czemu nie umiem???/

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Natalka111
Jestem tu nowa :)

czemu nie umiem???/

Post autor: Natalka111 »

mam zaledwie 21 lat, ale od ponad roku jestem w poważnym związku, mieszkamy razem od kilku miesięcy. mam dość trudny charakter, jestem nerwowa i impulsywna, często mówię a pózniej myślę ... mimo to mój chłopak to akceptuję. mnie zaś dręczy zupełnie coś innego.. mianowicie jego przeszłość, nie umiem się z nią uporać.. i nie chodzi tu o kryminalną przeszłość tylko o jego byłą żonę. mieszkamy razem, kochamy się i ujemy ślub a ja dalej zastanawiam się czy on nic zupełni nie czuję do taj kobiety.. trzyma jej zdjęcia, głęboko schowana, tak ale jednak je trzyma, filmy ze ślubu itp. mówi, że to pamiątki ale ja czuję,że to nie tylko pamiątki ślubne które walają się gdzieś po kątach, ale coś co ma mu przypominać o niej... nie wiem czy sama sobie już coś wmawiam czy też coś jest w tej mojej delikatnej obsesji...sama nie wiem co mam o tym myśleć..
grzes990

Re: czemu nie umiem???/

Post autor: grzes990 »

wiesz jestem facetem i powiem krótko jeśli chodziło by o mnie to zrobił bym tak siadł do rozmowy i...... jeśli mnie kochasz i chcesz być ze mną to kończ z byłą( pamiątkami) to już historia i przeszłość. wiesz może to być bolesne ale musisz zrobić z tym porządek bo będziesz miała tak przez cały czas tzn. fotki, filmy, pamiątki po byłej a później co ?????????? może spotkania PRZYPADKOWE z byłą ha ha ha :lol: WIEM ŻE MOŻE TO BYĆ PRZYKRE ALE POWIEDZ DOŚĆ BĄDŹ SILNA ALBO PAMIĄTKI ALBO JA życzę wam powodzenia oby wam sie jak najlepiej wiodło trzymam kciuki pozdrawiam. Takie jest moje zdanie może inni mają inne :swing
nina19

Post autor: nina19 »

Natalka111 pisze:mam zaledwie 21 lat, ale od ponad roku jestem w poważnym związku, mieszkamy razem od kilku miesięcy. mam dość trudny charakter, jestem nerwowa i impulsywna, często mówię a pózniej myślę ... mimo to mój chłopak to akceptuję. mnie zaś dręczy zupełnie coś innego.. mianowicie jego przeszłość, nie umiem się z nią uporać.. i nie chodzi tu o kryminalną przeszłość tylko o jego byłą żonę. mieszkamy razem, kochamy się i ujemy ślub a ja dalej zastanawiam się czy on nic zupełni nie czuję do taj kobiety.. trzyma jej zdjęcia, głęboko schowana, tak ale jednak je trzyma, filmy ze ślubu itp. mówi, że to pamiątki ale ja czuję,że to nie tylko pamiątki ślubne które walają się gdzieś po kątach, ale coś co ma mu przypominać o niej... nie wiem czy sama sobie już coś wmawiam czy też coś jest w tej mojej delikatnej obsesji...sama nie wiem co mam o tym myśleć..
W stu procentach zgadzam się z Grzesiem.
Musisz postawić sprawę jasno.
Ja to bym od razu powiedziała, przed wprowadzeniem się, że najpierw pozbędzie się pamiątek,a potem dopiero dostanie mnie.

Przeciez tamto to już przeszłość, po co on chce pamiętać o byłej, skoro ma Ciebie i to tylko o Tobie teraz powinien mysleć.
Zapytaj go czy ona jest dla niego ważniejsza od Ciebie. Przecież teraz on zaczął nowe życie z Tobą, a jej już w ogóle nie powinno być.
Może on jeszcze ogląda te filmy ze ślubu?
Jeżeli Cię nie posłucha, to znaczy, że nie jestes dla niego wystarczająco ważna.
W takich przypadkach potrzebna jest cecha empatii.
Powiedz mu, żeby przez moment spróbował postawić się w Twojej sytuacji i wyobrazić sobie, że to Ty masz pełno zdjęć i filmów ze swoim byłym i jak on by wtedy się czuł. Może jak głębiej się nad tym zastanowi, to zrozumie, że sprawia Ci przykrość i daje powody do niepokoju.
Nie ma innego wyjścia. On musi to zmienić inaczej w tym związku będą ciągłe wątpliwości. Powiedz mu to. Życzę powodzenia. Daj znać jak ma się sprawa ; ) .
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Post autor: lokowka »

Mój facet miał na komputerze zdjęcia swoich byłych dziewczyn, a dowiedziałam się o tym jakoś po pół roku odkąd byliśmy razem. Spytałam czy jest aż tak sentymentalny i będąc ze mną, wspomina inne i powiedział, że tych zdjęć nawet nie ogląda, po prostu zostały. Nie musiałam mu mówić, żeby usunął, słychać było tylko dzwięk plików lądujących w koszu xD
Natalka111

Post autor: Natalka111 »

idąc za waszymi radami postanowiłam konkretnie postawić sprawę. bałam się, sama nie wiem czemu.. jestem silną osobą a bałam się jak dziecko... pwiedziałam szczerze co mnie boli, że nie chce oglądać zdjęć i filmów jego byłej żony... byłam w szoku kiedy stwierdził ze pozbył by się tego wcześniej gdybym mu powiedziała że mnie to boli i zle się czuje wiedząc że TO zalega gdzieś w szafie... :serca
nina19

Post autor: nina19 »

No i widzisz : ) .
dzo

Post autor: dzo »

Czasem wystarczy szczera rozmowa po prostu ;)
ladyD22
Fajna Kobietka

Post autor: ladyD22 »

Miałam tak samo ze swoim partnerem! zanim zaczelam z nic byc przedemna mial dziewczyne byli para 2 lata potem sie rozstali i po kilku miesiacach poznalismy sie mimo ze jestesmy z jednej dzielnicy to wczesniej go nie znalam. po pol roku bycia razem pokazal mi swoje pamiatki po exs zdjecia jakies sloniki poduszka w krztalcie serca itd nawet razem djecia ogladalismy nie wspomne ze w telefonie tez mial jej zdjecie;/ pewnego pieknego dnia kiedy poraz kolejny zobaczylam te zdjecia ktore pokazywal po wiedzialam mu Kolego skoro tak bardzo wzdychacz do byles i tak tesknisz to po co mi tylek zawracasz ? albo ja albo twoje wspomnienia bo ja nie mam zamiaru zyc w trujkacie skims kto nadal wzdycha do bylej! i przymnie wziol wszystko zaczol targac do worra i na smietnik! Musisz otwarcie mu powiedziec tych pamiatkach zwiazanych z byla zona!!
Cube
Miła Kobietka

Post autor: Cube »

Hej, ja się Tobie nie dziwie że jesteś impulsywna... ja bym chyba darła się na niego codziennie aby wywalił te zdjęcia do kosza, albo sama to zrób !! i już, zobaczysz jego reakcje, pamiątki, daj spokój !! Jesteś kobietą, postaw na swoim albo jakieś GRATY w koncie albo TY !! Napisz co Ci się udało wyegzekwować.
ODPOWIEDZ