Brafitting to jest to!

Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
ODPOWIEDZ
satine_bielizna

Brafitting to jest to!

Post autor: satine_bielizna »

Czy nie zadajecie sobie pytań, dlaczego mój biust nie wyglada jak ten w katalogu na modelce, dlaczego nie czuję się komfortowo w moich stankach??
Sadzę, że odpowiedź zawarta jest w słowie brafitting! Wszystkie biusty: mniejsze i większę są piękne i maja prawo być chlubą kazdej z Was. Potrzebujecie fachowej porady barfitterki. Zasady doboru rozmiaru i fasonu stanika nie są bardzo skomplikowane, wymagają otwartości umysłu i cierpliwości w przymierzalni.
Jestem brafitterką w sklepie Satine bielizna w Warszawie i chetnie odpowiem na wszystkie nurtujace Was pytania. Znajdżcie czas i dajcie się dopasować . Proszę popatrzcie na modele na stronie www.satine.pl i umówiecie się na indywidualne mierzenie bielizny w sklepie.

Pozdrawiam!
Ania
[email protected]
satine_bielizna

Re: Brafitting to jest to!

Post autor: satine_bielizna »

up, up, up! :)

Czy któraś z Pań miała już profesjonalnie dobrany biustonosz?
nikitka

Post autor: nikitka »

Tak, ja miałam. W sklepie Dopasowana w Warszawie (zresztą, w Warszawie jest naprawdę wiele sklepów z bra-fittingiem i dużą ofertą, w innych miastach też, tu są adresy :
http://stanikowamapa.prv.pl/ A jak ktoś ma daleko to dobiorą dziewczyny na Lobby Biuściastych.
madzia89m

Post autor: madzia89m »

Ja przy doborze bielizny korzystałam z poradnika na stronie http://www.krisline.com/brafitting-dla-niej :) Jest tam dokładnie opisane jak dokładnie się wymierzyć, jak wyregulować ramiączka i oczywiście dobrać kształt miseczki :) Poza tym organizują teraz konkurs w który można wygrać przecudny komplet bielizny, więc polecam zajrzenie na ich stronę ;)
Yella

Post autor: Yella »

Ja dopiero niedawno kupilam idelanie dobrany biustonosz i naprawdę zupełnie inaczej sie nosi, także polecam wszelakie porady ;)
Hania26

Post autor: Hania26 »

@Madzia89, znam poradnik i też polecam! Dopiero niedawno odkryłam jak ważny jest odpowiednio dopasowany biustonosz. Grunt to komfort i wygoda! Artykuły zamieszczone na tamtej stronce bardzo mi pomogły!!Nawet teraz sama doradzam koleżankom :)
NikaVera

Post autor: NikaVera »

Ja planowałam iśc i kupić sobie dobierany stanik ale jak popatrzyłam na cany tych co mi się podobają to mało nie padałam .... po podliczeniu cen (majtki +stanik) wyszło mi coś ok. 400zł o mamusiu ;(
cooleczka

Post autor: cooleczka »

ja też nie miałam jeszcze tak profesjonalnie dobieranego biustonosza, ale skorzystałam z linka nikitki i znalazłam u siebie fajne (mam nadzieje) miejsce z brafittingiem. Trzeba będzie skorzystać!
marzo666

Post autor: marzo666 »

Ja niestety nic ciekawego w sieci na ten temat nie znalazłam.. :((
madzia89m

@Hania26 widzę że nie tylko ja znam takie perełki ;) ale fajnie byłoby też spotkać się z profesjonalną brafitterką, która swoim wprawnym okiem oceni czy coś dobrze leży czy nie. Bo sama teoria nie wystarczy :)
Anastazja-A

Post autor: Anastazja-A »

Ja też już przy pomocy jednej ze stronek internetowych "dobierałam" sobie biustonosz, ale nie ma to jednak jak profesjonalny dobór na żywo. Faktycznie, ostatnio pojawia się coraz więcej sklepów z profesjonalnym brafittingiem, ale mimo wszystko jest ich mało. W Krakowie znam na przykład butik christies gdzie poradą służą naprawdę profesjonalne panie ekspedientki.
gosik

Post autor: gosik »

Po obejrzeniu programow z Gokiem,Trihny i Susana i wielu innych poszlam do sklepu z braffiterka i skorzystalam
Polecam...okazalo sie,ze nie nosze stanika w rozmiarze 80B a...uwaga...75H!!!
Dzis mnie to nie dziwi ale wtedy przezylam niezly szok.
dione

Post autor: dione »

Na pewno dobranie odpowiedniego rozmiaru jest bardzo ważne. Jednak, moim zdaniem, równie ważne jest wybranie bielizny dobrej jakościowo, ponieważ te gorsze zaczynają się rozciągać, co też nie jest zbyt dobre dla naszego biustu. Dlatego wolę zainwestować w lepsze marki, np. Christies i wiedzieć, że biustonosz będzie zawsze dobrze podtrzymywał mój biust.
eveline

Post autor: eveline »

Noszenie źle dopasowanego biustonosza to już chyba naprawdę spory problem i naprawdę nie wolno tego lekceważyć, bo w przyszlosci może to przynieść fatalne skutki. Nie dotyczy to tylko kobiet z rozmiarem >D, ale też tych z mniejszym biustem.
madzia89m

Mam podobne przeżycia jak Wy dziewczyny. Też się dopiero dowiedziałam jaki faktycznie noszę rozmiar i się przeraziłam. Moja pierwsza myśl - gdzie ja znajdę taki rozmiar?! ale na szczęście są sklepy z szeroką rozmiarówką jak np. Krisline. odpowiednie dobranie biustonosza jest bardzo istotne dla kręgosłupa! o tym się nie mówi, a warto wiedzieć. wybierajcie staniki z szerokimi ramiączkami:)
istria

Post autor: istria »

A po co te szerokie ramiączka? Przecież w dobrze dobranym biustonoszu 90% ciężaru biustu podtrzymuje obwód i ramiączka mogą mieć szerokość makaronu spaghetti.
anioł12345
Miła Kobietka

Post autor: anioł12345 »

te biusty są albo sztuczne albo to photoshop
dzo

Post autor: dzo »

anioł12345 pisze:te biusty są albo sztuczne albo to photoshop

jakie biusty ?
Maurelia

Post autor: Maurelia »

"Potrzebujecie fachowej porady barfitterki".

Kluczowe znaczenie ma tu słowo fachowej a takich jest niewiele w tych sklepach z brafittingiem. Nie tak dawno owa "fachowa" brafitterka próbowała mi wcisnąć za duży stanik twierdząc, że jest idealnie dopasowany, a ja oczy przecież mam :shock:
Sklep.Sambora_pl

Post autor: Sklep.Sambora_pl »

Tak czy inaczej powinnyśmy dbać o to aby nasza bielizna byłą odpowiednio dobrana. W końcu chodzi tutaj o zdrowie naszych piersi,nie wolno tego lekceważyć.
ODPOWIEDZ