czy kobieta po40-tce może być modna?
Re: czy kobieta po40-tce może być modna?
To wszystko przez stereotypy, większość uważa, że w pewnym wieku coś nie pasuje, nie przystoi, ale kto taki zasady wymyślił??? Dla nas najważniejszym zmysłem jest wzrok, i kiedy pierwszy raz kogoś spotykamy liczy się pierwsze wrażenie. Dla mnie wiek nie stoi na przeszkodzie, żeby być modnym i czuć się dobrze. 
życie to kamera- uśmiechnij się ;D
-
helenka814
- Miła Kobietka
pewnie ze tak, mam mame w takim wieku, zaaąbiście się ubiera, czasami jej pomagam ale gust ma fajny
wiek nie gra roli, modną można być w każdym. 

Mam siostrę po 40 i wcale nie uważam by nagle musiała zmienić swój modny, elegancki styl na jakieś ciuchy po babci. Przecież 40 nie oznacza nagłej rezygnacji z ulubionych ciuszków, i dodatków. Przecież wieku nie masz wypisanego na twarzy. Owszem, nie można sobie może pozwalać na szkolne spódniczki w szkocką kratę, ale czemu nie masz szaleć. Skoro to jest Twój styl...
buty damskie mają tyle odmian, że sama się w tym wszystkim już gubię
Modnie jak najbardziej, jednak wszystko powinno być w pewnych granicach. Tera kobiety ubieraja sie modnie i w dopasowanym stroju do wieku. wiadomo, kobieta po 40 w stroju nastolatek będzie wygladać kiczowato i śmiesznie pomimo że dany ciuch jest akurat w modzie.
Wystarczy podpatrzec na mieście jak ubieraja się inne kobiety
Wystarczy podpatrzec na mieście jak ubieraja się inne kobiety
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Kobieta w każdym wieku może wyglądać modnie i elegancko - odpowiednio do swojego wieku oczywiście 
- redorange666
- Samiec
powinna być. 
-
Fabrik_com_pl
- Miła Kobietka
A dlaczego ma nie być modna? W każdym wieku można się ładnie i gustownie ubierać,wiadomo że być może nie każda rzecz pasuje aby ją założyć w danym wieku,ale grunt to dobrze i swobodnie czuć się w tym co zakładamy:)
Kiedys uwazano, ze 30 letnia kobietka jest juz stara.
Ale trzeba wziasc po uwage fakt , ze dawno nastapilo przesuniecie granicy wieku.
Zreszta niezaleznie od tego ile mamy latek to obowiazuje nas zawsze zasada czystosci i schludnosci w ubiorze, a inne kwestie dotyczace doboru ubioru zgodnie z obowiazujacymi trendami czy kanonami sa sprawa moim zdaniem indywidualna.
Przeciez kazda z nas ma swojego osobistego krytyka i doradce czyli lustro ktore swietnie nam poradzi, co tak naprawde wlozyc na siebie by wygladac seksownie i zarazem elegancko.
I tak modnym mozna byc niezaleznie czy mamy 20, 30, 40 lat , byleby nie myslec o wieku jako tym glownym kryterium, ale przede wszystkim popatrzec na siebie krytycznie , na swoja sylwetke twarz.
A wtedy pomysl jak sie ubrac naprawde przyjdzie w lot.
I napewno nie bedzie on nieodpowiedni czy bezgustowny, a nawet komiczny.
Wiele osob z uporem maniaka trzyma sie metryki , a to najglupsze kryterium modowe.
Jesli fajnie wygladamy w jeansach czy ekstra szpilkach , to ubierajmy sie w taki zestaw jesli mamy wystrzalowa figure i to niezaleznie od naszej metryki.
Moze nadeszla pora by 40-to latka przestala juz wygladac juz jak ciotka klotka?
Znam dziewczyne ktora majac 22 lata ubierala sie jakby miala 60-ke.
Masakra , kicz i totalne bezgustowie.
A wystarczylo by po prostu zajrzec do lustra i krytycznie ocenic swoj wyglad
a nie wiek i z pewnoscia wszystko byloby super.
To przyklad na to jak bardzo w modzie i metryce panuje zacofanie mimo , iz mamy XXI wiek.
Dlatego modny wyglad i dobry gust jest o wiele wazniejszym elementem anizeli nasz wiek metrykalny.
Czyli mowiac krotko co ma piernik do wiatraka.?
Ale trzeba wziasc po uwage fakt , ze dawno nastapilo przesuniecie granicy wieku.
Zreszta niezaleznie od tego ile mamy latek to obowiazuje nas zawsze zasada czystosci i schludnosci w ubiorze, a inne kwestie dotyczace doboru ubioru zgodnie z obowiazujacymi trendami czy kanonami sa sprawa moim zdaniem indywidualna.
Przeciez kazda z nas ma swojego osobistego krytyka i doradce czyli lustro ktore swietnie nam poradzi, co tak naprawde wlozyc na siebie by wygladac seksownie i zarazem elegancko.
I tak modnym mozna byc niezaleznie czy mamy 20, 30, 40 lat , byleby nie myslec o wieku jako tym glownym kryterium, ale przede wszystkim popatrzec na siebie krytycznie , na swoja sylwetke twarz.
