Czy dać sobie spokój

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Sognante

Czy dać sobie spokój

Post autor: Sognante »

Nigdy wcześniej nie korzystałam z takiego forum. Zawsze potrafiłam odczytać zamiary faceta od razu, od razu potrafiłam powiedzieć czy dana para do siebie pasuje czy też nie. Niestety teraz mam problem, już dłuższy czas się z nikim nie spotykałam bo nie czułam takiej potrzeby przez dwa lata świetnie mi było samej umawiając się czasem na randki ale nie traktując ich na poważnie. Było mi tak dobrze nie miałam zobowiązań w stosunku do mężczyzn ani oni do mnie i było naprawdę cudownie, aż tu pewnego dnia zaczeło mi to doskwierać, z dnia na dzień czułam że brakuje mi kogoś bliskiego do kogo mogałbym się wieczorem przytulić porozmawiać, wyjść na miasto ale kogoś takiego bliskiego memu sercu. Sama nie wiem czemu pragnęłam poczuć bliskość męrzczyzny na którym by mi zależało. Ostatnio znajomi poznali mnie z takim jednym, naprawdę sympatyczny i godny uwagi :) nawet przez krutki okres się spotykaliśmy. Był bardzo czuły i nawet przez myśl mi przeszło że może warto spróbować, no niestety jak ja pomyślałam że może warto on zmienił się i sposób w jaki zaczął się zachowywać nie koniecznie mi odpowiada. Niestety nadal ma to coś w sobie że nie potrafię przestać o nim myśleć. I nie wiem co mam zrobić. Nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu, zawsze to ja dyktowałam warunki a teraz całkeim zgłupiałam. Wiem że popełniłam błąd bo zbyt często się widzieliśmy mimo że wracałąm z pracy bardzo zmęczona on jak prosił mnie o spotkanie mimo mojej odmowy zawsze udawało mu się mnie przekonać abyśmy się jednak zobaczyli tego dnia. Jego znajomy powiedział mi że on tak ma i obudzi się jak będzie za późno, już nie wiem czy mu się podobam czy nie i skąd ta zmiana zachowania. Wiem że jest nieśmiały i nie lubi okazywać uczuć. Ale z drugiej strony jak jesteśmy sami to jakoś inaczej to wszystko wygląda.
Czy powinnam dać sobie spokój? Mam wrażenie że rozum mówi jedno a serce robi swoje.
Już sobie uświadomiłam czemu byłam tak długo sama, niezależność jest na wagę złota :) nie ma się problemów sercowych z którymi nie jesteśmy sobie poradzić rozum prowadzi nas przez życie i jest dużo łatwiej. Moja przyjaciółka zawsze podziwiała mnie za to że potrafię słuchać rozumu i nie dać się skrzywidzić mężczyźnie. No ale chyba wyczerpałam swój limit.

Dziweczyny proszę pomóżcie, nie wiem co robić.
tosia

Re: Czy dać sobie spokój

Post autor: tosia »

A rozmawialiście szczerze o tym co do siebie czujecie? Czy są to takie podchody. Może warto porozmawiać, przedstawić sprawę jasno i wyraźnie, bo faceci wbrew pozorom nie czają naszych aluzji.
Sognante

Post autor: Sognante »

Raczej na ten temat nie rozmawialiśmy, ale ja na pewno nie wyjdę z taką inicjatywą. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nigdy wcześniej nie miałam takich problemów albo było tak jak ja chcę albo do widzenia a jego nie chcę skreślać. Wiem, że jakiś czas temu rozstał się z dziewczyną, z którą był długo i może teraz nie potrzebuje nikogo tak jak ja miałam przez pewien okres, gdy czułam się bardzo dobrze spotykając innych mężczyzn bez zobowiązań tylko nie chcę aby mnie tak traktował chciałabym poczuć ze mu zależy, ale nie wiem jak to zrobić, aby wszyszło to od niego.
cyklonKatrina
Jestem tu nowa :)

Post autor: cyklonKatrina »

heh, najlepsza rada, odpuścić. Jak faceta się odpuści, to przeważnie sam wraca. Tylko, że gorzej taką radę samej zastosować względem siebie. Mam podobną sytuacje. Tylko, że ja sama byłam 6 lat a później zgodziłam się spotkać z nim i teraz wariuje. Przez te 6 lat opędzałam się od namolnych facetów, a teraz pojawił się facet, za którym prawie latam ;( . W tym tygodniu postanowiłam postawić wszystko na szali. Odciąć się i zobaczyć czy on sam przyjdzie....
myszencja

Post autor: myszencja »

Ja jestem zdania, że jeśli facetowi zależy, to wtedy chce to pokazać i zdobyć dziewczynę, nie bawi się w jakieś gierki. Sądzę więc, że powinnaś odpuścić i zobaczyć, co on zrobi. Jeśli nic, to znaczy, że po prostu nie miał już ochoty kontynuować tej znajomości i musisz o nim zapomnieć...
aniluszka

Post autor: aniluszka »

Gdy nie wiesz o co jemu chodzi... http://www.feelbeauty.eu/articles/show/ ... hodzi.html
LostLove

Post autor: LostLove »

a ja myslę, że jeśli Ci tak zależy to powinnaś z nim szczerze pogadać i zapytać wprost jak to z Wami jest i będziesz wiedzieć na czym stoisz, póki jeszcze nie cierpisz
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

myślę, że warto by było porozmawiać. W końcu nie jesteście dziećmi :)
Lilianka 15
Miła Kobietka

Post autor: Lilianka 15 »

Uważam,ze jeśli Ci na nim zależy porozmawiajcie szczerze.
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

może przeczytaj sobie książkę "Mężczyzna od A do Z: i będzie Ci trochę łatwiej zrozumieć myślenie faceta i łatwiej interpretować stosunki z nimi ;)
anne
Fajna Kobietka

Post autor: anne »

I tu by się nam przydała jakas wypowiedź mężczyzny...a mamy takich na forum :)
Jest też książka "mężczyźni sa z marsa a kobiety z wenus" - no jak my mamy się rozumiec do końca? Ani kobiety mężczyzn, ani mężczyźni kobiet - nidgy do końca nie zrozumieją :)
http://tarotjasmine.pl/
ODPOWIEDZ