Czy lubicie wizyty u swojego stomatologa?

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
papryczka1234
Jestem tu nowa :)

Czy lubicie wizyty u swojego stomatologa?

Post autor: papryczka1234 »

Zastanawiam się, czy podobnie jak ja, w dzieciństwie odczuwałyście wielki strach przed dentystą. W moim przypadku wiązał się on z bardzo bolesnym leczeniem, gdy miałam 8 lat. Dziś wygląda to zupełnie inaczej.
krynica morska noclegi
pomaranczka
Miła Kobietka

Re: Czy lubicie wizyty u swojego stomatologa?

Post autor: pomaranczka »

Ja od zawsze chodziłam do tej samej dentystki i wizyty u niej w ogóle nie sprawiają mi problemu. Nigdy się nie bałam, a dzisiaj to nawet bym powiedziała, że jest smiesznie. Kobieta pamięta mnie jako małe dziecko, któremu wyrywała mleczaki i chyba przez to cały czas mówi do mnie jak do dziecka, a ja mam prawie 30 lat. Na zwykłej kontroli słyszę co chwilę: ale z ciebie zuch, taka dzielna, itp.
http://dmcauto.pl
ardilla

Post autor: ardilla »

Nie lubię chodzić do dentysty, w ogóle nie lubię chodzić do lekarza :)
Waleria

Post autor: Waleria »

Nie odczuwam żadnego strachu przed wizytą u stomatologa,na całe szczęście z zębami nie mam problemów i nie chodzę często do dentysty.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Nie znam takiej osoby, która z radością szła by do dentysty... ;)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Mangosia12

Post autor: Mangosia12 »

Niecierpię. Najgorzej na świecie, bo muszę iść w przyszłym tygodniu do niego :(
Awatar użytkownika
Biedrona
Fajna Kobietka

Post autor: Biedrona »

Boję się.. A muszę wyrwać dwie ósemki. Zwlekam z tym jak najdłużej póki nie boli.
"Kiedy decydujesz się na dziecko,
zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem."
Katharine Hadley
Awatar użytkownika
cukier puder
Miła Kobietka

Post autor: cukier puder »

Nienawidzę wizyt u dentysty... po stokroć preferuję ginekologa.
"Can't you see there's a world out there?
Don't be scared"

Placebo 'Pity Party'
karoo

Post autor: karoo »

Nie wiem jak musiałaby ta wizyta wyglądać, żeby mi się podobało...
Kwiaciarnia Rogatka
moniuka

Post autor: moniuka »

Nie znoszę, ale na szczęście jakoś szybko to leci. Dentysta mi ostatnio 3 zęby naprawił w 30 minut...
Malina

Post autor: Malina »

Nie mam zbyt dużych problemów z zębami, w życiu nie leczyłam jeszcze ani jednego, więc w sumie nie obawiam się tak bardzo stomatologów jak inni ludzie
Hanka

Post autor: Hanka »

Ja zawsze się przed wizytą stresuję a potem jest bardzo fajnie ;)
Światła dyskotekowe, podesty sceniczne i wiele innych. Zapraszamy.
Kitkux

Post autor: Kitkux »

no potem jest lepiej - logiczne:D
https://idealneodchudzanie.pl/well-night/
marzanna

Post autor: marzanna »

Boję się dentystów - ale regularnie odwiedzam moją. Mila kobieta, dobrze robi zęby. Im szybciej się idzie tym lepiej.
tilla30

Post autor: tilla30 »

