Zdziwiona byłam w ogóle, że takie tabletki się zamawia i że są dopiero robione przez farmaceutów, dziwne trochę...
Tabletki dopochwowe
-
sun979
Tabletki dopochwowe
Ostatnio jak byłam u ginekologa to stwierdził u mnie za gęste upławy i lekkie zapalenie. Przepisał mi tabletki dopochwowe, które biorę od 2 dni. Zastanawiam się, czy w Walentynki mogę zrobić sobie przerwę, żeby kochać się z moim facetem
jak myślicie? Czy któraś z Was brała może już takie tabletki?
Zdziwiona byłam w ogóle, że takie tabletki się zamawia i że są dopiero robione przez farmaceutów, dziwne trochę...
- ewciakanzas
- Miła Kobietka
Re: Tabletki dopochwowe
Hej ja miałam taki problem
bardzo nie przyjemna sytuacja i także miałam je zamawiane przez aptekę i odebrałam 2 dni później, i wiele innych leków
Ale radzę nie przerywać tych tabletek i nie współżyć, musisz je aplikować do końca czy chcesz czy nie bo te upławy i swędzenie powrócą a najgorsze jest to że partner także może się tym zarazić 
"Miłość rodzi się w spojrzeniu, ale dojrzewa w uśmiechu, tym uśmiechu, którym porozumiewacie się bez słów, a który oboje tak dobrze rozumiecie,
który mówi: jestem tu z tobą ... i zawsze będę..." ;**
-
paula
też miałam takie globulki dopochwowe. Radzę po 1. nie przerywać. A po 2. jeśli nawet stosujesz tabl antykoncepcyjne, to po całej kuracji przez jakiś tydzień stosujcie prezerwatywę dla pewności. Tak przynajmniej ja zostałam poinformowana.
-
sun979
Ale ja w ogóle nie odczuwam tego zapalenia. Nie mam grzybicy, a upławy wydawały mi się takie normalne. Od razu też nie brałam tych tabletek, bo niż znalazłam aptekę, która to zrealizuje to minęły chyba 3 dni. Wizytę u lekarza mam znowu 22 lutego i nie zużyje i tak wszystkich tabletek przez to, że na nie tak czekałam. Tabletek antykoncepcyjnych nie używam.
Hmmm... Ona sama mi mówiła, że w ostatnim tygodniu przed wizytą wsiąść już tylko 2 tabletki to chyba jak raz nie wezmę pod rząd tabletki to chyba się nic nie stanie? Co Wy na to.
My z facetem jak się widzimy raz w tygodniu to jest dobrze. Długo nie byliśmy razem i będzie mu strasznie ciężko się nie kochać. :/ A z nimi to czasem jak z dziećmi. Nie da się wytłumaczyć.
Lekarz nic mi nie mówił, że nie mogę współżyć i teraz nie wiem. Mogłam zapytać, a zapomniałam. Mam to brać na noc. To jak się będziemy w dzień kochać to coś się stanie?
Hmmm... Ona sama mi mówiła, że w ostatnim tygodniu przed wizytą wsiąść już tylko 2 tabletki to chyba jak raz nie wezmę pod rząd tabletki to chyba się nic nie stanie? Co Wy na to.
My z facetem jak się widzimy raz w tygodniu to jest dobrze. Długo nie byliśmy razem i będzie mu strasznie ciężko się nie kochać. :/ A z nimi to czasem jak z dziećmi. Nie da się wytłumaczyć.
Lekarz nic mi nie mówił, że nie mogę współżyć i teraz nie wiem. Mogłam zapytać, a zapomniałam. Mam to brać na noc. To jak się będziemy w dzień kochać to coś się stanie?
-
paula
ja pamiętam że akurat takie zastrzeżenie dostałam że LEPIEJ jak już musimy to użyć gumki. Ale jeśli zawsze używacie prezerwatywy to nie powinno być problemu 
Wydaje mi się że jeśli rzeczywiście nie masz jakichś większych objawów negatywnych to mogłabyś je zakończyć.
ja zazwyczaj nie biorę całej dawki jakichkolwiek leków
wiem że powinno się brać całą serię ale jakoś jak mi przechodzi to tracę jakby mobilizację do tego by je zażywać 
Wydaje mi się że jeśli rzeczywiście nie masz jakichś większych objawów negatywnych to mogłabyś je zakończyć.
ja zazwyczaj nie biorę całej dawki jakichkolwiek leków
-
sun979
paula.x111 pisze:ja pamiętam że akurat takie zastrzeżenie dostałam że LEPIEJ jak już musimy to użyć gumki. Ale jeśli zawsze używacie prezerwatywy to nie powinno być problemu
ja zazwyczaj nie biorę całej dawki jakichkolwiek lekówwiem że powinno się brać całą serię ale jakoś jak mi przechodzi to tracę jakby mobilizację do tego by je zażywać
Mam tak samo