Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Post autor: hurri »

sabina, ale my nie jesteśmy wróżki semiry, :roll:
po to są dostępne testy ciazowe w każdej aptece a nawet w drogeriach, żeby ew. sprawdzić ... :roll:

pytanie - czy jestem w ciąży jakoś nie pasuje dorosłej osobie, która współżyje z partnerem ... :roll:
Bibia
Fajna Kobietka

Post autor: Bibia »

Czytam komentarze i nie wiem co powiedzieć. Każde współżycie może skończyć się ciążą. Można takie ryzyko zminimalizować stosując odpowiednie środki antykoncepcyjne. Niektóre z nich są bez recepty, po inne trzeba iść do lekarza. Trzeba jednak liczyć się z tym, że seks bez zabezpieczenia prędzej czy później ciążą się skończy.
niewiadoma2106
Jestem tu nowa :)

Post autor: niewiadoma2106 »

Kobietki mam podobny problem ;/ Staramy się z narzeczonym o dziecko doszło do stosunku z wytryskiem po dwóch dniach sytuacja się powtórzyła . Jednak po 5 dniach dostałam okres :( czy to wyklucza moja ciążę czy jednak są jeszcze jakieś szanse na to że będziemy mieli nasza malutka miłość ?
Awatar użytkownika
Yen

Post autor: Yen »

Zdarza się, że kobieta pomimo okresu jest w ciąży. Pierwszy test można już zrobić po 10 dniach od stosunku. Spróbuj wtedy i powtórz w dniu spodziewaj miesiączki.
Powodzenia :)
Daj koniecznie znać :)
Malwinka611

Post autor: Malwinka611 »

Witam. Mam maly problem. W tydzien przed planowana miesiaczka dostalam dziwne plamienie bardzo delikatne po 3 dniach minelo. W nastepnym tygodniu znow sie pojawilo. Normalnej miesiaczki nie mialam. Z czym to moze byc zwiazane? Czy jest to mozliwa ciaza?
Anka2211
Miła Kobietka

Post autor: Anka2211 »

Ciąża jak najbardziej możliwa, ale również może być coś nie tak. Polecam odwiedzić ginekologa.
promenadaslonca

Post autor: promenadaslonca »

Możesz. Głupota nie działa antykoncepcyjnie, niestety.

KOLEZANKO, PROPONUJE LICZYC SIE ZE SLOWAMI
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Jak można być tak aroganckim, żeby osobę która ma problem nazwać głupią? Nóż się w kieszeni otwiera normalnnie ;/

Co do plamień to na pewno nie są normalne jeśli nie stosujesz jakiejś antykoncepcji i warto skonsultować to z lekarzem. Czasami przy pierwszych trzech miesiącach brania lub odstawienia tabletek antykoncepcyjnych takie plamienia moga występować i brak krwawienia również.
michalina90
Fajna Kobietka

Post autor: michalina90 »

Zawsze taka możliwość istnieje, prezerwatywa poza tym chroni nie tylko przed niechcianą ciążą, ale również przed chorobami przenoszonymi drogą płciową.
grywalizacja na http://sanitera.pl
Pletwa Reborn

Post autor: Pletwa Reborn »

Na ile oceniacie skuteczność testów ciążowych procentowo? Bo na stronach podają że dobrze zaplikowane dają około 90% zgodne wyniki, ale komentarze pod tymi artykułami mówią coś troche innego :D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Zazwyczaj warto powtorzyc. Niektorzy mowia ze dobrze z innej firmy.. ale ja osobiscie nie slyszalam by sie mylily...
No chyba ze zrobimy za szybko ;) lub zle..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
jusiaaa1989

Post autor: jusiaaa1989 »

Mam problem i nadzieje, ze pomożecie rozwiać moje wątpliwości. Od ponad miesiaca mam straszne humorki, wszystko mnie denerwuje. Często w ciągu dnia śpię, choć nigdy mi się to wcześniej nie zdarzalo. Boli mnie też często głowa, niedobrze mi często w ciągu dnia-muli mnie strasznie. 

