Co warto mieć w barku?
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Re: Co warto mieć w barku?
Ja ze swej strony polecam Egri Bikaver węgierskie ciemne wino idealne do brownie i do mięs czerwonych jak dziczyzna, wołowina. Do tego Tokay aszu 3 puntos najlepszy, nie dajcie wcisnąć sobie furmintu! Poza tym to mam jeszcze trochę win bułgarskich, gruzińskich (pyszne i tanie). Najczęściej przywożę z wakacji albo wyjazdów firmowych alkohole, wcześniej pytam się miejscowych co piją zazwyczaj. A i jeszcze wino do obiadu, Muscat idealne w letnie upalne dni.
Moja pasja moim życiem!
Likiery są bardzo dobre, ja szczególnie lubię likier kokosowy.
tłumaczenia techniczne
Wszystko zależy od tego co lubią goście i domownicy,dobry zestaw zawsze jest w cenie:

- redorange666
- Samiec
W moim są zawsze minimum 3 rodzaje szkockiej oczywiście single malt bo blendów nie uznaje, dwa rodzaje irlandzkiej, burbon. Wina w lodówce do win w zasadzie tylko czerwone wytrawne Chile, włoskie i amerykańskie (zawsze są dobrej jakosci) a w lodówce minimum 8 kraftowych piw po dwa z jednego gatunku np pilzner, pale ale, witbir, Porter bałtyckie....
Nigdy nie wiadomo co kiedy może się przydać,zwłaszcza jeśli mamy często gości,a ci mają swoje smaki.

A może warto doradzić się znajomych w tym obszarze tematycznym? Moim zdaniem to może być dość dobre rozwiązanie 
Nie ma nagród za najdłuższą żałobę. Najsmutniejszy niczego nie zyskuje.
najbardziej kocham Malibu

Od nas samych zależy co włożymy do domowego barku.
Whisky, blue curacao, jakiś likier albo Sheridana, czystą, czerwone i biale wino 
Z mocnych alkoholi to tylko whiskey, wódka do drinków, za to chyba najwięcej mam win, bardzo lubię sobie lampkę wypić do jakiejś dobrej kolacji, ostatnio od przyjaciół dostałam wino eko, nie wiedziałam że nawet takie są
nazywa się dokładnie ecoGaia Tempranillo, półwytrawne, chyba takie właśnie lubię najbardziej, rzadko piję słodkie, wolę jak wino jest troche kwasowate 
Ciemne mocne piwa zdecydowanie. Mogą długo leżakować, a są wyjątkowe w smaku.