Co z viburcolem?
-
golden_eye
Co z viburcolem?
Dziewczyny, czy stosowałyście u swoich dzieci czopki viburcol na kolki lub ząbkowanie? Jak moja malutka miała kolki, to bardzo nam pomagały i pamiętam, że wtedy kupowałam je bez recepty a wczoraj poszłam do apteki i ku memu zdziwieniu, aptekarka powiedziała, że bez recepty mi nie sprzeda. Co się stało, że teraz są na receptę? To jest środek homeopatyczny, z tego co wiem, więc skąd taka decyzja?
-
glamour
Re: Co z viburcolem?
To faktycznie dziwne. U mnie viburcol też jest na receptę. Ale rzeczywiście to środek homeopatyczny i powinien być ogólnodostępny
nie stosowalam a nie mozesz czegos innego sprobowac na kolki?
Coś jest na rzeczy, ponieważ krąży plotka o tym, iż jest to spisek związany ze spadkiem sprzedaży paracetamolu. Same leki homeopatyczne są nie groźne, istnieje petycja związana z tym tematem, więc jeżeli poszukujecie więcej informacji, to znajdziecie je tutaj.
http://www.facebook.com/events/213517425442928
http://www.facebook.com/events/213517425442928
http://tablojd.pl/
-
golden_eye
Z kolkami już dawno się uporaliśmy, ale małej wychodzą teraz ząbki, na dodatek trójki, a to najgorsze zęby jeśli chodzi o wyżynanie. Żadne żele nie pomagają a gryzaki ją tylko rozdrażniają jeszcze bardziej. Koleżanka poleciła mi ten viburcol właśnie na ząbkowanie, że łagodzi ból i działa uspokajająco.Blanka07 pisze:nie stosowalam a nie mozesz czegos innego sprobowac na kolki?
telaviv, nawet nie wiedziałam, że sprawa jest tak głośna, na pewno podpiszę się pod petycją.
-
puderniczkaaa
- Jestem tu nowa :)
Też słyszałam o tej sprawie, w petycji jestem już od dawna, niestety zainteresowanie sprawą jest dosyć małe przez co nie ma dużo podpisów... My jako internauci możemy roznieść informacje o tym.
Takie leki nie powinny być na receptę.
Takie leki nie powinny być na receptę.
moje dzieci są już trochę starsze
ale viburcol to jeden z niewielu produktów, które w ciemno polecałam wszystkim początkującym mamom... szkoda, że tak się stało, z drugiej strony receptę można zdobyć, gorzej, gdyby w ogóle zniknął, nie?
-
puderniczkaaa
No bo Viburcol jest lekiem, który dopóki nie został wprowadzony na receptę był używany przez wiele mam ze względu na pozytywne działanie i uniwersalność. Śledzę petycję co jakiś czas i niestety niewiele się zmienia...
-
dobroslawa
Mogę polecić na kolki suplement diety dla mam z wiesiołkiem jako głównym składnikiem. Szwagierka właśnie jest karmiącą mamą i od miesiąca bierze po 2 kapsułki na dobę.Jej synek jest spokojniejszy, regularnie się wypróżnia i dostaje kolkę tylko, jak się bardzo zdenerwuje. Na ząbkowanie od 3go miesiąca można podawać dziecku Nurofen dla dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci,ale z umiarem i tylko, jak dziecko bardzo płacze i nic innego nie pomaga.
-
golden_eye
Niestety w wielu przychodniach zdobycie recepty to nie lada wyzwanie. Ja na wizytę u lekarza muszę czekać parę dni a potem odstać swoje w kolejce. Nie mogę sobie na to pozwolić, gdy maluch cierpi.aga.ta pisze:moje dzieci są już trochę starszeale viburcol to jeden z niewielu produktów, które w ciemno polecałam wszystkim początkującym mamom... szkoda, że tak się stało, z drugiej strony receptę można zdobyć, gorzej, gdyby w ogóle zniknął, nie?
-
glamour
Ząbkuje dziecko, idziesz do apteki i chcesz coś na to dostać, a nie najpierw lekarz, kolejki a potem apteka. To jest standardowa przypadłość. Zamiast tego zalecają lekarze paracetamol, który bardzo szkodzi, co dla mnie jest chore.
-
golden_eye
Nasze starania nie poszły na marne, petycje przyniosły oczekiwany skutek – viburcol znowu jest lekiem dostępnym bez recepty. Myślę, że wiele młodych mam odetchnęło z ulgą.
-
glamour
Dobrze, że to poskutkowało. Homeopatyki powinny być ogólnodostęne
-
golden_eye
Też tak uważam, juz prędzej wprowadziłabym paracetamol na receptę.glamour pisze:Dobrze, że to poskutkowało. Homeopatyki powinny być ogólnodostęne
A jak często stosujecie te czopki?? Ja jednak trochę bałabym się podawać to mojemu dziecku, albo że będzie problem z wyjęciem...
Póki co zaopatrzyłam się w preparat Camilię i jestem z niej zadowolona, ma naturalny skład, a dobrze radzi sobie z bólem i gorączką dziecka. Także warto wypróbować
Póki co zaopatrzyłam się w preparat Camilię i jestem z niej zadowolona, ma naturalny skład, a dobrze radzi sobie z bólem i gorączką dziecka. Także warto wypróbować
Ale przecież czopków nie wyjmujesz.Natka92 pisze:A jak często stosujecie te czopki?? Ja jednak trochę bałabym się podawać to mojemu dziecku, albo że będzie problem z wyjęciem...
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
No colours anymore, I want them to turn black
hehe racja, na pewno autorka mniała co innego na myśli. Ale z camilią się zgodzę , faktycznie pomaga i ma naturalny skład.
Rzeczywiście, miałam na mysli z włożeniem nie wyjęciemblueskay pisze:hehe racja, na pewno autorka mniała co innego na myśli. Ale z camilią się zgodzę , faktycznie pomaga i ma naturalny skład.
moja córeczka nie bardzo chciała przyjmować camilię ale nie było innego wyjścia.
u nas też było podobnie przy ząbkowaniu ale daliśmy radę, też między innymi dzięki camilii
Ja stosowałam Camilię na ząbkowanie i byłam bardzo zadowolona z jej działania, jest bezpieczna i skuteczna. Córeczka nie cierpiała 
Najgorsze jak wytłumaczyć małemu dziecku żeby otworzyło buźkę, bo chcemy mu podać lekarstwo... Za Waszymi namowami kupiłam tą Camilię bo córci szły ząbki i marudziła. Musiałam użyć trochę wyobraźni i podstępu ale udało się zakroplić na dziąsełka
I rzeczywiście jakby lepiej znosiła potem te objawy
-
moniczka89
a jedno opakowanie starczyło Wam na całe ząbkowanie?