coaching dietetyczny
coaching dietetyczny
Jako, że nie bardzo ufam dietom i tym bardziej wszelkiego rodzaju odchudzaczom, znalazłam taki pomysł. A właściwie, to nie pomysł tylko bardziej styl życia i nawyków zdrowego jedzenia.
Jak myślicie, da się wyszkolić do zdrowego jedzenia? Takiego, żeby się odżywiać w taki sposób, żeby nie martwić się o tycie i jednocześnie żeby było zdrowo?
Jak myślicie, da się wyszkolić do zdrowego jedzenia? Takiego, żeby się odżywiać w taki sposób, żeby nie martwić się o tycie i jednocześnie żeby było zdrowo?
Re: coaching dietetyczny
Jasne, że się da, tylko trzeba mieć odpowiednia wiedzę na ten temat ze sprawdzonych źródeł
. Ale myślałaś tutaj o jakiejś poradzie dietetyka? Czy o czymś innym? Jest trochę literatury na ten temat, ale też trzeba mieć świadomość, która dieta jest dla nas zdrowa, aby nie zrobić sobie krzywdy.
- kusicielka
- Extra Kobietka
To jest w ogóle temat rzeka... jedni mowią o dietach według grupy krwi, inni, ze jest jeden słuszny model żywienia - i tu miliony pomysłów... Naprawdę nie wiem komu wierzyć. Póki co opieram się na najbardizej racjonalnych przesłankach i jesli słucham jakiś wskazówek, to dieteteyków, a nie gwiazd
A w najbliższym czasie 22 lipca wybieram się w ogóle na konferencję na ten temat.
-
Pomarańczka
- Miła Kobietka
To prawda, że ciężko już się połapać, która "dieta cud" jest skuteczna. Już nie wspominając o tym, która jest bezpieczna dla nas. Dobrze mieć taką wiedzę, szczególnie, że dietetyk to naprawdę droga sprawa
A co to za konferencja, o której wspomniałaś?
- kusicielka
- Extra Kobietka
„Coaching dietetyczny: świadome odżywianie i styl życia”. Organizatorami wydarzenia są Wyższa Szkoła Pedagogiczna im. Janusza Korczaka w Warszawie i włoska Szkoła Coachingu „Formenergy”.
Ma być poruszony temat żywieniowych nawyków Polaków, zagrożeń z nimi związanych i sposobów im zapobiegania. Będą eksperci z dziedziny coachingu, zdrowego żywienia i aktywności fizycznej, którzy zaprezentują skuteczne metody motywowania człowieka do poprawy jakości życia poprzez stosowanie odpowiedniej diety i systematycznych ćwiczeń. Uczestnicy konferencji dowiedzą się, jaki wpływ na kształtowanie nawyków żywieniowych u dzieci mają rodzice.
Odbędzie się na ul. Urbanistów 3, zapisy: e-mail: [email protected]
tel.: 22 823-66-23 wew. 108 lub 603 630 857 (żeby miec miejsce siedzące
Ma być poruszony temat żywieniowych nawyków Polaków, zagrożeń z nimi związanych i sposobów im zapobiegania. Będą eksperci z dziedziny coachingu, zdrowego żywienia i aktywności fizycznej, którzy zaprezentują skuteczne metody motywowania człowieka do poprawy jakości życia poprzez stosowanie odpowiedniej diety i systematycznych ćwiczeń. Uczestnicy konferencji dowiedzą się, jaki wpływ na kształtowanie nawyków żywieniowych u dzieci mają rodzice.
Odbędzie się na ul. Urbanistów 3, zapisy: e-mail: [email protected]
tel.: 22 823-66-23 wew. 108 lub 603 630 857 (żeby miec miejsce siedzące
-
Pomarańczka
- Miła Kobietka
Ojej, ale ładnie napisałaś
Dziękuję ! Już chyba wiem wszystko co potrzeba poza tym kiedy się odbywa
Ale to już sama sobie sprawdzę. Naprawdę mnie zachęciłaś 
da sie
trzeba tylko stopniowo wprowadzac zmiany żywieniowe i zadbać by weszły w nawyk 
No właśnie, najciężej wypracować te nawyki.modnisia pisze:da sietrzeba tylko stopniowo wprowadzac zmiany żywieniowe i zadbać by weszły w nawyk
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
Pewnie i się da... mi by się przydało coś takiego:)
oj mi tez by sie przydało chyba! a nawet jakiś dietetyk stojacy nade mną z batem!
ostatnio nawet podchwyciłam ze w mojej przychodni jest teraz pakiet Schudnij Zdrowo i kusi mnie kusi