czemu przyciągam facetów?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
mloda89
Fajna Kobietka

czemu przyciągam facetów?

Post autor: mloda89 »

Jeżeli ktoś śledził mój wątek o wykładowcy, co nieco wie. Od jakiś 5 lat przyciągam facetów. Nie jestem jakaś śliczna, przeciętna. Nie maluje się mocno, nie jestem zbyt pewna siebie. Nie udaje zagubionej dziewczynki. Jestem bardzo spokojna, opanowana, w miarę zaradna.
Wiele wycierpiałam przez takie zaloty, flirty, obiecanki fajnego związku (przez facetów z którymi się jakiś czas przyjaźniłam). Część wyłapywałam i olewałam, część brałam na poważnie. Faceci wykładowcy dają mi fory, więcej czasu na pisanie kolokwiów, część z nich lepsze oceny. Część facetów i ten wykładowca dosłownie obmacują mnie. Zawsze jednak umiałam ich odpędzić od siebie, co innego jednak gdy coś czuje. Nie pragnę związku na siłę, nie jestem też wyuzdana i nie pójde do łóżka i na macannki z kim popadnie.
Pewnie znajdą się takie kobietki, które chciałby mieć mój problem :). Dla mnie to katorga. Nie ufam dzięki temu facetom. Jak byłam młodsza zdarzało mi się ufać i cieszyć jakie to szczęście. Jednak teraz mam problemy. Na razie z tym wykładowcą największe. Gdybym jednak znalazła dobrego człowieka, nie zakochałabym się pewnie w nauczycielu...Nigdy nie byłam w poważnym pełnym zaangazowania, dłuższym związku.
wie ktoś o co chodzi, może coś zmienie u siebie i się to skończy?
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Re: czemu przyciągam facetów?

Post autor: Adix257 »

Możliwe że masz w sobie coś takiego że faceci to lubią
Adrian
:P
Awatar użytkownika
bzusia
Jestem tu nowa :)

Post autor: bzusia »

a przeszkadza Ci to, że faceci na Ciebie lecą?
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Pewnie masz "to coś" ;-) Może błysk w oku, może uśmiech:) To raczej zaleta. A jeśli chcesz coś zmienić to stań się zimna, obojętna i niedostępna;)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
mloda89
Fajna Kobietka

Tak przeszkadza. Kiedy nie mogę załapać różnicy między niewinnym flirtem a podrywaniem... chęcią poznania, myśleniem o związaniu się
mloda89
Fajna Kobietka

Nie wiem czemu tak jest. Czemu tak trafiam.
U mnie się tłumaczyli później że nie są mnie warci, że zasługuje na lepszego, ale co zmacali i się mną pobawili to ich.
Najgorsze myślałam że już przeszłam, ale przyszło czas na nauczyciela...
nie mam siły żyć, po co mi takie życie
ile bym dała żeby być przeciętną singielką
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Ludzie mają większe problemy niż zamartwianie się, że jest się atrakcyjną dla innych osobą.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
mloda89
Fajna Kobietka

Może ale gdy to nie podchodzi pod gwałt i bawienie się Twoją osoba, wykorzystywanie że czujesz coś...

chyba nie widzisz różnicy miedzy podobaniem się flirtem a nie utrzymywaniem rączek przy sobie...
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Jeśli Ci to przeszkadza to po prostu znajdź w sobie asertywnośc i powiedz NIE. Nie ma innej rady...
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
mloda89
Fajna Kobietka

Jeju, nie chodzi o nie mówienie nie, a bawienie się moja osobą, wykorzystywanie że coś poczułam. Ciężko się mówi nie kiedy ma się jakiekolwiek nadzieje.To nie zdarza się za często, ale zdarza. Tak na codzień podobanie się to nie jest problem. Każdemu zdarza się jednak zakochać i nie w przypadkowej osobie, a w kimś z kim przebywa się jakiś czas i ma się jakieś myśli, nadzieje wobec tej osoby.
nie chodzi tylko o wykładowce, już wcześniej tak miałam. ciągle to się powtarza.
nie szukam związku na siłe, nie wiem może jestem naiwna wierzę w wielkie słowa, chociaż staram się nie.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

No to może po prostu kwestia by nie ufać i nie angażować się tak szybko....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

mloda89 pisze:Może ale gdy to nie podchodzi pod gwałt i bawienie się Twoją osoba, wykorzystywanie że czujesz coś...
Bo większość mężczyzn to świnie, które nie liczą się z drugą osobą. Nic na to nie poradzisz.
mloda89 pisze:chyba nie widzisz różnicy miedzy podobaniem się flirtem a nie utrzymywaniem rączek przy sobie...
Doprawdy? Jakbym nie widziała różnicy to każdy mógłby trzymać ręce tam gdzie by chciał. A że natrafiasz na cha*mów to już nie Twoja wina.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
mloda89
Fajna Kobietka

