miła Kobietka

Post autor: monia83 »

napewno nie jestes w ciazy, głowa do gory:) jakby okresu nie bylo jeszcze kilka dni, to zrob sobie test, to tylko 10 złł:)
pozycje miłosne
Awatar użytkownika
desire92

Post autor: desire92 »

Moje cykle sa nie regularne i trwają od 30-32 dni. Mogę zrobic test 29 dnia ? Wyjdzie wiarygodny czy nie ? Piersi zaczel mnie bolec jakos 5 dni od stosunku i sa twarde i czule na dotyk i wydaje mi sie ze sa troszke wieksze. Bolalo mnie tez podbrzusze ale nie mocno co mi sie nigdy nie zdarzalo przed okresem. Czy to moze byc ciaza ?
dorisostra

Post autor: dorisostra »

ona18 pisze:Witam wszystkich, mam takie pytanie..
Jakieś 4 dni temu po raz pierwszy kochałam się.
Czy jest możliwość zajścia w ciążę, podczas gdy partner wchodzi we mnie bez zabezpieczenia,kochamy się tak, natomiast gdy on dochodzi wkłada prezerwatywę?

Proszę o jakieś opinie ;/

Wiesz co ja od roku ponad roku biore tabletki anty i moj facet tak czy siak sie nie spuszcza we mnie wyciaga za wczasu wiec mam pewnosc ze nie jestem w ciazy
dorisostra

Re: Dziwna sprawa

Post autor: dorisostra »

lover3 pisze:Zażywam tabletki antykoncepcyjne i w drugi dzień po zakończeniu blistra doszło do stosunku z moim partnerem. Wiem, że przez siedem dni przerwy również jestem *chroniona* ale moja miesiączka wyglądała dosyć inaczej niż zawsze, było to tylko plamienie i trwało to cztery dni. zazwyczaj moja miesiączka jest obfita i trwa około tygodnia. Czy powinnam się tym tak bardzo przejmować, że pomimo tabletek mogło dojść do zapłodnienia? Może miał ktoś podobny problem ?

i jak sytuacja wyglada?
lover3

Re: Dziwna sprawa

dorisostra pisze:
lover3 pisze:Zażywam tabletki antykoncepcyjne i w drugi dzień po zakończeniu blistra doszło do stosunku z moim partnerem. Wiem, że przez siedem dni przerwy również jestem *chroniona* ale moja miesiączka wyglądała dosyć inaczej niż zawsze, było to tylko plamienie i trwało to cztery dni. zazwyczaj moja miesiączka jest obfita i trwa około tygodnia. Czy powinnam się tym tak bardzo przejmować, że pomimo tabletek mogło dojść do zapłodnienia? Może miał ktoś podobny problem ?

i jak sytuacja wyglada?

Teścik zrobiony i wyszedł negatywnie, czyli pozytywnie jak dla mnie :) :happy
Jednak w najbliższym czasie udam się do mojej ginekolog, bo ta miesiączka nie podobała mi się. Pewnie nawrzeszczy na mnie, że zrobiłam wcześniej przerwę w antykoncepcji i znowu zaczęłam po dwoch miesiącach :angrywife i pewnie dlatego miałam taki dziwny okres.
Poza tym, nie wiem czy dobrze zacytowałam. :)
monia83
Miła Kobietka

i po strachu :)
pozycje miłosne
lover3

Teraz to tylko strach przed p. ginekolog :|. Będzie głośno krzyczeć!!! Ale tak to już jest, że nie ma nawet wyrozumiałego lekarza w mojej okolicy...
dzo

lover3 pisze:Teraz to tylko strach przed p. ginekolog :|. Będzie głośno krzyczeć!!! Ale tak to już jest, że nie ma nawet wyrozumiałego lekarza w mojej okolicy...
pani ginekolog na Ciebie krzyczy ?? :shock:
monia83
Miła Kobietka

no jak wrazliwa pani doktor to czasem tak sie trafi;)
pozycje miłosne
lover3

dzo pisze:
lover3 pisze:Teraz to tylko strach przed p. ginekolog :|. Będzie głośno krzyczeć!!! Ale tak to już jest, że nie ma nawet wyrozumiałego lekarza w mojej okolicy...
pani ginekolog na Ciebie krzyczy ?? :shock:
Tak, zdarza się.Nawet na pierwszej wizycie u niej!W ogóle, podejście lekarzy do takich spraw powinno być inne(moim zdaniem). Pamiętam, miałam problem, robiły mi się często stany zapalne, mimo że byłam dziewicą itd. nie zdążyłam wejść do gabinetu a lekarz:
*Co w ciąży, siadaj na fotel* Ja podziękowałam i wyszłam. Ale to chyba nie na temat i powinno być gdzieś indziej. Pozdrawiam:):*
dzo

ja bym sobie na to nie pozwoliła ;)

i na pewno zmieniłabym lekarz na normalnego i z kulturą ;)
Asia_K

Dziwny przypadek

Post autor: Asia_K »

