Co warto mieć w barku?
-
a_gatka
Co warto mieć w barku?
Oboje z mężem lubimy dobre alkohole. Przymierzam się do uzupełnienia barku, który po ostatnich imprezach zaświecił pustkami i... szukam inspiracji.
Polecicie coś dobrego dziewczyny?

Re: Co warto mieć w barku?
mohito
To jeszcze zależy, co rozumiesz przez dobre alkohole? Wina, wódki, whisky, bourbony, a może malibu albo gin?
ja musze mieć w barku różowe FRESCO 
-
a_gatka
@Demeter - wszystko co wymieniasz, byle fajnej jakości i z dobrej półki. W temacie bourbonów na przykład testujemy właśnie Wild Turkey nie wiem czy znasz - ja nie znałam wcześniej. Malibu czy gin mamy na stałe na półce, ale chyba jednak zostanę fanką bourbonów. Jak Damon z Pamiętników Wampirów. <3 
@bacardii - znam, choć wolę raczej półwytrawne wina, niż półsłodkie.
@bacardii - znam, choć wolę raczej półwytrawne wina, niż półsłodkie.
Znam Wild Turkey, bo ostatnio za namową kolegi, kupiłam swojemu facetowi na imieniny. Oczywiście i ja na tym prezencie skorzystałam.
Przyznam, że to ciekawa odmiana, bo najczęściej piliśmy whisky. Mam zamiar wypróbować burbon w drinkach. Testowałaś go już a_gatka w takim wydaniu?
Nie wiem czy się pije tak samo .. bo już nie pamiętam ale jim bena, czy jak się nazywa piłam ze spritem i był super w smaku
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Nie piłam go jeszcze, ale mąż mnie na niego namawia, mówi, że musze spróbować, że na pewno mi posmakuje.
a mnie bardzo posmakowały pyszne (i tanie) likiery Canari, szczególnie ten o smaku tiramisu

Hmm, widziałam niedawno na półce w sklepie tego wild turkey, ale nie przyszło mi do głowy żeby go brać. Może na weekend majowy się w niego zaopatrzę ; )
Tak Hadassa myślę, że można i tak wypić Wild Turkey, bo oba to burbony. W sumie czasem najprostsze przepisy są najlepsze. A pamiętasz może w jakich proporcjach? Jeśli nie to będę próbować, aż znajdę odpowiednie.Hadassa pisze:Nie wiem czy się pije tak samo .. bo już nie pamiętam ale jim bena, czy jak się nazywa piłam ze spritem i był super w smaku
Oj proporcji nie pamietam. Ale to chyba tez zalezy jakie kto lubi...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Dobre whisky 
Ja to w barku mam kilka win, wódeczkę, gin i jakis dobry likierek np czekoladowy 
W barku... Oczywiście jakieś dobre Whisky i drineczki czy malibu czy jakaś kokosówka. Rum też jest dobry o ile ktoś lubi. I likiery... Och tak! 
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
- blondyna96
- Jestem tu nowa :)
oj tak, boubornik dobry z colą lub spritem! do tego lód i cytrynka
ale to zależy co lubicie, ja zawsze mam whisky i bourbon właśnie ze względu na znajomych - mało kto pije już wódkę czy piwa, chyba taka moda na brązowe trunki mam wrażenie
ale to zależy co lubicie, ja zawsze mam whisky i bourbon właśnie ze względu na znajomych - mało kto pije już wódkę czy piwa, chyba taka moda na brązowe trunki mam wrażenie
Umrę ci kiedyś. Oczy mi zamkniesz. I wtedy — swoje Smutne zdziwione, Bardzo otworzysz
Malibu, cherry, gin, takie klasyki do drinów i jakaś wódka, mnie zasmakowała ostoya
Whisky, brandy, koniak, tequila, rum, gin, jakieś likiery, wódka kolorowa.
Dla mnie podstawa to bialy rum (mohito
)
Nalewki, wino
może piwo (ale raczej się piwa w barku nie trzyma) 
chirurgia intymna - intymnie bez problemów 
u mnie najczęściej z barku znika białe wino i whisky 
Ulubiony przepis Naleśniki z serem
Blog prywatny
Blog prywatny
U mnie obowiązkowo: likier czekoladowy, adwokat, kilka rodzajów czerwonego wina, kilka piw bezalkoholowych i słodyyyycze 
dla mnie barek bez likieru kawowego, czy domowej roboty nalewki może być co najwyżej tylko w połowie użyteczny 
pieluszka na basen
Zawsze uważałam, że podstawa to dobre wino - białe i czerwone, żeby móc poczęstować, jak wpadną niespodziewani goście, lub jak nas najdzie ochoto, na kieliszeczek. Ale odkąd koleżanka przywiozła mi z Włoch grappę Villa de Varda, to zdecydowanie wolę miły wieczór spędzić przy kieliszeczku właśnie grappy. Do tego ser i gorzka czekolada i mam przepis na wieczór idealny:)