coreczka krzywi glowke na jedna strone

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzidzia1304
Jestem tu nowa :)

coreczka krzywi glowke na jedna strone

Post autor: dzidzia1304 »

Mam 3 miesieczna coreczke. Od jakiegos czasu jak lezy krzywi glowke na jedna strone. Ja jej prostuje a ona znowu krzywi, i tak w kolko. Dodam, ze pediatra zauwazyl u niej nieznaczna asymetrie twarzy. PMowi ze prawdopodobnie jest to spowodowane posladkowym ulozeniem dziecka. Za ponad miesiac mam wizyte u neurologa, to jest sporo czasu i sie martwie. Czy dziecko ktorejs z Was mialo podobna ,,przypadlosc"?? Poradzcie>
Awatar użytkownika
crumble
Jestem tu nowa :)

Re: coreczka krzywi glowke na jedna strone

Post autor: crumble »

Moja córka od początku życia przy noszeniu jej w pionie przekręcała główkę tylko w jedną stronę, nigdy nie patrzyła w drugą. Obecnie ma pół roku i non stop kręci główką, jakgdyby chciała mówić "nie". Poblem sam minął po niedługim czasie. Jednak podczas leżenia nie zauważyłam niczego podobnego.
simi
Miła Kobietka

Post autor: simi »

Mój synek miał podobny problem.Tyle że on dodatkowo nie chciał leżeć na jednym boczku,przez co potylica z prawej strony wklęsła.Dzięki Bogu,trafiliśmy do cudownego pediatry ,który zalecił nam cwiczenia,które wykonywałam z małym w domu.Dzisiaj potylica jest już równa i mały obraca główką bez problemu.
"Z kobietą nie ma żartów-w miłości czy w gniewie,
co myśli-nikt nie zgadnie,co robi-nikt nie wie.."
Awatar użytkownika
Lidka
Miła Kobietka

Post autor: Lidka »

Mój synek jak był mały też miał problem tego typu. Skręcał główkę w jedną stronę. jak leżał na wznak. Chodziłam z nim na masażyki i ćwiczenia. Wszystko zostało wyprowadzone w 100%. U małych dzieci to częsta przypadłość. Jak się zauważy wcześniej, to wystarczą ćwiczenia i wszystko jest dobrze. Ważne żeby nie lekceważyć objawów i szybko się tym zająć.
ODPOWIEDZ