Wiem, że większość a może i ok. 90% to świnie
Próbuję nie ufać tak szybko, trzymam ystans, ale jednocześnie chyba angazuje się szybko.
Moja wina, bo czymś ich prowokuje do działania. Nie można mieć non stop takiego pecha. Ktoś uczciwy przecież jeszcze egzystuje na tym świecie, a otaczam się wieloma ludźmi
Awatar użytkownika
nati18
Fajna Kobietka

Post autor: nati18 »

Moze jakis styl ubierania albo cos, ja mam znowu takie cos w sobie no niby podbne do twojego tego czegos co ma si w sobie mam taki usmiech dzieki niemu kazdymi mowi ze taka sympatyczna jestem a dzieciaki to szaleja za mna, wiem wiem wg nie do tematu ale chce nie ktorym kobietom wyjasnic o co tu chodzi, bo wlasnie chodzi o to ze masz w sobie to cos co nigdy nie zmienisz, hm moja rada jest taka gdy widzisz goscia ktory patrzy sie tylko ci na ''d.u.p.e'' to odrazu odpusc bo przypuscmy bedzie chcial z toba byc wszystko ladnie pieknie zakochasz sie i wg zrobicie co nie co ''wiesz o co chodzi'' to pozniej bedzie gadac ze jestes latwa i byc moze dlatego tak ciagnie nie ktorych facetow do ciebie wydajesz sie na oko ''łatwa'' zmien moze fryzure styl ubierania na pewniejsza siebie.... no bo co tu poradzic ? no nie wiadomo... trzymaj sie :)
Kochać to nie trzymać za rękę, lecz puścić ją by druga osoba nauczyła się chodzić w miłości.
mloda89
Fajna Kobietka

Jak już pisałam, ubieram się normalnie, nawet za tanio. Na pewno nie wyzywająco: trampki, rurki, bluzka. Odpadają u mnie spódniczki i krótkie spodnie.
Już tak mam z moim nauczycielem....
zarywał do mnie, były dotykanie, przytulanki i od 3 tygodni cisza... Ani nie mogę tego nigdzie zgłosić bo się na to godziłam, bo miałam nadzieje, ani nic... :(
Awatar użytkownika
nati18
Fajna Kobietka

Post autor: nati18 »

mloda89 pisze:Jak już pisałam, ubieram się normalnie, nawet za tanio. Na pewno nie wyzywająco: trampki, rurki, bluzka. Odpadają u mnie spódniczki i krótkie spodnie.
Już tak mam z moim nauczycielem....
zarywał do mnie, były dotykanie, przytulanki i od 3 tygodni cisza... Ani nie mogę tego nigdzie zgłosić bo się na to godziłam, bo miałam nadzieje, ani nic... :(
wez to olej nie zwracaj na niego uwagi a jak bedzie ci gadac cos ze chce z toba , to mu wygarnij :P
Kochać to nie trzymać za rękę, lecz puścić ją by druga osoba nauczyła się chodzić w miłości.
mloda89
Fajna Kobietka

Pomyślałam o tym żeby napisac na FB, może na razie bez zaproszenia do znajomych. Po prostu zwykła ale grzeczną wiadomość. Niestety jeszcze nie prześzliśmy na ty (chociaż raz powiedział mi pierwszy cześć, tak to ja mówie mu pierwsza dzień dobry), ale moje wiadomości do niego i nasze rozmowy są luźniejsze niż powinny być. a to cześć było po takiej pierwszej luźniejszej wiadomości pisanej z minkami, żartami itd.
Zeby odpisal spytam się jeszcze o konferencje które może prowadzi lub przygotowuje w wakację. Wtedy musi już odpisać- to taki ratunek :). Nigdy nie odpisywał na te moje luźne wiadomości, ale zaraz po odczytaniu łapał mnie na korytarzu i odpowiadał :)
adiso
Jestem tu nowa :)

Post autor: adiso »

Niektóre kobiety posiadają coś takiego tajemniczego co się nazywa urok osobisty. Myślę, że nie jest to jakąś wadą, ale oczywiście należy umieć z tego umiejętnie korzystać ;). A faceci zazwyczaj ślinią się na widok każdej kobiety, która jest choć odrobinę ładna, więc nie przejmuj się inne mają to samo, tylko może nie zauważają tego tak bardzo jak Ty.
Jak poznać zdradę
dobrarada

Post autor: dobrarada »

porównanie kolejowe. Do kobiety porządnej jest pociąg a do nieporządnej, kolejka.
Do Ciebie jest pociąg czy kolejka?
ODPOWIEDZ