Co z tymi oczkami?
-
czarna.orchidea
- Jestem tu nowa :)
Co z tymi oczkami?
Dziewczyny, jak pielęgnujecie oczka swoich dzieci? Położna polecała mi sól fizjologiczną, bo nie powoduje pieczenia i można używać od pierwszego dnia życia. Czy coś jeszcze powinnam robić? Może możecie polecić jakieś konkretne, sprawdzone produkty? Pomóżcie niedoświadczonej mamie!
Re: Co z tymi oczkami?
Do pielęgnacji oczu niemowlaka powinno używać się tylko specjalnych, delikatnych i wyjałowionych gazików. Można używać sól fizjologiczną, ale przegotowana i ostudzona woda również jest odpowiednia. Czasem można przemywać oczy dziecka naparem z rumianku czy świetlika, ale trzeba pamiętać żeby ruchy były delikatne, a gazik musi być zmieniany dość często 
www.wdobrychstosunkach.pl
-
klimatycznie
My mieliśmy problem z ropieniem i używaliśmy unimer baby, można jej używać od pierwszego roku życia więc sprawdzi się nawet u noworodków. Dostaniesz ją bez problemu w aptece 
-
KwitnieBez
Dzięki za rady
ja jeszcze dodam, że jeśli chodzi o sól fizjologiczną to warto używać takiej, która jest sterylna, np. unimer baby, która jest pakowana w pojedyncze ampułki, dzięki czemu proces przemywania jest higieniczny.