Witam. Mam pytanie do forumowiczów. Ale najpierw opis sytuacji.
Mam 19 lat. Ostatnio przydarzyło mi się coś dziwnego i bardzo niepokojącego. W niedziele poczułam, jakby coś w okolicy prawego jajnika pękło mi. Był to taki mocny, chwilowy ból, że aż krzyknęłam. Po chwili minął, lecz wieczorem zaczęło pobolewać. Okres skończył mi się tydzień wcześniej, więc byłam zaskoczona, widząc śluz z krwią na bieliźnie. Chciałam przeczekać, ale to już 5 dni. Pomyślałam, że jestem w ciąży, ale wynik testu negatywny. Nie jest to obfite krwawienie. Jutro zapisuję się do ginekologa, lecz najpierw chciałam zasięgnąć porady. Co to może być? Może któraś z Pań też tak miała?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
reffina

Post autor: reffina »

Asia, ja nie pomogę, ale mam nadzieję, że byłaś u lekarza i że wszystko jest w porządku :kiss2
Awatar użytkownika
GorzkaPomarancza

Post autor: GorzkaPomarancza »

Hej :) Jestem tu nowa i mam problem. Spóźnia mi się okres, miałam rzekomo dostać 10. Bóle lekkie miałam, ale okresu brak. Poprzedni okres się spóźnił ok 3 dni, ale był. Dodam, że nie uprawiałam z chłopakiem seksu przez ok. 2miesiące, robiłam potem testy i zawsze wychodziła jedna kreska. Zawsze miałam regularnie, co do dnia, a teraz jak nie uprawiałam seksu to takie "cyrki". Nie wiem co jest grane. Może jestem chora? Nie wiem czy kupić test i go zrobić. Mam "pietra" i nie wiem co myśleć. Chłopak mnie pociesza, ale dla mnie to za mało. Chcę mieć ten okres.Bardzo proszę o jakąś poradę i z góry dziękuję za pomoc :):)
Andrzejek :*:*:* od 18.11.2011. Kocham Cię Tygrysku Kochany :*:*:*:*:*
Awatar użytkownika
GorzkaPomarancza

Post autor: GorzkaPomarancza »

No i "wykrakałam". Brzuch mocniej bolał i dostałam okres :) Fakt, brzuch teraz boli, ale jednak. Natomiast martwi mnie fakt, że miesiączka zaczyna mi się później niż dotychczas. Jedyne co przychodzi mi do głowy to fakt, że nie uprawiałam długo seksu z moim partnerem i to może być powód ( w pewnym sensie).
Andrzejek :*:*:* od 18.11.2011. Kocham Cię Tygrysku Kochany :*:*:*:*:*
Ceila

Post autor: Ceila »

Witam. mam pewne pytanie, a raczej problem. A mianowicie. 2 tygodnie temu współżyłam z moim chłopakiem. Miałam dni płodne, ale była prezertwatywa w dodatku nie doszło nawet do wytrysku. Oczywiście na poczatku było zero stresu z tego powodu, a teraz 4 dzień spóźnia mi się okres. Chodzę jak na szpilkach, a to że mam naturę histeryczki dodtkowo nie pomaga. Przez te dwa tygodnie miałm sporo problemów zdrowotnych. miałam podejrzenie zapalenia wyrostka, później w badaniach moczu wyszło, że to zapalenie pęcherza i coś z nerkami (miałam bardzo dużo flory bakteryjnej). Dodatkowy stres, brałam antybiotyki i pełno innych tabletek. I tak sobie teraz od 4 dni histeryzuję, bo okresu nie ma.. pomóżcie.. myślicie, że jest prawdopodobieństwo ciąży..? czy to stres i choroby są powodem spóźnienia..?
i jeszcze od 2 dni mam bóle w podbrzuszu i częste parcie na pęcherz.
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

cztery dni to nie tak długo.Też od czasu do czasu mi się spóznia i nie ma w tym nic dziwnego.A skoro piszesz że miałaś stresy i dodatkowo brałaś leki to myślę że to właśnie jest powód. Nie ma co panikować,tym bardziej że podczas stosunku nie doszło do wytrysku więc trochę luzu i problem zapewne sam się rozwiąże.Pozdrawiam
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Arturowa :)
Miła Kobietka

Post autor: Arturowa :) »

Niby małe szanse ale jednak są, więc ja raczej wolę się zabezpieczać. Lepiej uważać ;) :baby
" Nie nazywaj moich marzeń szaleństwem
jeśli sam, oprócz szarej rzeczywistości
nie masz nic więcej. "
mona195

Post autor: mona195 »

Nie masz się co stresować.Na pewno niebawem dostaniesz okres. Zrób test żeby się nie denerwować :)
www.strona.autoprestige.com.pl
ODPOWIEDZ