Kiedyś w życiu, nie pomyślałabym, że to powiem, bo panicznie bałam się dentysty, ale teraz na wizyty kontrolne chodzę z przyjemnością, bo znalazłam odpowiedniego stomatologa. Jest bardzo delikatny w czasie wykonywania zabiegów, a do tego nawet jeśli widzi, że się boję to potrafi rozluźnić atmosferę jakimś dobrym żartem. Poza tym to świetny specjalista i od kiedy zaczęłam do niego chodzić nie mam problemów z moimi zębami. Polecam, jeśli ktoś bez stresu chce się wybrać do dentysty - SPAM
Ostatnio zmieniony pn lis 26, 2018 9:25 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Nie. Nie i jeszcze raz nie. Przez jednego rzeznika nie znoszę tych lekarzy. Przez 20 lat nie chodziłem teraz mam do naprawy kilka i to nie jest problem...ale problemem jest to że zgrzytam zębami i trzeba je podnieść i...aby mi służyły przez kolejne 50 lat jak powiedział mon lekarz trzeba je obudować. Wersja tania na 10-12 lat 600zl od zęba opcja na całe życie 1200zl. Czyli za 6 ponad 8tys. W Niemczech cena za to samo 4tys...tyle że euro. Trzeba było się uczyć i grzebać ludziom w zębach.
ellena
Fajna Kobietka

Post autor: ellena »

Szczerze dla mnie wizyta u dentysty to był kiedyś koszmar..Teraz już nie, od kiedy trochę lat mi przybyło i straciłam dwa zęby w górnej szczęce, to chodzę regularnie. Stomatolog do którego chodzę w Warszawie w klinice stomatologicznej SPAM tak fajnie dobrał mi most protetyczny,że wcale nie widać że miałam ubytki. Na dodatek nie odczuwam dyskomfortu że mam tam nie swoje zęby. Tak że warto jednak nie bać się wizyty u dentysty ;-)
Ostatnio zmieniony pn lis 26, 2018 9:26 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
MagdaTa

Post autor: MagdaTa »

Ja odkąd przez przypadek trafiłam na polecanego i przez przypadek super przystojnego dentystę, w ogóle się nie stresuję. Biorę znieczulenie i podziwiam widoki z bliska ;P
marionka

Post autor: marionka »

Tu nie ma nic do lubienia, trzeba to przejść o tyle - tak na to patrzę. Trafiłam po latach poszukiwania na dobry gabinet w SPAM i ich się trzymam, bo cenie za dobre podejście do pacjenta i po prostu pełen profesjonalizm i skuteczne leczenie. Wcześniej różnie to bywało.
Ostatnio zmieniony pn lis 26, 2018 9:27 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
celine

Post autor: celine »

Wizyty u stomatologa zawsze były dla mnie katorgą, ale teraz zmieniłam dentystę i jest już dobrze. Mogę wam polecić gabinet stomatologiczny SPAM bardzo dobrze leczą zęby, a do tego cena za leczenie nie jest tak bardzo wysoka jak to co u niektórych. Dużo osób też poleca.
Ostatnio zmieniony pn lis 26, 2018 9:27 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

W piątek jestem umówiona na rwanie górnej szóstki, problem w tym że jestem opuchnięta i mam stan zapalny :? Boję sie jak jasna cholera :o
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
kaja12321
Miła Kobietka

Post autor: kaja12321 »

Ja jeszcze do niedawna strasznie bałam się wizyt u dentysty, na szczęście trafiłam w ręce świetnych specjalistów-SPAM jeżeli ktoś jest z okolic Wrocławia to bardzo ich polecam, ich gabinet znajduje sie w Jaworze.Dzięki nim pozbyłam się strachu przed dentystą, już od samego wejścia czuć bardzo miłą atmosferę co bardzo uspokaja. No i są to prawdziwi profesjonaliści dzięki czemu nie muszę się o nic martwić bo wiem, że wszystko zrobią dobrze.
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2019 3:28 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
annika77
Miła Kobietka

Post autor: annika77 »

no wiadomo że dentysta to nic miłego, ale trzeba to sie chodzi
Dominika_33

Post autor: Dominika_33 »

Odkąd trafiłam do kliniki unident we Wrocławiu to wizyty dentystyczne stały się przyjemnością. W klinice panuje tak miła i pozytywna atmosfera że strach znika a samo leczenie przynosi niesamowite efekty estetyczne
Awatar użytkownika
Tamagotchi
Miła Kobietka

Post autor: Tamagotchi »

Ja mam szczęście do dentystów. Dotychczas trafiłam na samych sympatycznych, pomocnych i kompetentnych :)
ODPOWIEDZ