Zaczęło się od mojego ostatniego stosunku z partnerem 1 października. Robiliśmy to bez zabezpieczenia ale ( że tak powiem ) zdążył  wyjąć... na drugi dzień cholernie bolało mnie podbrzusze a okres spóźnił mi się tydzień. Ale dostałam i dostaję od tamtego czasu w porę.  Jeszcze dzis patrzylam w kalendarz i wyszlo ze bylo to ppdczas owulacji. Niepokoją mnie bardzo te zjawiska, które zachodzą u mnie a wcześniej nie miały miejsca t.j. bóle głowy, mdli mnie , słabo mi, senność. 

Czy to mogą być objawy ciąży?  Jeśli tak , to skąd ten okres ? 
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Robilas test ciazowy?
jusiaaa1989

Post autor: jusiaaa1989 »

Jeszcze nie. Ale dziś jadę do całodobowej apteki kupić i zrobię wieczorem i rano . Myślisz , że to może być ciąża?
nataliax33

Mam pytanie - seks przerywany

Post autor: nataliax33 »

Witam, 22.12 uprawiałam seks bez zabezpieczenia z moim partnerem, stosujemy metodę przerywaną. Doszedł ale zdążył wyciągnąć przynajmniej tak nam się wydaje. 25.12 miałam dostać okresu i nie dostałam, następnego dnia znów uprawialiśmy seks. Martwię się, że zajdę w ciąże, postanowiłam, że jak nie dostanę do jutra okresu zrobię test tylko czy jest sens? Potrzebuję porady.. :(
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

jusiaaa1989 pisze:Jeszcze nie. Ale dziś jadę do całodobowej apteki kupić i zrobię wieczorem i rano . Myślisz , że to może być ciąża?
Niby moze byc okres w pierwszych miesiacach... ale... najlepiej wlasnie zrobic test ..

Nataliax ryzyko jest zawsze... bo jest tez tak ze przed wytryskiem wydobywa sie wydzielina ktora tez zawiera plemniki..
Rob test.
Choc stres tez moze spowodowac ze Ci sie bedzie okres spoznial
ZYX97

Post autor: ZYX97 »

Witam. Od nie całego miesiąca zażywam tabletki antykoncepcjne Axia ***, w czwartek byłam u lekarza i dostałam antybiotyk na zapalenie oskrzeli Agumentin który zawiera amoksycyline która jak czytałam osłabia skuteczność antykoncepcji .. przez weekend wraz z poniedziałkiem kochałam się z chłopakiem a on dochodził we mnie, we wtorek wypada dzień owulacji . . . Dodam jeszcze że we wtorek nad ranem po 5h od przyjęcia tabletki dostałam bardzo silnej biegunki.. Czy jest jakas szansa że mogłam zajść w ciąże ? Z góry dziękuję za odpowiedź
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Tak. Mozesz zajsc w ciaze. Najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki zrobic test ciazowy. Chyba ze okres sam przyjdzie
blondyna135

ciąża?

Post autor: blondyna135 »

wczoraj współżyłam ze swoim chłopakiem i jak zawsze po zawiązałam gumkę i zawinęłam ją w dwie chusteczki, tylko że ta gumka była za bardzo mokra, nie było widać że pękła, po jakichś 2h gdy chciałam ją wyrzucić chusteczki były mokre, czy to możliwe że prezerwatywa była dziurawa ale nie pękła podczas stosunku? miałam dni płodne...
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Trzeba było ja nadmuchać miała byś pewność czy jest czy nie jest pęknięta.
Tabletka po by się przydała tak dla pewności.
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Jaśmin »

Może po prostu byłaś mokra i od tego zmoczyła się też gumka?

Gdybać sobie możemy... Dla pewności zawsze tabletka po.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo
Obrazek
Xgaga123

Spóźnia mi się okres

Post autor: Xgaga123 »

Witam ;) mam 20 lat i spoznia mi się okres 5 dni. Dodam że kochałam się z chłopakiem gdy miałam Owulacje, wczoraj robiłam test i wyszedł negatywnie. Czy jest możliwość żebym była w ciąży?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Proponuje powtorzyc test. Jeżeli robisz go w dniu spodziewanej miesiączki powinien być wiarygodny.
Zawsze możesz zrobic betę
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Jaśmin »

Kochałaś się bez zabezpieczenia?

Po negatywnym teście nie powinnaś być ale warto powtórzyć dla pewności.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo
Obrazek
Berni25

Post autor: Berni25 »

Idź do ginekologa i już. Bedziesz wiedzieć na 100% tak czy nie
ODPOWIEDZ