A wtedy pomysl jak sie ubrac naprawde przyjdzie w lot.
I napewno nie bedzie on nieodpowiedni czy bezgustowny, a nawet komiczny.
Wiele osob z uporem maniaka trzyma sie metryki , a to najglupsze kryterium modowe.
Jesli fajnie wygladamy w jeansach czy ekstra szpilkach , to ubierajmy sie w taki zestaw jesli mamy wystrzalowa figure i to niezaleznie od naszej metryki.
Moze nadeszla pora by 40-to latka przestala juz wygladac juz jak ciotka klotka?
Znam dziewczyne ktora majac 22 lata ubierala sie jakby miala 60-ke.
Masakra , kicz i totalne bezgustowie.
A wystarczylo by po prostu zajrzec do lustra i krytycznie ocenic swoj wyglad
a nie wiek i z pewnoscia wszystko byloby super.
To przyklad na to jak bardzo w modzie i metryce panuje zacofanie mimo , iz mamy XXI wiek.
Dlatego modny wyglad i dobry gust jest o wiele wazniejszym elementem anizeli nasz wiek metrykalny.
Czyli mowiac krotko co ma piernik do wiatraka.?
Pewnie, że tak! Nawet powinna!
-
WszystkozAmeryki_com
- Extra Kobietka
A czemu miałaby nie być? Kobieta nawet po 50tce może być modna,lata to nie metryka tylko stan ducha i to na ile się czujemy młodzi:)
www.WszystkozAmeryki.com
Jak najardziej tak, tak
Nie ma nigdzie ograniczeń wiekowych 
Jesli tylko kobietka wyraza takie pragnienie bycia modna ,to zdecydowanie
przeciw wskazan do tego pragnienia brak.
przeciw wskazan do tego pragnienia brak.
To zależy tylko i wyłącznie od danej osoby,ale wydaje mi się że jest tak jak wspominacie- nie ma ograniczeń wiekowych na to aby być modnie i dobrze ubranym,to dotyczy zarówno mężczyzny jak i kobiety:)
www.lovrin.pl - biżuteria dla kobiet z klasą.
oczywiście. Ma sie tyle lat na ile się człowiek czuje . Ja jestem jeszcze chwilkę przed czterdziestką ale na co dzień ubieram się na sportowo. Ostatnio zakupiłam na stronie crossjeans.pl super bluzę. Jasna, z kapturem, zakładana przez głowę, z kolorowym logo sklepu. Lubię ją zakładać. I chyba dobrze w niej wyglądam bo syn się nie śmieje ze mnie.
oczywiście że kobiety 40+
lub 50+ są zadbane nie wyglądają jak kiedyś chodzą modnie ubrane dbają o siebie
należy podkreślić że zdjęcie jak wygląda kobieta 40+ nie odzwierciedla dzisiejszych kobiet:)
ostatnio kupiłam sobie fajne dresy w Pradlo.pl są super do dżinsów legginsów
lub 50+ są zadbane nie wyglądają jak kiedyś chodzą modnie ubrane dbają o siebie
należy podkreślić że zdjęcie jak wygląda kobieta 40+ nie odzwierciedla dzisiejszych kobiet:)
ostatnio kupiłam sobie fajne dresy w Pradlo.pl są super do dżinsów legginsów
- czekoladove.love
- Jestem tu nowa :)
Zobaczcie Jennifer Lopez, zobaczcie inne dziewczyny 40+ czy 50+ jak pięknie wyglądają. Wszystko można tylko trzeba chcieć o siebie zadbać i widzieć co z czym łaczyć.
-
aniakiko123
- Jestem tu nowa :)
Oczywiście, że może być modna
Wystarczy fajny makijaż i odpowiedni ciuch 
Uważam, że kobieta zadbana w każdym wieku jest modna. Kupiłam sobie na wiosne bluzki damskie Gdańsk Pradlo. Klasyczne bluzeczki na wiele okazji.
https://pradlo.pl/3-dla-kobiety
Stworzę z nich kilka stylizacji.
https://pradlo.pl/3-dla-kobiety
Stworzę z nich kilka stylizacji.
-
Milosniczkazakupow
- Fajna Kobietka
oczywiście, że tak. Moda nie ma wieku 
- Tamagotchi
- Miła Kobietka
Oczywiście, że mogą! Powinny się ubierąć tak, żeby dobrze się czuć 
A ja polecam zakupy z jakąś obiektywną, dobrze ubierająca się koleżanka (mam na myśli tutaj, że Tobie się podoba jak ona się ubiera). Dobrze zrobić szafę gdzie skompletujesz wszystko ze wszystkim 
Sporo inspiracji znajdziesz też w sieci:
https://tczewska.pl/artykul/23089,kowbo ... w-i-blogow
Na stronie jest sporo pomysłów na ciekawe obuwie na ten sezon.
Sporo inspiracji znajdziesz też w sieci:
https://tczewska.pl/artykul/23089,kowbo ... w-i-blogow
Na stronie jest sporo pomysłów na ciekawe obuwie na ten sezon.
Jasne, wiek nie ma znaczenia. Od dłuższego czasu kupuje na dstreet.pl
Moja mama, która jest w podobnym do Pani wieku i też tam kupuje
Moja mama, która jest w podobnym do Pani wieku i też tam kupuje